HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2012 Çarşamba - 23:15

Sokak ortasında polis dayağı iddiasına soruşturma

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'te salı gecesi bir vatandaş ile emniyet görevlileri arasında çıkan tartışma sonucu vatandaşa aşırı güç uygulanmasına ilişkin, "Haddi aşan, aşırı şiddete vatandaşımızı maruz bırakan ve elindeki güç kullanma yetkisini aşırı bir şekilde uygulamış olan memurlarla ilgili tavizsiz bir duruşumuz var" dedi.

Sokak ortasında polis dayağı iddiasına soruşturma

İSTANBUL - Tüketici Ürünleri Forumu Küresel Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mutlu, dün gece herkesin üzüldüğü bir olay yaşandığını belirtti. Mutlu, ilk etapta kimlik kontrolüyle başlayan ve tartışmayla büyüyen olaylar sırasında emniyet görevlilerinin bir vatandaşı kontrol etmek için uyguladıkları aşırı gücün görüntülerinin ortaya çıktığını hatırlattı.
 
 
Emniyet teşkilatının, 40 bin personeliyle, canıyla, kanıyla İstanbul'a hizmet etmek ve bu sırada hukuk içerisinde güvenlik hizmetlerini verebilmek için gayret sarf ettiğini kaydeden Mutlu, gösterdikleri bu gayretten dolayı emniyet teşkilatına teşekkür etti.
 
Vali Mutlu, “Ama maalesef bu olayda olduğu gibi, haddi aşan, aşırı şiddete vatandaşımızı maruz bırakan ve elindeki güç kullanma yetkisini aşırı bir şekilde uygulamış olan memurlarla ilgili de tavizsiz bir duruşumuz var. Derhal bununla ilgili disiplin soruşturmasını başlattık ve ilk belirlemiş olduğumuz olaya karışan, bu olayda ilgili vatandaşımızı darp eden, yetkilerini aşırı kullanan, şiddet tatbik eden personellerle ilgili de 5 açığa alma işlemini yaptık. Bunlarla ilgili soruşturmalarımızı tamamlayacağız” diye konuştu.
 
Çok ender de olsa, bir kez de olsa böyle üzücü bir olayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Mutlu, emniyet teşkilatının genel duruşunun İstanbulluların güvenliğini ve huzurunu sağlamak şeklinde olduğunu, görevin bu şekilde ifrada kaçarak yapılmasına hiçbir şekilde tavizleri olmadığını vurguladı.
 
Mutlu, “Bu konuda idare olarak, emniyet olarak duruşumuz çok net. Haklarında yapılacak disiplin soruşturması sonucunda hangi ceza bununla ilgili olarak gerekiyorsa, yasalar çerçevesinde bunu da tatbik edeceğiz” dedi.
 
POLİS TARAFINDAN DARP EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ
Ahmet Koca Salyı gecesi 5 polis tarafından haksız yede dövüldüğünü ileri sürmüştü. Koca'nın iddiasına göre olaylar şöyle yaşandı:
Samsun’da 7,5 aylık asker olan Ahmet Koca, akrabasının düğünü sebebiyle İstanbul’a izine geldi. Düğün dönüşü rahatsızlanan hamile akrabasını hastaneye götürdüğü sırada Koca’nın aracını polisler durdurdu. Kimlik kontrolü yapan polislere aracın içerisinde hamile kadın olduğunu ve hastaneye gideceklerini söyleyen Koca’yı 5 polis iddialara göre darp etti.
 
"POLİSLER BANA TERÖRİST MUAMELESİ YAPTI"
Olay anını anlatan Ahmet Koca, "Polislere asker olduğumu söyledim. Beni durdurdukları esnada hamile akrabamızın da araçta olduğunu izah ettim. Ancak polisler bana ters şekilde cevap verdi. Bu sırada, ağabeyimi arayarak aracın bulunduğu yere gelmelerini ve akrabamızı hastaneye ağabeyimin götürmesini istedim. Polisler bana ‘terörist’ muamelesi yaptı. Küfürler savurmaya başladılar" dedi.
 
"BENİ DÖVDÜLER"
Polis tarafından darp edildiğini söyleyen Koca, olaya karışan polislerin görevden alınmalarını istediğini söyledi. Koca, "Polisler daha sonra beni dövdüler. Araç ve içindeki akrabam bulunduğu yerde kaldı. Beni kelepçeleyerek polis merkezine götürdüler. Sabaha kadar polis merkezinde bekletildim. Polislerden şikayetçiyim. Açığa alındıklarını öğrendim. Ama ben onların görevden alınmalarını istiyorum. Sonuçta yine görevlerine dönecekler" diye konuştu.(aa)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Teröristler Dağlıca’da sivilleri kalkan yaptı'
Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya ...
Penguen cezaevi yangınlarını kapağına taşıdı
Cezaevlerinde isyanlara yol açan insanlık dışı koşullar mizah dergisi Penguen'e kapak oldu.
Giresun şehidini uğurladı
Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen piyade er Yaşar Doymuş'un ...
 
Şehit ağabeye asker selamı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Piyade ...
'Senin intikamını oğlun alacak'
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Piyade ...
Genelkurmay'dan Dağlıca açıklaması: 26 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'da 8 askerin şehit edildiği saldırıyla ...
 
Ege İletişim'de 40. mezuniyet coşkusu
EÜ İletişim Fakültesi 40. Dönem mezunları törenle iş yaşamına uğurlandı. ...
Belediye başkanından 'komünist şiir' suçlaması
Düzce'nin Cumayeri Belediye Başkanı Has Partili Yakup Keleş, okul şenliğinde ...
Şehidin babası: Yeter, bu işi çözün!
Hakkari'deki saldırıda şehit olan Cahit Kılıç’ın cenazesi Diyarbakır’da ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva