HABERLER>SAĞLIK
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 13:15

Son vakalar için odadan açıklama: İzmir 1 Haziran öncesini geçti!

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, İzmir'deki vakalarla ilgili açıklama yaptı. Çamlı, " Üzülerek söylüyorum, İzmir'de ve ülkemizde, hastanelere covid-19 başvuruları arttı. Yoğun bakımda, 1 Haziran öncesine göre daha çok hasta var. Özel hastanelerin yoğun bakımları, artık koronavirüs hastalarına kapatıldı. O hastalar, devlet hastanelerine yöneltildi. Yatak doluluk oranları arttı” dedi.

Son vakalar için odadan açıklama: İzmir 1 Haziran öncesini geçti!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Tabip Odası'nın çiçeği burnunda Başkanı Dr. M. Lütfi Çamlı, vaka sıralamasında ikinci sıradayken ilk beşte yer almayan İzmir'in koronavirüs fotoğrafını değerlendirdi. Yurt genelinde olduğu gibi İzmir'de normalleşmenin kontrolsüz başladığını ve sürdüğünü belirten Başkan Çamlı, "İzmir'deki vaka ve ölüm sayıları hakkında elinizde veri var mı?" sorumuza şu yanıtı verdi: "Koronavirüs vakaları maalesef artıyor. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, maalesef süreci şeffaf yönetmiyor. İl Sağlık Müdürüne sesleniyorum; elinizdeki İzmir verilerini odamızla, kamuoyuyla paylaşın. Pandeminin İzmir gerçeğini herkes bilsin."

Uzun süre koronavirüs tablosunda İstanbul'un ardından ikinci sırada bulunan İzmir, son zamanlarda ilk beşte dahi yok. Bu durumun, "İzmir'de koronavirüs tehlikesi geçti" anlamına gelmemesi gerektiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. M. Lütfi Çamlı, "İtirazımız, sürecin şeffaf yönetilmemesinedir. Tabip Odası olarak hala İzmir verilerine sahip değiliz. Verilerin açıklanmasını istiyoruz" dedi. Pandemide birinci dalganın halen devam ettiğini hatırlatan Başkan Çamlı, şunları söyledi:

"1 Haziran'dan itibaren tedbirlerin, tüm Türkiye'de ve İzmir'de kademesiz olarak gevşetilmesi yüzünden vakalar arttı. Bunu Sağlık Bakanı da söylüyor. Her şeyin normale döndüğü algısı, bu ülkeyi yönetenlerin yanlış açıklamaları sonucu oluşan bir algıdır. Üzülerek söylüyorum, İzmir'de ve ülkemizde, hastanelere covid-19 başvuruları arttı. Yoğun bakımda, 1 Haziran öncesine göre daha çok hasta var. Rakamlar yanıltmasın. Bakılan test ve saptanan hasta sayısı azalmış gibi görünüyor. Peki kimlere test yapılıyor? Test yapma kriteri nedir? Bu soruların cevaplarını bilmiyoruz. Özel hastanelerin yoğun bakımları, artık koronavirüs hastalarına kapatıldı. O hastalar, devlet hastanelerine yöneltildi. Yatak doluluk oranları arttı."

İKİNCİ DALGA, KAPIMIZDA BEKLİYOR
İkinci dalganın, ekim-kasım aylarında geleceği öngörüsünün bilim insanları tarafından sık sık dile getirildiğini hatırlatan Başkan Dr. Çamlı, "Pandeminin, 2021'de, hatta 2022'de bile devam edeceği öngörülleri var. Covid-19 ile ilgili bilmediğimiz çok konu var. Bekleyen tehlike için alınan bakanlık tedbiri var mı? Eskisi gibi tedbirler sıkılaştırılacak mı?" diye sordu ve Egedesonsöz'e şu açıklamalarda bulundu:

"Kordonboyu'nda, restoranlarda, kafelerde, eğlence merkezlerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen üçlüsü ne yazık ki ihmal ediliyor. Bu ihmal, koronavirüse meydan okumaktır. Yeni açılım süreciyle başlayan bu korkunç gevşeme yüzünden, eskiden üst sıralarda adı geçmeyen iller pik yapmaya başladı. Kurallara uyumun denetlenmemesi yüzünden, eski günlere dönmek, hiç de zor olmayacak. Şunu unutmamak lazım. Pandemi, henüz geçmedi. İkinci dalga, kapımızda bekliyor. Aşı henüz ortada yok. Aşı bugün bulunmuş olsa bile, dünyanın ne kadar ihtiyacını karşılayacak, ne kadar üretilebilecek? Bunlar muamma. Mevsimin de getirdiği rehavet, çok büyük boyutlarda. Yoğun bakımlar, ölümler, devam ediyor. Ülkeyi yönetenlere de şu mesajı vermek isterim. Ekonomik kaygılar, toplum sağlığının önüne geçmemeli."

 
Van'daki faciada ölü sayısı 60'a çıktı
 
Akhisarspor'un güvencesi kadrosu ve Vural
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan Güngör 22 Temmuz 2020 Çarşamba 14:02

Hangi verilere göre?... Biz bilinçli kişiler zaten önlemde kusur etmemekteyiz. Ancak, Milleti bu kadar tedirgin etmenin de alemi yok hani...

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 20 Temmuz 2020 Pazartesi 23:25

Tabib odası başkanı öncelikle şunu bilinki toplum olarak bu hastalığı önemsemiyoruz ve üstelik korunmak için gayret yok.sizler ne yazıkki bunları söylemeyip konuşmalarınız siyasi bir söylem olarak ne yazıkki öyle görülmekte insanları eleştirin ve hastalığın yayılmaması için toplumumuza önerilerinizi söyleyin..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canlı yayında kritik uyarı
Enfeksiyon Hastalıkları ve Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, CNN TÜRK ...
Sivrisinekten koronavirüs bulaşır mı?
ABD'de yapılan bir araştırmada, koronavirüs'ün sivrisinekler yoluyla bulaşamadığı ortaya koyuldu.
Bir doktor daha koronavirüs kurbanı!
Koronavirüs tedavisi gören İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde ...
 
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 'Koronavirüs riskmetresi'ni paylaştı
Hürriyet baş yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip Koronavirüs'ün ...
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Kurban etinde bulaş riski olabilir
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ...
İzmir Tabip Odası'nda yeni başkan Çamlı oldu
İzmir Tabip Odası’nda genel kurulun ardından Dr. M. Lütfi Çamlı başkan olarak seçildi.
 
'Yoğun bakımdaki 3 hastamızla konuştum'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından "Yoğun bakımdaki ...
Bilim Kurulu üyesinden bayram uyarısı: Eylül'de risk artışı olabilir!
Yaklaşan Kurban Bayramı için uyarılarda bulunan Bilim Kurulu üyeleri, ...
Çocuklar için aşı uyarısı
Koronavirüs salgını nedeniyle önlenebilir hastalıklara yönelik aşı programları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva