HABERLER>POLİTİKA
28 Ocak 2020 Salı - 20:24

Soyer’den 8 Şubat öncesi örgüte net mesaj: Kim seçilirse seçilsin uyumlu çalışacağım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, İl Başkanı Yücel ve yeni seçilen ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda 8 Şubat’taki kongre öncesinde net bir çıkışa imza attığı öğrenildi. Basına kapatılan zirvede konuşan Soyer’in birlik, beraberlik mesajları verdiği ve “Kongre süreci herkesin eksisi, artısı ve kusuruyla geride kaldı. 8 Şubat’a kırgınlar arkada bırakarak gidilsin. Kim seçilirse seçilsin uyumlu çalışacağım” dediği belirtildi.

Soyer’den 8 Şubat öncesi örgüte net mesaj: Kim seçilirse seçilsin uyumlu çalışacağım!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nda önemli bir toplantı yapıldı. 8 Şubat’ta gerçekleşecek il kongresine sayılı günler kala İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe kongrelerinde seçilen yeni başkanlar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve bazı il yöneticilerinin yer aldığı buluşmaya 26 ilçe başkanı katılım gösterdi. Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın yerine ise vekilleri toplantıda bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda belediye ve örgütler arasında uyum olması gerektiği konusunun masaya yatırıldığı öğrenildi.  Sevgi, birlik beraberlik mesajları verdiği öğrenilen Soyer’in, “Kongre süreci herkesin eksisi, artısı ve kusuruyla geride kaldı. 8 Şubat’a kırgınlar arkada bırakarak gidilsin. Kim seçilirse seçilsin uyumlu çalışacağım” açıklamasını yaptığı aktarıldı. Soyer konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı. İl Başkanı Yücel ve ilçe başkanları zirveye yaklaşık 1 saat daha devam etti. 

SOYER, YÜCEL VE İLÇE BAŞKANLARININ KONUŞTUKLARI…
Soyer’in ayrıca, “8 Şubat’ta örnek bir kongre yapıp sonrasında yeni bir sayfa açacağız, birlikte yol yürüyeceğiz” dediği belirtildi.

Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’ın eleştirel birer konuşma yaptıkları aktarıldı. Bazı ilçe başkanlarının süreçte zarar gördüğünü ilettiği belirtildi. Soyer’in bunun üzerine, “bunları konuşmanın bir faydası yok, önümüze bakmalıyız” cevabını verdiği vurgulandı.

Bazı ilçe başkanlarının da Soyer’e, “Sizin adınızı kullananlar var. Bunların içinde bürokratlarınız da var. Bundan sonraki süreçte bu tarz yanlışlıkların olmaması gerekiyor” çıkışında bulunduğu öne sürüldü.

İlçe başkanlarının büyük bölümünün, “Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak işleriyle ilgili parti olarak bilgilendirilmemiz lazım. Sizin stratejik planlarınızı bilmemiz gerekiyor. Büyükşehir’de muhatabımız olmalı. Örgüt olarak belediyelerimizin yaptıklarını başta Büyükşehir olmak üzere halka anlatalım” dediği ifade edildi.

Soyer’in tüm istek, öneri, şikayetleri dinledikten sonra, “Daha dikkatli davranacağız.  Geçmişi bırakacağız ve önümüze bakacağız. Örgütün söylediklerini dikkate alacağız” şeklinde bir konuşma yaptığı belirtildi.

İl Başkanı Yücel’in de özellikle Soyer ile arasının bozuk olduğu yönündeki söylemler üzerinden bir açıklama yaptığı aktarıldı. Yücel, “Bizim aramızın bozuk olduğunu söyleyenler oluyor ama gayet iyiyiz. Herhangi bir sorunumuz yok. Uyumlu çalışmaya devam edeceğiz” dediği öne sürüldü.  

8 ŞUBAT’TA CHP’YE YAKIŞAN BİR ŞEKİLDE KADROLARIMIZI BELİRLEYECEĞİZ
Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Yücel ise şunları söyledi: Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve yeni seçilen ilçe başkanlarımızla bir araya geldik. İl kongremiz ve kurultayımız var. Bu kongreler sürecinin partimize, İzmir’e yakışan şekilde yapılmasını istiyoruz. CHP İzmir İl Örgütü’nün Türkiye siyasetine yön verecek şekilde olması için kadrolarımız belirlenirken istişare toplantısı yaptık. İl kongresinden sonra CHP İzmir Örgütü’nün kentteki tüm vatandaşların ihtiyaçlarının belirlenmesi, çözümler üretmesi, belediyelerle birlikte hareket edilmesinin gereğini konuştuk. 8 Şubat’ta CHP’ye yakışan bir şekilde kadrolarımızı belirleyeceğiz.

GÖREVDE OLAN POTANSİYEL ADAYDIR, İSİM KONUŞMADIK!
Görevde olan başkan doğal adaydır demedim, potansiyel adaydır. Bu kongre için değil genel olarak böyledir. Toplantımızda isim konuşulmadı. Bu doğru da değil. Biz partimizin iktidara yürüyüş yolunda iktidara taşıyacak kriterleri, nitelikleri konuştuk ve tartıştık. Belli çerçeveler konusunda mutabakat sağladık. 10 günlük süreci birlikte yaşayacağız. Tüm samimiyetimle şunu söyleyeyim; Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve ilçe başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu toplantı, samimi ve verimli oldu. Bu toplantıların partimizi güçlendireceğine inanıyorum. Bu görevler ülkemize hizmet için yapılıyor.  

 

 
İzmir'i rahatlatan açıklama: Koronavirüs yok!
 
Erdoğan: 10 dev projenin 6’sı Türkiye’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Hafter' açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halife Hafter'e bağlı milislerin, başkent ...
İdlib açıklaması: Tedbirimizi aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senagal'de ülke devlet başkanı Sall ile düzenlenen ...
MSB: Tereddütsüz karşılık verilecektir
Milli Savunma Bakanlığı'nca, rejim güçlerinin İdlib'deki saldırılarının ...
 
Akşener: Susmam, susamam, susmayacağım!
Partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine seslenen İYİ Parti ...
'Gıda denetimlerinde 4 yılda 36 milyon tl para cezası kesildi'
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat’ın İzmir’deki gıda denetimleri ...
‘İzmir Buluşmaları’nda ikinci zirve STK’larla
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘İzmir Buluşmaları’na, bir ...
 
Erdoğan'dan Burak Oğuz açıklaması: Babası da uyarmış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak Urla Belediye Başkanı da FETÖ'cü çıktı. ...
İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Urla ve Çeşme soruları: Üstün kamu yararı nedir?
Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, Çeşme ile Urla’daki ...
Çavuşoğlu'ndan AB'ye genişleme mektubu
Mektupta, Türkiye’nin 2005 yılında başladığı ulusal katılım müzakereleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva