HABERLER>EGE
27 Eylül 2020 Pazar - 12:04

Sokak kedilerinin kaderini mahkeme belirleyecek

Denizli'de, oturduğu mahallenin 4 yerinde sokak kedileri için beslenme noktaları oluşturarak, 70 can dostuna bakan Ali Coşkun (55) hakkında komşusu şikayetçi oldu. Şikayet edilen beslenme noktalarının kaldırılıp kaldırılmayacağı ve kedilerin apartman çevresinden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı, mahkeme sonucu belli olacak.

Sokak kedilerinin kaderini mahkeme belirleyecek

Pamukkale'nin 15 Mayıs Mahallesi'nde yaşayan, emekli Ali Coşkun, sokak kedileri için 4 ayrı yerde beslenme noktaları oluşturdu. Coşkun, bunlardan birini ise apartmanının önüne yerleştirdi. Coşkun, her gün ihmal etmeden belirli saatlerde bu noktalara gidip, yaklaşık 70 kediyi besliyor. Coşkun, 1 ayda yaklaşık 3 bin lira mama parası ödüyor. Hastalanan kedileri de veterinere götüren Coşkun, 4'ü kör, 1'i sakat olan can dostlarıyla yakından ilgileniyor.

Coşkun, mama kaplarına zarar verilme veya atılma ihtimali üzerine duvara, 'Hayvanlara zarar vermek, beslenmelerini engellemek cezaya tabidir', 'Mama kapları Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sokak hayvanları beslenmesi için verdiği kaplardır ve devlet malıdır. Lütfen çalmayınız, zarar vermeyiniz' yazılı afişler de astı.

Apartmanın zemin katında oturan, iddiaya göre, kedi beslenmesine karşı çıkan Adnan T. de üst kat komşusu Ali Coşkun ile tartıştı. Adnan T., tartışma üzerine komşusu hakkında 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Kedilerin tüylerinin evlerine girdiği ve sağlıksız yaşadıklarını savunan Adnan T., apartman önünden beslenme noktasının kaldırılmasını ve kedilerin bina çevresinden uzaklaştırılmasını istedi.

2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava sürerken, mahkeme heyeti, karar öncesi apartman önüne gelerek, inceleme yaptı. Mahkeme heyetinin, bir sonraki duruşmada kedilerle ilgili kararı vermesi bekleniyor. Apartmanın önündeki beslenme odağının kaldırılıp, kaldırılmayacağı ve kedilerin apartman çevresinden uzaklaştırılıp, uzaklaştırılmayacağının kararını mahkeme heyeti verecek.

Hayvansever Ali Coşkun ise alt kat komşusu hakkında, mama yerken kediyi tekmelediği ve gözünün kör olmasına neden olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adnan T. de bu nedenle 'hayvana eziyet etmek' suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Mahkeme heyeti, iki tarafı uzlaşmaya gönderdi ancak Ali Coşkun, uzlaşmada komşusu Adnan T.'nin 10 kez psikolojik destek almasını ve 5 bin liralık mama alıp, hayvansever derneklerine bağışlamasını istedi. Adnan T. kabul etmeyince uzlaşma sağlanamadı ve davaya devam edildi.

Sokak kedilerinin beslenmeye muhtaç olduklarını belirten Ali Coşkun, "Kendi evlatlarım gibi bakıyorum. Onların yaşam alanlarını biz mahvediyoruz. Hayatlarını kolaylaştırmak için elimden gelini yapıyorum. Bizim desteklerimizle hayatta kalıyorlar. İnsan olmanın sorumluluğu var. Kedilerin kıllarından, tüylerinden rahatsız olanlar var. Ruh sağlığı yerinde olan biri, kedilerden rahatsız olmaz. Mama kaplarından bile rahatsız oluyorlar. Anlamıyorum, söyleyecek söz bulamıyorum. Bu kediler bana dostluk ve sevgi dışında bir şey vermiyor. Komşumuz dava açtı, 'apartman önünde kedi beslenemez' diye madde var mı, bilmiyorum. Hayvan beslemek mahkemenin vereceği karara bağlı. Komşum bir kediye tekme atmış ve gözünün kör olmasına neden olmuş. Onun acı duymasından ne zevk alınır? Şimdi yargılanıyor. Apartmanda hatta sokakta ondan başka rahatsız olan yok. Bu davalardan ceza alsam bile insanlık görevimi yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

 
Vali Köşger'den Çeşme Projesi açıklaması: İzmir turizmde cazibe merkezi olacak!
 
İzmir'de kumar baskını: 119 kişiye ceza!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin kara 29 Eylül 2020 Salı 09:53

Allahın hayrını yapan bu hayırsevere destek çıkın.nasıl bir vicdansız mahalledir bu..

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 27 Eylül 2020 Pazar 16:03

Herkes kapısının önüne 1 kap su 1 kap mama koysa ne olacak insanlıktan uzaklaşmayın hayvanlar ALLAH'ın bize bir emanetidir.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da dev yangın kontrol altında!
Aydın'ın Söke ilçesinde makilik ve zeytinlik alanda başlayan, rüzgarın ...
Manisa'da sıcak kireç kuyusuna düşen kişi ağır yaralandı
Manisa'nın Demirci ilçesinde sıcak kireç kuyusuna düşen kişi, ağır yaralandı.
Denizli'de bir mahalle karantinaya alındı
Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Uyanık Mahallesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
 
Kuyumcu vurgun yaptı... Manisa karıştı!
Manisa´nın Şehzadeler ilçesinde kuyumculuk yapan 2 kişinin piyasadan faizle ...
Emekli savcıya şok! 380 bin lirasını kaptırdı
Muğla'da, telefonda kendisini polis olarak tanıtarak Fetullahçı Terör ...
Traktör devrildi, 11 yaşındaki Kevser hayatını kaybetti
Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını ...
 
Banka müdürüne saldırıp, taciz eden sanık hakim karşısında
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, özel bir bankada müdürlük yapan Pelin Yarmacı'ya ...
Patates közlerken ormanı yaktılar!
Kocaeli'nin Derince ilçesinde, taşlardan yaptıkları ocakta patates közlemek ...
Tahliyesinin ardından tacizlere devam etti, gözaltına alındı
Muğla’da, iki ay önce üniversite öğrencisi Tuğçe Ç.'yi (21) taciz ve tehdit ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva