HABERLER>GÜNCEL
5 Haziran 2013 Çarşamba - 14:40

Şok! İzmir'de Tabip Odası'na da sopa!

İzmir’deki eylemde yaralılara tıbbi müdahalede bulunan İzmir Tabip Odası Binası'ndaki sağlık çalışanlarına eli sopalı sivil kişi ve güvenlik güçlerinin saldırdığı ileri sürüldü. Saldırıda yaralandığını belirten Anestezi Uzmanı Özlem Aydın, "Polis kapı kapanmasın diye araya cop soktu. O sırada kafama darbe yedim" dedi.

Şok! İzmir de Tabip Odası na da sopa!

İZMİR - Sahra hastanelerini andıran binada hekimler dört gün boyunca vatandaşlara gönüllü olarak tıbbi yardımda bulundu. Biber gazına maruz kalanlara hazırladıkları özel solüsyon ve hafif şekilde yaralananlara ise vatandaşlar tarafından temin edilen tıbbi malzemeler ile müdahale eden sağlık çalışanlarına eli sopalı sivil kişi ve güvenlik güçlerinin saldırdığı ileri sürüldü.



Saldırıda başında darbe alan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Anestezi Uzmanı olarak çalışan Özlem Aydın, yaşanan olayı anlattı. Saldırının 2 Haziran Pazar gecesi olduğunu iddia eden Aydın, "Biz Pazar gecesi hepimiz tabip odasının binası önünde dışardaydık. Binaya doğru koşan biri resmi kıyafetli polis ve diğeri ise sivil bir vatandaş gördük. Sonra ben binaya girerek kapıyı kapatmak istedim. Polis kapı kapanmasın diye araya cop soktu. O sırada kafama darbe yedim. Ama kimden darbe yedim görmedim. Sivil kişinin üstünde polis olduğuna dair bir şey yoktu. Darbe yiyince yere düştüm arkadaşlar beni içeriye çekti. Şikayetçi oldum. 3 gün iş göremez raporu aldım. Omzumda ve sırtamda ağrılarım var" dedi.
 
İzmir Tabip Odası Başkanı Operatör Doktor Suat Kaptaner ise eylemlerin yapıldığı alana yakın olması sebebiyle tabip odası binasını ilk yardım müdahale merkezi haline getirdiklerini söyledi. Sağlık personeli tarafından gönüllülük esasıyla hizmet verildiğini söyleyen Kaptaner, "Dört gündür sabaha kadar burayı açık tutuyoruz ve vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Ancak pazar gecesi binada çok sayıda hekim bulunurken resmi polislerin ve beraberinde sivil kişilerin olduğu topluluk bu sokağa girdi. Bazı arkadaşlarımız o sırada sokakta hava alıp dinleniyorlardı. Biz bir sorun çıkmasın diye arkadaşlarımızı binaya girmesini istedik. Bir arkadaşımız binanın kapısını kapatmak istedi. Ama resmi polis kapının kapatılmasını copuyla engelledi. Bunun amacını anlayamadık. Bu sırada arkadaşımız muhtemelen sivil kişinin müdahalesiyle darp edildi. Biz burada hekimlik ve insanlık görevimizi yapıyoruz. Hastanelerde, sağlık kurumlarında verdiğimiz hizmetin ilk halini burada veriyoruz. Kim yaralanırsa yaralansın hekim olarak yardım etmek durumundayız" dedi.
 
Dört gün boyunca binaya en çok biber gazına maruz kalan kişilerin geldiğini anlatan Kaptaner, "Buradaki tıbbi malzemelerin hepsi vatandaşlar ve hekimler tarafından gönüllü olarak temin edildi. Biber gazı için bizim hazırladığımız özel solüsyonlar var. Daha ağır vakalar olursa diye nefes açıcılar bulunduruyoruz. Biz burada acil servise başvurmadan yapılacak bir yardım varsa onu yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
 

Öte yandan, Alsancak'taki bir barda eğlendikten sonra Ege Palas Oteli önünde arkadaşını bekleyen 25 yaşındaki Ulaş Ilkım'ın kendisini gösterici sanan polis ekiplerince darp edildiği ileri sürüldü. Yüzünde ve vücudunda kırıklar bulunan Ilkım'ın ailesi polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gezi’ isyanının en acı günü… Abdullah’a veda…
Gezi Parkı gösterilerine destek amacıyla düzenlenen protestolar sırasında ...
İzmir’deki ‘sopalılar’a Valilik’ten soruşturma!
İzmir Valiliği yazılı bir açıklama yaparak hafta sonu kentte dehşet saçan ...
İl İnsan Hakları Kurulu’ndan ‘orantısız güç’ ayaklanması
İzmir’de geçen cuma gününden beri süren Taksim Gezi Parkı eylemlerinde ...
 
Meclis’ten 2.Aliağa Cezaevi çıkarması: İşkence var mı?
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Ceza ve Tutukevleri Alt Komisyonu ...
İzmir’in ‘Gezi’sinde 5.gün: Gündoğdu'da yine on binler
Çiğli ve Lozan’daki alevler dışında sıkıntısız geçen 4.günün ardından ...
NTV özür diledi: Güven ilişkisini tazeleyeceğiz
Son günlerde medyaya yapılan büyük protestoların hedeflerinden olan NTV, ...
 
'Gezi'ye sendika desteği: İzmir'de hayat duruyor
Gezi Parkı eylemlerine destek kararı alın DİSK, KESK, TMMOB ve TTB önemli ...
Gaz bombası genç Vedat'ı kör etti
Antalya'daki gösterilerde polisin ateşlediği gaz bombası kapsülünün isabet ...
İzmirli avukatlara T.C. soruşturması!
Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, Karşıyaka Adliyesi'nin tabelasındaki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva