HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2019 Pazartesi - 20:04

Soyer’den AK Parti’ye fabrika ricası: Lütfen destek verin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 35 milyon TL’ye satın alınan fakat Ankara’dan bir türlü onay gelmeyen Elektrik Fabrikası için AK Parti Grubu’na seslendi. Başkan Soyer, “Bu bina çürüyor. Burası İzmir’e ait bir bina… Biz orayı kamu menfaatine yönelik kullanmak istiyoruz. Geciktikçe tamiratı çok zorlaşacak. Sizden rica ediyorum. Lütfen destek veriniz. O binanın İzmir’e kazandırılması gerekiyor” dedi.

Soyer’den AK Parti’ye fabrika ricası: Lütfen destek verin!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Mustafa Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Oturumda önemi konular masaya yatırıldı ve kent için kararlar alındı.

Toplantıda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonundan istifa eden AK Partili Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul’un yerlerine seçilecek yeni isimlerin belirlenmesi gündeme geldi. AK Parti isim önermedi, CHP ise komisyona mevcut haliyle devam edilmesi yönünde öneri sundu.

KÖKKILINÇ’TAN 3 AK PARTİLİ İSME HEDİYE
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Açıkçası istifa etmelerini istemezdim. Biz yaklaşık 8 aydır güzel çalışmalar gerçekleştirmiştik. Siyaset üstü yaklaşmıştık. Onların önergelerinin madde olması için çalışmıştık. Böyle bir karar almışlar. Şimdi yapılması gereken şey AK Parti Grubu’ndan üye teklif edilmesidir” dedi. Sonrasında 3 AK Partili isme bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı birer hediye iletti. Hediyeleri AK Parti adına Grup Başkan Vekili Özgür Hızal kabul etti.

SOYER 6 KİŞİYLE DEVAMI OYLATTI
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, “Biz burada tereddütlerimizi çokça dile getirmiştik. Yeni bir tartışma konusu açmak istemiyoruz. Kafamızdaki soru işaretlerini söylemiştik. Demokratik anlamda bir tepki koyma adına bir irade beyanıdır. Önümüzdeki süreçte tereddütlerimizin giderilmesi noktasında adım atılmasını bekliyoruz. Eğer adım atılmazsa üye bildirmeme kararını ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine mevzuattan yararlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunun mevcut 6 üyeyle devam etmesini meclis onayına sundu. AK Parti ‘hayır’ oyu verdi. Meclis bu öneriyi oy çokluğuyla kabul etti.

BÜYÜKŞEHİR AK PARTİLİ BELEDİYEYE BEDELSİZ YARDIM KARARI ALDI: AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ GELDİ!
Oturumda Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi tarafından gelen talep gündeme geldi. Akçakale Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yazdığı mektup mecliste okundu. AK Partili belediye Barış Pınarı Harekatı kapsamında araç, gereç, ekipman ve personellerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emrine verdiğini, ilçelerine isabet eden havan, füze ve diğer mühimmatlardan dolayı sokak ver caddelerin temizliği ve onarımı için çeşitli taşıt ve iş makinelerine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi de İZBETON A.Ş.’nin demirbaş kayıtlarında bulunan 1 adet (1996 model) paletli ekskavatörün bedelsiz olarak hibe edilmesi için mecliste oylama yaptı. AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan’ın, “Metindeki ifadeler Barış Pınarı Harekatından dolayı mağduriyet varmış gibi görülüyor. Bu ifadelere dikkat edelim” açıklamaları ortamı bir anda gerdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Hassasiyetlerimiz ortak. Ne yaparsanız yapın yanlış anlamlar çıkarmak isteyenler olacaktır. Biz elimizdekini vermek istiyoruz” dedi.

Diğer bir AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan ise, “Çardak Belediyesi’ne yardım yapmıştık. Şimdi 23 yaşında bir ekskavatör veriyoruz. Bu ömrünü doldurmuş bir araç. Yardımı biraz daha yükseltebiliriz. Bu yardım Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor” ifadelerini kullandı. Soyer, “Yapmayın Allah aşkına! Buna nasıl yakışmıyor dersiniz? Bunun altından artık, ‘daha fazla yapın’ demenin anlamı yok. Uzatacak bir şey yok” dedi. Akçakale Belediyesi’ne ayrıca gıda, kıyafet ve sosyal yardımlar yapılması noktasında da hamle yapıldı.  

ELEKTRİK FABRİKASI İÇİN AK PARTİLİ SIRALARA DÖNDÜ VE ‘RİCA EDİYORUM, LÜTFEN DESTEK VERİN’ DEDİ!
Soyer, dilek ve temenniler bölümünde göreve gelir gelmez ilk iş olarak 35 milyon TL’ye elektrik fabrikasının satın alınması hakkında konuştu. Sonraki süreçte Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan onay çıkmaması ve gelen olumsuz cevabı mecliste okuyan Soyer ayrıca AK Parti Grubu’ndan ricada bulundu. Soyer, “Elektrik fabrikasını satın almıştık. Ne yazık ki süreçte cevap alınamamıştı. 11 Eylül’de Cumhurbaşkanımızın davetiyle Ankara’ya gittik, orada da bunu ifade ettik. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan olumsuz bir cevap gelmişti. Belediye olarak ihaleye giremeyeceğimiz söylenmişti. Biz de karşı tezimizi söylemiştik. Grand Plaza A.Ş. ile ihaleye girdiğimizi, isterlerse tüzel kişilik olarak kabul edebileceklerini söyledik. Bu bina çürüyor. Burası İzmir’e ait bir bina… Biz orayı kamu menfaatine yönelik kullanmak istiyoruz. Geciktikçe tamiratı çok zorlaşacak. Sizden rica ediyorum. Lütfen destek veriniz. O binanın İzmir’e kazandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 
Cep telefonu sayesinde ölümden dönmüştü: O anları anlattı!
 
Karar çıktı: Başkan Sengel'in yanına yaklaşamayacak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 12 Kasım 2019 Salı 10:49

Adam tarihi binayı İzmir'e kazandırmak için uğraşıyor ama bakıyorsun başkan bozuntusu, omurgalı ol diye cevap veriliyor. Biraz haddinizi bilin!

Yorumu oyla      4      5  
Misafir 12 Kasım 2019 Salı 10:13

Bir kaç sene sonra hurdaya çıkacak 1996 model iş makinasını bağışlamış.

Yorumu oyla      4      5  
abuzer 12 Kasım 2019 Salı 10:05

sayın başkan çok yakınlarında bulunanlara dikkat et dost söylüyor

Yorumu oyla      4      5  
Vardosanlı 12 Kasım 2019 Salı 09:23

Toplumsal cinsiyet eşitliği denen iğrenç isim ve logo değişikliğini yaparken ak parti yi bütün itirazlarına ve direnmelerine karşı yok hükmünde gören başkan bozuntusu, şimdi yok hükmünde gördüklerinden yardım talep ediyor. Az omurgalı ol başkan...

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş jeotermale karşı birleşiyor
Ödemiş Kent Konseyi, aralarında Ödemiş, Tire, Kiraz ve Bayındır’dan mahallelerin ...
Geleceğe nefes projesine Bergama’dan yoğun katılım
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 'Geleceğe Nefes Ol' sloganıyla başlatılan ...
Başkan Sengel: Atatürk’ü sanatla anıyoruz, anlıyoruz
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81. Yılında Efes ...
 
Atatürk’ün eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşya ve evraklardan ...
BBŞT'nin özel 10 Kasım oyununa büyük ilgi
Bornova Belediyesi 10 Kasım Haftası'nda, Şeniz Kurultay Gürakan'ın yazdığı ...
Karabağlar’da İlber Ortaylı izdihamı
Karabağlar Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümü olan ...
 
Ata’nın sevdiği şarkılar Güzelbahçe’den yükseldi
10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında Güzelbahçeli gençler Atatürk’ün ...
Bayraklı Ata’sını andı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81'nci yıl dönümü ...
Bucalı gençler Ata’yı satrançla andı 
Buca’nın genç sporcuları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına gerçekleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva