HABERLER>GÜNCEL
8 Kasım 2016 Salı - 15:58

Son firari suikastçı için ihbar geldi!

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan askeri timin kayıp son üyesi olan firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin Eskişehir Seyitgazi'de görüldüğü iddia edildi.

Son firari suikastçı için ihbar geldi!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştirdikten sonra kaçan darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde görüldüğü iddiası, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

İhbar üzerine ilçe merkezi ve mahallelerdeki kahvehane, market ve diğer iş yerlerinin Burkay Karatepe'nin fotoğrafları asıldı. Jandarma ekiplerinin Karatepe'nin görüldüğü iddia edilen Göcenoluk Mahallesi yakınlarında bulunan Zahran Vadisi mağaralarında aramalar yaptığı bildirildi.

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, ilçesindeki vatandaşların bu konuda çok duyarlı olduğunu söyledi.

Firari Karatepe'nin Seyitgazi ilçesinde görüldüğü yönünde iddiaların olduğunu anlatan Kalın, şöyle konuştu:

"Bir şoförün gördüğü ve servis aracına bindiği yönünde iddialar var. Bir çobanın gördüğü yönünde iddia var. En son Göcenoluk Mahallesi’nde bir soygun yapıldı. Orada da şüpheler oluştu. Bu hainin yakalanması için bölgedeki vatandaşlarımız da çalışıyor.Vatandaşları bu kişiyi görmeleri halinde jandarma ve polise bildirmeleri noktasında uyarılarda bulunuyoruz. Kahvehanelere ve iş yerlerine bu kişinin fotoğrafları asıldı. İnşallah bu kişinin yakalanması için biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hain kişinin ilçemize bağlı özellikle Türkmen Dağı bölgesinde görüldüğüyle ilgili güçlü iddialar var. İnşallah kısa zamanda bu haine ulaşılır."

''YAKLAŞIK 1 AYDIR BURADA BİR YOĞUNLAŞMA OLDU''
Karatepe'nin son görüldüğü iddia edilen Göcenoluk Mahallesi'nin Muhtarı Nasıf Şükrü Özyavuz ise jandarmanın konuyla ilgili bölgede çalışma yaptığı bildirdi.

Kırka Mahalle Muhtarı Musa Kaya da İdrisyayla ve Ahlatlı bölgelerinde aramalar yapıldığını ancak bir sonuç alınamadığını dile getirerek, "Polisler gelip mahalledeki iş yerlerine bu kişinin fotoğraflarını astı. Araştırıyoruz ama bulamıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan Veli Türkmen de firari Karatepe'nin her yerde arandığını belirterek, "Bu bölgede olduğu yönünde iddialar var. Ah bir görsek, onu bir yakalatsak çok mutlu olacağız. Şehitleri görünce ağlıyoruz, bu hainlerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

İl Jandarma yetkilileri ise yaklaşık 2 ay önce söz konusu zanlının Mahmudiye'de yaşayan yakınlarının yanına geldiği yönünde bir ihbarın olduğunu ancak bunun boş çıktığını belirterek, firari Karatepe'nin Afyonkarahisar-Eskişehir hattında saklandığı yönünde ikinci bir ihbarın geldiğini, bunun da takibini yaptıklarını ancak hiçbir bulguya rastlamadıklarını kaydetti.

İHBAR EDEN VATANDAŞLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK
Öte yandan Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında, Burkay Karatepe'yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerce otele 3 helikopterden ateş açılmıştı.

Otel üzerinde bir süre havada kalan helikopterlerden yüzleri maskeli ve ağır silahlar taşıyan gruplar inmiş, bölgeye sevk edilen polis ekipleriyle yaşanan çatışmada polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin şehit olmuştu. 10 kişinin de yaralandığı olaylar sırasında bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerine de ateş açılmıştı.

Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonucunda darbeci askerler, İçmeler mevkisindeki ormanlık alana kaçmış, güvenlik güçlerinin, kaçan askerleri yakalamak için havadan ve karadan yürüttüğü operasyonlarda darbeci askerlerden 36'sı yakalanıp tutuklanmış, Özel Kuvvetler'de görevli Yüzbaşı Burkay Karatepe ise kaçmıştı.

Babası Ankara’da tutuklanan Karatepe’nin Eskişehir’de yaşayan kız kardeşi de ağustos ayında Eskişehir’de gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. (AA)

 
Erdoğan: Ana muhalefet partisi kalkıyor…
 
Erdoğan'dan CHP bildirisi için suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'ye mücadelede madalya alan komutana FETÖ'den gözaltı
Düzce'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, aralarında görevden ...
Büyük yılbaşı ikramiyesi belli oldu
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 60 milyon lira ...
Flaş: Hüseyin Çapkın tahliye edildi
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin ...
 
TSK'dan Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince Tunceli kırsalı ile Irak'ın kuzeyindeki Zap ...
Bingöl'deki operasyondan acı haber: 1 şehit
Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir güvenlik ...
Sahil Bulvarı'nda feci kaza: 2 yaralı
Konak ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı ...
 
İzmir'deki genelevlerde prim isyanı: SGK harekete geçti ve...
İzmir’de genelevlerdeki hayat kadınları, işverenin ödemediği primler nedeniyle ...
Dikkat: İzmir’de önce fırtına sonra sağanak!
Meteorolojiden alınan bilgilere göre kentte fırtına bekliyor. İzmir yarından ...
AYM CHP'ye reddin gerekçesini açıkladı!
CHP'nin 670 ve 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin iptali istemine, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva