HABERLER>GÜNCEL
17 Aralık 2017 Pazar - 11:46

Şok iddia! İzmir'deki o hastaneden kadavra kaçırıldı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bağışlanan iki kadavranın Anatomi Anabilim Dalı Başkanı tarafından izinsiz ve gizli bir şekilde özel bir üniversiteye gönderildiği iddia edildi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel konuyu meclise taşırken Anabilim Dalı Başkanı görevden alındı.

Şok iddia! İzmir deki o hastaneden kadavra kaçırıldı!

Yapılan incelemede kamera görüntüleriyle de tespit edilen “hastaneden kadavra kaçırma operasyonu” nedeniyle 9 ay önce soruşturma başlatıldı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, izinsiz ve yasa dışı kadavra naklini Meclis’e taşıdı.
 
Tıp Fakültesi öğrencilerinin çalışması için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne bağışlanan iki kadavranın DEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anatomi Doktora Programı Başkanı Prof. Dr. A. Orhan Mağden tarafından İstanbul’da özel bir üniversiteye gizli bir şekilde nakledildiği ortaya çıktı. Yaklaşık 9 ay önce bir Pazar günü gerçekleşen izinsiz ve yasa dışı kadavra nakli, dönemin öğretim üyesi ve şuan Başhekim olan Prof. Dr. Mete İdiz tarafından görülüyor ve dekanlık tarafından kamera kayıtları incelenerek tespit edildi. İncelemelerin ardından Prof. Dr. Orhan Mağden hakkında soruşturma başlatıldı.

- İZMİR'DEKİ KAYIP KADAVRALAR BULUNDU! BAKIN NE KADARA SATMIŞLAR!

Prof. Dr. Orhan Mağden’in hastane çalışanı bir personelle birlikte Pazar sabahı 34 plakalı bir ambulansa iki kadavrayı yükleyerek, dekanlık ve rektörlüğün bilgisi dışında İstanbul’da özel bir üniversiteye gönderdiği ortaya çıktı. Olayın duyulmasının ardından bazı öğretim üyeleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. OrhanMağden hakkında şikayette bulundu ve soruşturma açıldı. İzinsiz ve yasadışı kadavra naklinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen soruşturmanın neticesi bilinmiyor. Prof. Dr. Orhan Mağden'in iki kadavrayı rektörlüğün özel izniyle hafta bir gün ücret karşılığı ders verdiği İstanbul'daki özel bir üniversiteye nakletmiş olabileceği iddia ediliyor. 

KENDİNİ “ŞAHSİ KADAVRAM” DİYE SAVUNDU
Prof. Dr. Orhan Mağden’in Akademik Kurul Toplantısı’nda konuyla ilgili olarak “İhtiyacı olan her yere kadavra vermek bizim görevimiz ben de şahsi kadavramı verdim. O kadavraları 70 bin liraya aldım. Bugün olsa yine veririm" diyerek kendini savunduğu iddia edildi. Ancak ülkemizde kadavra bağışlarının şahıslara yapılması ve insan bedeninin alınıp satılması kanunen mümkün değil. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Mağden’in kamu hastaneleri dururken özel bir üniversiteye verilmesi ve “insan cesetlerinin nakli ve defin izni kanunen resmi izne tabi olduğu halde” herhangi bir izin alınmadan iki kadavranın özel bir üniversiteye verilmesinin de yasa dışı olduğu belirtiliyor.

SKANDAL MECLİS’TE
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki kadavra skandalını Meclis’e taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Sertel, “Diriyi bıraktılar, gözlerini ölüye diktiler’ dedirtecek cinsten olan bu olay dünyanın neresinde olursa olsun skandaldır. Ülkemizde kadavra bağışına yönelik çeşitli eksiklikler var. Bu nedenle yüzlerce tıp fakültesi öğrencisi hiç kadavra görmeden mezun oluyor. Öte yandan bir kamu hastanesine bağışlanan kadavralar, bölüm başkanı tarafından ailelerin ve hastane yönetiminin izni olmadan, yasal olmayan bir yolla özel bir üniversiteye gönderiliyor. Üstelik bu kişi rektör adayıydı. Bu kadavraların nasıl, ne şekilde ve neyin karşılığında özel bir üniversiteye verildiği bilinmiyor. Bu olay hakkında soruşturma başlatılır başlatılmaz bahse konu kişi açığa alınmalı ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmalıydı. Rektörlüğün ve dekanlığın bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyorum. Olay ortaya çıkar çıkmaz soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılması gereken Prof. Dr. Orhan Mağden AKP’li bir üst düzey yönetici milletvekili tarafından kollanıyor mu bilemem ancak o isim orada olduğu sürece hastaların ve hatta ölülerin hiçbiri güvende değil” diye konuştu.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun olaya el atmasını ve soruşturmanın akıbetinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade eden Sertel, “Aksi takdirde hırsızlıklarla anılan bu dönem kadavra hırsızlığıyla da tarihe geçecektir” dedi. Sertel, Orhan Mağden’in kendisini şikayet eden öğretim üyelerine mobbing uyguladığı yönünde de çeşitli iddialar olduğunu sözlerine ekledi.

REKTÖR ÇELİK: ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN ALINDI
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, hastanedeki iki kadavranın izinsiz ve gizli bir şekilde İstanbul'daki özel bir üniversiteye gönderildiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Prof. Dr. Orhan Mağden'in DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alındığını bildirdi. Rektör Prof.Dr. Çelik, bu durumun kendi rektörlük dönemi öncesinde, geçen nisan ayında olduğunu, kamera kayıtlarının da bulunduğunu, o dönemde soruşturma başlatıldığını belirtti. Prof.Dr. Orhan Mağden'in kadavraların kendisine ait olduğunu, kredi çekerek parasını ödediğini söylediğini aktaran Prof.Dr. Çelik, yasal olarak böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını dile getirdi. Soruşturmanın bir süre önce tamamlandığını ve Prof.Dr. Mağden'in, anabilim dalı başkanlığı görevinden alındığını açıkladı. (DHA)

 
TSK'da yemek duası değişti
 
Serkan Kaya İzmir'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'da yemek duası değişti
Türk Silahlı Kuvvetlerinde yemek duası ve cenaze törenlerine ilişkin yeni düzenlemeye gidildi.
Türkiye korkusu ile resmen tanksavar yağdırdılar!
Donald Trump’ın “PYD’ye silah sevkiyatı bitti” açıklamasının ardından ...
Neden hayatına son verdiği ortaya çıktı!
Beykoz Konakları'ndaki evinde sabah saatlerinde hayatına son veren eski ...
 
"Yok artık" dedirtti... Manevi babanın taciz sarmalı!
Kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla sevgilisini şikâyet ettikten sonra ...
İzmir'deki müdür cinayetinde yeni gelişme!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında silahlı saldırıya uğramasına ...
İzmir, Kudüs için buluştu
İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla oluşturulan ...
 
Şehrin meydanında korku dolu anlar! İzmir Teksas'a döndü!
Seferihisar ilçe meydanında otomobilin üzerine çıkan bir kişi kardeşi ...
İzmir'de iş kazası: Enkaz altında can verdi!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir inşaatta çökme oldu. Enkaz altında kalan ...
İzmir'de feci son! Ölüm denizde yakaladı
İzmir'in Çeşme ilçesi Ildır Mahallesi'nden teknesiyle balık avlamak için ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva