HABERLER>EKONOMİ
22 Kasım 2017 Çarşamba - 12:43

Şok açıklama... İzmir'de sahte altın alarmı!

Altın fiyatlarının artmasıyla beraber fırsat kollayan dolandırıcılar, İzmir’de 275 TL olan orijinal çeyrek altını 50 TL’ye satmaya başladı. Fiyat farkı için ise vatandaşlara ‘Yurt dışından ucuz getiriyoruz” yalanı uyduruyorlar.

Şok açıklama... İzmir de sahte altın alarmı!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Ekonomi piyasalarının hareketlenmesiyle Dolar ve Euro fiyatları yükselmeye devam ediyor. Dolar 3,9679, Euro 4,6633 TL’den işlem görmeye başlayınca vatandaşlar bu artış karşısında parasının değerini korumak için en güvenilir olan altına yöneldi.

BENİ ADANA’DAN ARADILAR
Dolar ve Euro yerine altın almayı daha güvenilir bulan vatandaşların bu talebini göz ününde bulunduran dolandırıcılar da işbaşına geçti.

Sahtekarlar, Antep’te basılan ve kuyumcularda bugün itibariyle fiyatı 163 TL olan 1 gram altını çeyrek altın olarak 50 TL’ye satmaya başladı. 1 gramlık sahte altını 50 TL’ye satarak vatandaşları dolandıranlara karşı İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel harekete geçti. Adana Kuyumcular Odası’nın kendisini arayarak haber verdiğini söyleyen İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Baransel İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube yetkililerine haber verdiğini ifade etti.

‘YURT DIŞINDAN UCUZA GETİRİYORUZ’ YALANI
Dolandırıcılar, bugün itibariyle kuyumcularda işlem gören orijinal 275 TL’lik çeyrek altının sahtesini Antep’te basarak vatandaşlara 50’ye satıyor. Neden bu kadar ucuz sorusu üzerine ise vatandaşlara ‘Yurt dışından ucuz getiriyoruz’ yalanını uydurduğu öğrenildi.  

Oda Başkanı Turhay Baransel “Altın fiyatlarının yükselmesiyle dolandırıcılar türemeye başladı. Çeyrek altın diye sahte altın satılmaya başlandı İzmir’de. Dün Adana Kuyumcular Odası’ndan beri aradılar ve İzmir’de sahte çeyrek altınların İzmir’de satıldığını söylediler. Bu durum bizi çok üzüyor. Bugün bir gram altın 163 TL, çeyrek ise 275 TL, vatandaş düğünlere gidiyor ya da parasının değerini korumak istiyor bu nedenle çeyrek almaya başladı. Dolandırıcılar da bunu fırsat bilerek 50 TL’ye sahte çeyrek altın piyasaya sürmeye başladı. Vatandaş bu sahte altını orijinalinden ayırt edemez” dedi.

“BU YAPILAN KALPAZALIKTIR”
Durumu mali şubeye bildiren Başkan Baransel, piyasaya sahte çeyrek altının sürülmesine ilişkin yapılanların kalpazanlık olduğuna dikkat çekerek “İnternet üzerinden sahte çeyrek altın satılmaya başlandı. Biri de Menemen’de. Arayıp odaya çağırdım. Gelmemesi durumunda mali şubeye bildireceğimi söyledim. 50 TL’ye sahte altın satmak kalpazanlığa giriyor. Ha para basmışlar ha altın fark etmiyor. Altın almak isteyen vatandaşlar kesinlikle 50 TL’ye internet üzerinden satılan altın almasınlar. Dolandırılma ihtimalleri var” şeklinde konuştu.

YATIRIMDA GÜVENİLİR OLAN ALTINDIR
Dolar ve Euro’nun yükselmesiyle beraber vatandaşların altına yönelmeyi tercih ettiğini gözlemlediklerini kaydeden Baransel, altın fiyatlarının da kura bağlı yükseldiğini hatırlatarak “ Altın da Dolar’a bağlı olarak yükseliyor ancak güvenilir olan altındır. Çünkü altın kırılsa da çiğnense de bugün sattığınızda değerinde satılır. Ancak Dolar öyle değil” biçiminde ifade etti.

Oda yönetimi altın fiyatlarının yükselmesiyle beraber vatandaşların alım gücünün düştüğünü, çeyrek altın biçimindeki 163 TL olan 1 gramlık altının, 275 TL olan çeyrek altından daha fazla satıldığını ekledi.

 
Akit yorumcusunu vurmuştu... Kafa karıştıran detay!
 
İzmir'de korkunç olay! Öğretmen, öğretmeni bıçakladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire Süt Kooperatifi binlerce firmayı solladı... Oskar'ı kaptı!
Projeleri ve ürünleriyle kooperatifçilik alanında Türkiye çapında örnek ...
Ege İhracatçı Birlikleri'nde yeni atama
Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Serap Ünal ...
İZSİAD 'İyilik'te buluştu
MaviBahçe AVM’de henüz üç ay önce hizmete girmesine rağmen İzmirliler’den ...
 
Dolar ve euroda yeni tarihi rekor!
Dolar kuru uluslararası piyasada en yüksek 3.9830 seviyesini görerek tarihi rekorunu yeniledi.
İzmir'in mobilyacıları yeni patronunu seçiyor... İlk adaylar belli oldu
İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’nın mart ayında yapacağı seçimlere ...
İzmir'den tarımda devrim yaratacak adım... 2 ayda ful çekti!
Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
İzmir iş dünyasından 'dolar' mesajı
Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında en çok değer kaybeden ...
İzmir'de akıl almaz dolandırıcılık... Devlet dağıtıyor, vatandaş satıyor!
İzmir Odun Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Düzyol, kömür satışlarına ...
Dolar ve Euro'dan tüm zamanların rekoru
Dün sert değer kaybeden Türk Lirası yeni güne kayıplarını sürdürerek başladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva