HABERLER>GÜNCEL
29 Ekim 2014 Çarşamba - 08:16

Somalı madencilere Karaman izni yok!

Maaşlarını alamamaları nedeniyle Soma’dan Ankara’ya yürümek üzere yola çıkan maden işçileri, yürüyüşlerine Manisa'nın Kırkağaç İlçesi’nde son vererek otobüslerle maden kazasının yaşandığı Karaman’a doğru yola çıktı. Ancak Somalı maden işçilerinin bulunduğu otobüsler Uşak'ta durduruldu. Polis, işçilerin gitmesine izin vermedi. Bekleyiş sürüyor

Somalı madencilere Karaman izni yok!

İşçilerle birlikte Karaman’a hareket eden Maden İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Bülbül, "Soma’daki arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek için Ankara’ya gidecektik. Fakat Karaman’da yaşanan maden kazasından dolayı buradaki kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya gidiyoruz. Oradaki arkadaşlarımızın acısını çok iyi biliyoruz" dedi.

KARAMAN’A GİDEN SOMA İŞÇİLERİ UŞAK’TA DURDURULDU
Somalı maden işçilerinin bulunduğu otobüsler, saat 01.30 sıralarında Uşak’ta durduruldu. 135 Somalı maden işçisinin bulunduğu otobüsler, Uşak- İzmir karayolunun Uşak Üniversitesi kavşağındaki Günay dinlenme tesisleri önünde önlem alan çevik kuvvet ve trafik polisleri tarafından durduruldu.
 
Polis yetkilileri, Karaman Valiliği’nce alınan ve 81 ile bildirilen Ankara ve Karaman istikametine hiç bir şekilde eylemcilerin geçişlerine izin verilmemesi yönündeki karar gereği yola devam etmelerine izin verilmeyeceği belirtildi. Çevik kuvvet kordonu altında bekleyişlerini sürdüren işçiler ise Karaman’a gitmekte kararlı olduklarını, kesinlikle geri dönmeyeceklerini söylediler. Geçişlerine izin verilmeyen işçiler otobüste dinlenmeye çekildi.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_10/2014_10_29/134eaff4fa4990252127ed5dfea14998.jpg
SOMALI MADENCİLERİN UŞAK'TAKİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Soma’da seslerini duyurmak için Ankara'ya giderken, maden kazasını öğrenip Karaman Ermenek'e yönelen Eynez Maden Ocağı işçisi 135 madencinin otobüsleri Uşak girişinde polis tarafından durduruldu. Polis yetkilileri Somalı madencilere Karaman Valililiği'nce  alınan ve 81 ile bildirilen 'Ankara ve Karaman istikametine hiç bir şekilde eylemcilerin geçişine izin verilmemesi kararı gereği yola devam edemeyeceklerini' söyledi. İşçilerle görüşen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, seyahat özgürlüğünün engellenemez bir hak olduğunu vurguladı, "Madencilerin amaçları provokasyon değil. Tamamıyla Karaman'daki maden faciasına yardım etmek için bölgeye gidiyorlar. Uygulama yanlıştır" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_10/2014_10_29/b23aceebb39798d56e20ced3b6f3040c.jpg

KARAMAN'DAKİ ÇALIŞMALARA YARDIMCI OLMAK İSTİYORLAR
Madencilerden Erkan Kutlu, amaçlarının provokasyon ya da ortalığı karıştırmak olmadığını belirterek şunları söyledi: "Dün Soma'dan 11.00'de çıktık. Saat 01.30'da Uşak girişinde polis ve trafik ekipleri tarafından yolumuz kesildi. Karaman'a gidişimize izin verilmedi. Gerekçe olarak da Karaman Valiliği'nin almış olduğu 'Ankara ve Karaman istikametine hiç bir şekilde eylemcilerin geçişine izin verilmemesi' kararı gösterildi. Bizim amacımız Karaman'daki maden işçileri ile ailelerine destek olmak. Hepimiz alanında uzman kişileriz. Su baskınlarında bilgi sahibi kişileriz. Soma'daki arkadaşlarımızı da maden altından biz çıkardık. AKUT ekipleri 50 metre derine kadar inebiliyor. Ancak biz daha derinlere gidebiliyoruz. Tek amacımız üzerimize düşen bir şey varsa yardımcı olmak."

CHP'Lİ VEKİLDEN SEYEHAT ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ VURGUSU
İşçileri ziyaret bugün saat 09.30'da ziyaret eden CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, hiçbir vatandaşın seyahat özgürlüğünün kısıtlanamayacağını söyledi. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu vurgulayan Yılmaz, alınan Valilik kararının sadece o ilin sınırlarında geçerli olabileceğini belirtti. Milletvekili Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya telefonla ulaşmaya çalıştı, ancak bakanın 29 Ekim programında olması nedeniyle görüşemedi. Bir süre sonra İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, CHP'li Milletvekili Yılmaz'ı aradı. Konudan bilgisinin olmadığını belirten Güneş'e CHP Milletvekili Yılmaz, işçilerin geceden beri beklemede olduğunu ve taleplerini aktardı. Görüşme sonunda Bakan Yardımcısı Güneş, Bakan Ala'ya konuyu ileteceğini söylediği öğrenildi.
 
Daha sonra işçilerle görüşen Milletvekili Yılmaz, "Madencilerin amaçları provokasyon değil. Tamamıyla Karaman'daki maden faciasına yardım etmek için bölgeye gidiyorlar. İşçilerimizin seyahat özgürlükleri kısıtlanamaz yapılan uygulama yanlıştır. İçişleri Bakanının telefonunun ardından Uşak Valisi Seddar Yavuz'la da görüştükten sonra konunun çözüme kavuşturulmasını sağlayacağız" dedi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_10/2014_10_29/b3d8023cc4acf3852dcaa162cec3a623.jpg

Polisin gözetiminde bekletilen Somalı madenciler, Karaman'a gidip işçilere yardımcı olduktan sonra tekrar Ankara'ya hareket edeceklerini, otobüslerinin gitmesi halinde bile bekleyişlerini sürdüreceklerini belirtti.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Ekim 2014 Çarşamba 14:01

Böyle saçmalık ancak bu ülkede olur.

Yorumu oyla      15      5  
TC misafir 29 Ekim 2014 Çarşamba 10:32

Destek olmak da yasak! insanlar protesto etmesin eleştirmesin kuzu kuzu başlarına gelecekleri kabullensinler ne de olsa bu işin fıtratında bu var!

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Ve Peşmerge Habur'dan giriş yaptı
Erbil'den dün öğle saatlerinde yola çıkan peşmerge konvoyu, Habur sınır ...
Maden sahibinden flaş açıklama: Ters istikamete kaçtılarsa…
Karaman’daki maden ocağının sahibi Saffet Uyar'ın kuzeni Şaban Uyar, "Kurtulan ...
Madende son rapor: 11 ton su doldu!
Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde bulunan özel bir ...
 
Sahibinin öldüğünü komşusuna haber verdi
Antalya’nın Kemer İlçesi’nde 62 yaşındaki Ayhan Gürbüz yaşadığı minibüste ...
Flaş! Kaybolan öğretmen ve öğrencilerden iyi haber
İstanbul’dan gezi amacıyla Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki Erikli Yaylası'na ...
İzmir’de memurlardan sözleşme protestosu!
Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilciliği, 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının ...
 
Flaş! Somalı madenciler de Ermenek’e gidiyor
Soma'da maaşları alamadıkları gerekçesiyle Ankara'ya yürüme kararı alan ...
‘Maphustaki Gazeteciler’ Cumhuriyet konuştu
İzmir’in Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen 'Mahpustaki Gazeteciler ...
Flaş! Başkent’te faciadan sonra ilk eylem
Türkiye madencilik tarihinin en büyük faciası olan 301 işçinin yaşamını ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva