HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2016 Perşembe - 09:12

Şok eden belgeler: IŞİD Türkiye’ye savaş ilan etti!

Ankara'da 100 kişinin hayatını kaybettiği gar saldırısına ilişkin hazırlanan iddianamede, IŞİD’in havalimanlarını da kendisine hedef olarak seçtiğine ilişkin belgelere yer verildi.

Şok eden belgeler: IŞİD Türkiye’ye savaş ilan etti!

Ankara'da 100 kişinin hayatını kaybettiği gar saldırısına ilişkin hazırlanan iddianamede, IŞİD’in havalimanlarını da kendisine hedef olarak seçtiğine ilişkin belgelere yer verildi.

Hürriyet’ten Mesut Benli’nin haberine göre örgütün başta Kayseri ve Malatya Havalimanlarına ilişkin bilgi ve belge topladığı belirlendi. Türkiye’nin sınır kontrollerini sıkılaştırılması üzerine örgütün “savaş ilanı” kararı aldığı ve bu kapsamda saldırılacak askeri ve sivil birimler konusunda çalışmalar yaptığı iddianamede yer aldı.

İddianamede, örgütün Gaziantep Emiri ile Suriye’de yaşayan Türkiye sorumlusu İlhami Balı arasındaki şifreli yazışmaların ayrıntılarına da yer verildi. Bir yazışmaya göre, Türkiye’nin sınır geçişlerini kontrol altına alması ve koalisyon uçaklarının IŞİD mevzilerini vurması üzerine örgütün Türkiye’ye savaş ilan etti. Söz konusu belgede, savaş ilan kararı şu ifadelerle anlatılıyor:

“...Lakin Türkiye bize savaş ilanı yaptı, kardeşlerimizi, bacılarımızı, yollarda yakalayıp ülkelerine gönderiyor ve açıktan savaş ilan ettiler. Biz de ilan ediyoruz dedi, vurun diyor; ben de kimi dedim? Elinizdeki hazır programı olan PKK, turistik bölge, Türk askeri askeri hiç fark etmez diyor, kardeşim kaç tane istişhadi istersen adam gönderecek. Müminlerin kalplerine su serp kardeşim, gerek PKK gerek Türkiye, gerek turistik bölgeleri vur ki biz de biraz sevinelim...”

HEDEF HER YER
Yunusu Durmaz’ın bilgisayarında ele geçirilen dijital belgelere göre, örgütün “savaş ilan etmesinin” ardından Türkiye’nin batısından doğusuna güneyinden kuzeyine varan illerdeki emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları, özel harekat taburları, hudut, garnizon, hava radar, tugay ve tabur komutanlıkları hakkında çalışma yapıldığı anlaşıldı. Belgelerde, askerlik şubeleri, barajlar, kiliseler, konsolosluklar, lions ve rotary kulüpleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Bektaşi Dernek ve Vakıfları, Pir Sultan Abdal Derneği, Cem Kültür Evleri’nin iletişim bilgileri, adres ve yöneticilerinin isimleri de bulundu. Terör örgütün hedef olarak seçtiği ve üzerinde çalışma yaptığı bazı askeri birimleri şöyle:

HAVALİMANLARI DA HEDEFLER ARASINDA
Belgelerden IŞİD’in, askeri rütbeleri incelediği re anlaşıldı. Belgeler arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan rütbeler, forslar ve flamalar, askeri birliklerin terimleri, birliklerin kaçar kişiden kurulabileceği yönündeki bilgiler ele geçirildi. Yunus Durmaz’ın bilgisayarından ele geçirilen belgelerde, havalimanlarının da hedefte olduğu anlaşıldı. ‘Hava yolu.docx’ isimli belge içinde, Kayseri’de bulunan havalimanına ait bilgiler, havalimanına seferi bulunan hava yolu şirketlerinin isimleri, havalimanında bulunan emniyet birimlerinin isimleri bulundu. “Ağın ve Diğer İlçeler.docx” isimli Word belgesi içinde, Malatya Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü, Emniyet[1621].docx isimli Word belgesi içinde ise Gap Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne ilişkin bilgiler ele geçirildi.

SİYANÜRLÜ SU PLANI
İddianamede yer verilen “Yapılacaklar.docx” isimli belgeden, IŞİD’in kilosu bin 500 liraya siyanür bulduğu, siyanürü şırınga ile küçük su şişelerine içine basıp YPG’ye yardım adı altında gönderme planı yaptığı tespit edildi. Belgede, “Siyanür bulundu. Kilosu 1500 ile 3000 arası. 20 bin dolar gönderilirse bu ihtiyaçları karşılar. Küçük suların içine şırınga ile basılıp yardım adı altında YPG’ye gönderilmesi” ifadeleri yer aldı. (Hürriyet)

 
Başkan Pekdaş: Yüreğimiz yandı
 
İzmir Emniyeti’nden bayram alarmı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırının perde arkası: Toplu katliam planı!
Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan canlı bombaların hedefiyle ilgili de yeni iddialar var...
İzmir'de IŞİD'e şafak baskını: 4 ilçede operasyon!
Suriye'deki çatışmalara IŞİD saflarında katıldıkları ve IŞİD'e eleman ...
İzmir'de yangın dehşetini yaşayan dağ yeniden yeşerdi!
20 Ağustos 2006 Tarihinde Hristiyanlarca kutsal kabul edilen Meryemana ...
 
İzmir'de çimleri kurtarma savaşı!
Bir zamanlar futbol maçlarında kıyasıya rekabetin yaşandığı Alsancak Stadı'nın ...
Flaş! Sınırda 2 canlı bomba öldürüldü!
Türkiye Suriye sınırında iki IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi. ...
Saldırıdan 5 dakika önce: 'Abi takip mi etsek?'
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında saldırıyla ...
 
Nüfus cüzdanında o uygulama sona eriyor!
Hükümet, müftülere evlendirme yetkisi veren düzenlemede nüfus ve vatandaşlık ...
Teröristi vuran polis o anları anlattı!
Canlı bombanın havalimanındaki vatandaşları taramasını son anda engelleyen ...
Saldırının tüm detayları: İşte böyle patlatmışlar!
Terör örgütü IŞİD üyesi 3 canlı bomba Vatan Caddesi’nden taksiye binerek ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva