HABERLER>SPOR
16 Ocak 2018 Salı - 12:06

Şok karar... Karşıyaka Stadı sil baştan!

İzmir'de inşaatı yıllardır yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için yapılan imar planı değişikliğini Anıtlar Kurulu geçtiğimiz 21 Aralık'ta verdiği kararla durdurdu, statta süreç yine başa döndü.

Şok karar... Karşıyaka Stadı sil baştan!

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Karşıyaka Aksoy Mahallesi'nde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen parselin bitişiğinde yer alan stadyum ve sosyal tesis alanının nazım ve uygulama imar planı değişikliğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başvurusunu inceledi. Kurul, 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin işlemlerin durdurulması ve çekme mesafelerinin belirlenerek düzenlenmesi gerektiğine karar verdi.

Bu kararın ardından geçtiğimiz 6 ay içinde 2 kez yapılan imar planı değişiklikleri tekrar yenilenecek ve proje yeniden çizilecek. Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), müteahhit  firma, mimar ve kulüp tarafından yeniden ele alınması gereken imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden yapılarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 1 aylığına tekrar askıya çıkacak. Askı sürecinde hiçbir itiraz gelmezse bu kez de ruhsat almak için girişimler başlayacak. Karşıyaka yönetiminde Ankara temsilcisi olan Cüneyt Başak, geçen hafta stadyum konusunda bürokratik engelleri aştıklarını, inşaatın ay sonunda başlayacağını iddia etmişti.
YILLARDIR YAPILAMADI
Karşıyaka'ya yapılacak stat 10 yıldır gündemden düşmedi. Kentin kuzey yönünde modern bir stat inşaatı için ülkemizin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı dosyasına da giren 40 bin kişilik Örnekköy projesi gündeme geldi. Bu araziden maliyet nedeniyle vaçgeçilirken Çiğli'de belirlenen yerlere de onay çıkmadı. 2012'de Karşıyaka yönetiminin fikriyle stadın Aksoy'daki Karşıyaka İlçe Stadı, kulüp binası ve Yalı Tesisleri'nin yerine yapılması kararlaştırıldı. Stat için ilk ihale 28 Ocak 2014'te, 54 milyon TL bedelle yapıldı. 2015 yazında eski stat ve tesisler yıkılıp arazide zemin iyileştirme çalıştırmaları başlarken Ankara 18. İdare Mahkemesi, Ocak 2016'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine ihaleyi iptal etti.

Danıştay 13. İdare Mahkemesi, 2 Kasım 2016'da bu iptal kararının yürütmesini durdurdu. Ancak ihale, TOKİ ve yüklenici firma arasındaki maliyet farkı anlaşmazlığı yüzünden Ocak 2017'de iptal oldu. 15 Haziran 2017'de 62 milyon bedelle yenilenen ihale sonrası yapılıp askıya çıkan imar planı değişikliğine İzmir Şehir Plancıları Odası, güvenlik ve yapı yüksekliği gibi noktalar nedeniyle itiraz etti. Bu süreçte Başbakan Binali Yıldırım, 9 Eylül'de Göztepe ve Alsancak Stadı'yla aynı anda Karşıyaka Stadı'nın da temelini attı. 15 bin 600 kişilik stat projesi yeniden çizilip Ankara'da yeniden imar planı değişikliği yapıldı. 5 Ekim'de 2017'de askıya çıkan imar planına önce 51 dilekçeyle itiraz geldi, ardından Anıtlar Kurulu, plan değişikliğini durdurdu.



ATIL HALDE BEKLİYOR
Karşıyaka Stadı'nın inşaat çalışmaları duran arazisi, 3 yıldır boş bekliyor. İlçenin orta yerinde atıl halde kalan arazide hiçbir çalışma yok. Yapımı Karşıyaka İlçe Stadı projesi ortaya çıktıktan sonra gündeme gelen Göztepe'nin Gürsel Aksel Tesisleri'ne inşa edilen yeni stadında ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm ruhsat ve izin süreçleri tamamlanan 220 milyon TL ihale bedelli stat, 2019'da hizmete açılacak. Karşıyaka Stadı tartışmalarından çok sonra, 2014'te kapatılıp 2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yeniden inşaatı da devam ediyor. Bu stat da 2018-19 sezonunda kapılarını yeni haliyle açacak. Süreci tekrar uzayan Karşıyaka'da ise belirsizlik hakim.

İZVAK'TAN KARŞIYAKA STADI AÇIKLAMASI
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği imar planı değişikliği Anıtlar Kurulu kararıyla durdurulan Karşıyaka Stadı'yla ilgili açıklama yaptı.

Vakıf, Karşıyaka yönetiminin talebi üzerine statla ilgili sürece temelinin atıldığı 9 Eylül 2017'den beri müdahil olunmadığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"İZVAK, gönüllü bir kuruluş olarak ancak kulüplerin talebi ve isteğine uygun olarak süreçlere müdahil olabiliyor. 9 Eylül tarihinden bu yana Karşıyaka Stadı'yla ilgili olarak Karşıyaka Spor Kulübü yönetiminin isteği üzerine projenin takip sürecine müdahil değiliz." (DHA)

 
Üstelik çok yakınımızda... Pamukkale'de kırmızı su şifa dağıtıyor!
 
İZTO'da istifa depremi! 'Değişim' istediler!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SERKSN 28 Kasım 2018 Çarşamba 13:14

STAAAAAAAAADDDDDDD.....

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli milli cimnastikçi Arıcan'ın hedefi Tokyo
Altınordu sporcusu milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, olimpiyatlarda kürsüye ...
Göztepe şokta! Genç yıldız yoğun bakımda!
Göztepe'nin altyapı oyuncularından 17 yaşındaki Yusuf Aklan geçirdiği ...
Ve özlem bitiyor... Göztepe zoru sever!
Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 30 puanla 6'ncı basamakta tamamlayan ...
 
Altay'da Murat Uluç şoku!
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Zonguldak deplasmanına hazırlanan Altay'da forvet ...
Altınordu, Berkay'ı bekliyor
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'nun Grandmedical Manisaspor'da forma ...
Biri bitiyor, biri başlıyor... 'Kriz'yaka!
Kulüpte 20-21 Ocak tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurula mali ...
 
Bucaspor'da yaprak dökümü!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor'da perşembe günü Galatasaray'la ...
Menemen iddialı: Kupa İzmir'e gelecek!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ilk yarıyı lider bitiren, ara transferde ...
Kaf-Kaf, Avrupa'da moral arıyor
FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda geçen hafta Ewe Baskets'e evinde yenilerek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva