HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2020 Pazartesi - 22:38

Skandal sözlere sert tepkiler: Koronadan daha tehlikeli virüs!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertan Comaklı’nın Annesi Zekeriye Çomaklı’nın İzmirlilere yönelik sözleri sert tepkilere neden olurken İzmirli milletvekilleri de harekete geçti.

Skandal sözlere sert tepkiler: Koronadan daha tehlikeli virüs!

EGEDESONSÖZ- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertan Comaklı’nın Annesi Zekeriye Çomaklı’nın İzmirlilere yönelik sözleri tepkilere neden oldu. Sosyal medya paylaşımında İzmirlileri, gavur, dinsiz ve imansız olarak nitelendiren skandal sözler sarf eden Çomaklı, koronavirüs salgının kentte yayılması tememnisinde bulundu.

Çomaklı’nın sosyal medyada hızla yayılan sözlerine CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç sert tepki gösterdi.  Kılıç Twitter hesabından  yaptığı açıklamada, “İzmir düşmanlığı da bulaşıcı galiba. Koronadan daha tehlikeli bir virüse kapılmış beynine hayatı boyunca hiç oksijen gitmemiş derhal karantinaya alınıp oksijen tüpüne bağlanmalı. Kendisi ile Yakın temasta bulunanları da gözden geçirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Egedesonsöz’e konuşan Kılıç, “Bu kadın öncelikle sözleri nedeniyle;  ülkemizin adını taşıyan Anadolu Üniversitesi’nde rektörlük yapan oğlu ile ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki rektör eğitimci akrabasından utanmalıdır. Ne yazık ki bilim yuvalarını karanlık ve bulanık zihinlere teslim edenler açısından manzara üzüntü vericidir. İzmir’i her fırsatta ötekileştirenler kimi zaman gavur, sümüklü çocuk ve irfanı eksik gibi cümleler sarf etmiştir. Kordon’da oturan İzmir’in gençlerinden rahatsız olanlar bile çıkmış, gerçek niyetlerini kusmuşlardır. İzmirli hemşehrilerimiz yaşadığımız şu zor günlerde dayanışma ve birlikteliğin en güzel örneğini göstererek gereken yanıtı vermeye devam etmektedir” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da, “İzmirlileri, ahlaksız, gavur ve namussuz diye nitelendiren bu Zekiye Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım. Beni, helal oylarıyla vekilleri olarak meclise gönderen İzmirli hemşehrilerime sözüm ve ahdım olsun” ifadelerini kullandı. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Çomaklı’ya tepki gösterdi. Bayır, “Bu tahrik edici, kin ve nefret ifadelerini kullanan şahsın adı; Zekiye Çomaklı imiş. Nedir derdiniz? Niçin bu ayrıştırıcı söylemler? Yetmedi mi bu ülkeyi kutuplaştırdığınız? Buradan, bu şahısla ilgili yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek istiyorum. Sizin gibi düşünenlere inat, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu coğrafyada, aynı vatan toprağı üstünde hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 


CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "'?Çok yazık! İzmir ve İzmirlilere bu kin ve öfkeyi anlamak mümkün değil. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde böyle ucuz sözleri kabul etmemizi ve hazmetmemizi kimse beklemesin. Yüreği kararmış ve insanlıktan nasibini almamış bu zihniyet virüsten daha tehlikelidir. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin’in hemşehrileri olan bizlere yapılan bu hakaretleri misliyle iade ediyorum." ifadelerini kullandı.

REKTÖR OĞLUNA SORSUN
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de Çomaklı’ya tepki gösterdi. Sertel, “Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı biz İzmirliler’e ağır bir dil ile hakaretler yağdırmış. Bu kadın ülkemizin içinde birlik, beraberlik çağrılarının yapıldığı, halkımızın sağlığını korumak İçin çabaladığı bu günlerde hemşehrilerimize niye hakaret eder, nedir İzmirliler ile alıp veremediği. Bu kötü dilli, çirkin kafalı kadını hiç bir sonuç çıkmasa da savcılığa vereceğiz. Mahkeme, “Eleştiri hakkını kullanmış” diyebilir ama gerçekte halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, ayrıştırma ve ağır hakaret suçlarını işlemiştir. Rektör oğluna sorsun, o ne diyor?” dedi.

AVUKATIMDAN RİCA ETTİM
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, “Hem bir İzmirli olarak bize hakaretten, hem de kamu barışı aleyhine davrandığı için TCK Md 216'dan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Suç duyurusu için kendisinde vekâletim olan değerli arkadaşım Avukat Murat Ergun'dan rica ettim” diye açıklama yaptı. 

 
Bahçeli kampanyaya 5 maaşını bağışladı
 
Milli Dayanışma Kampanyası’na kimler destek verdi?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR YERLİSİ 31 Mart 2020 Salı 10:13

Hep aynı dil hep aynı geri vites çıkmış benim söylediklerimi yanlış aksettirdiler diyor!!!:):)

Yorumu oyla      3      3  
ÜMİT 31 Mart 2020 Salı 09:27

İzledim, yazık, nefretle aşağılayıcı bir dille söylenen sözler. Yazık insan kızamıyor bile anca acıyorsun.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli kampanyaya 5 maaşını bağışladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Dayanışma ...
BM'nin 100 çalışanında Corona virüs tespit edildi!
Birleşmiş Milletler (BM), 100 personelinin yeni tip Corona virüse (Covid-19) yakalandığını duyurdu.
Bakan Soylu’dan yardım toplama genelgesi: Valilikten izin alınacak!
İçişleri Bakanlığı belediyelerin başlattığı yardım toplama kampanyasının ...
 
AK Partili Dağ yeni görüntüleri paylaştı: Gereken özür dilenmiştir!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ Zekiye ...
73 merkeze 'Covid-19 Tanı' yetkisi verildi!
Sağlık Bakanlığı'nca, ülke genelinde 44 ilde 73 merkezin "Covid-19 Tanı ...
KKTC'de sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, yeni tip Corona ...
 
Üniversite o isim hakkında soruşturma başlattı!
Dokuz Eylül Üniversitesi koronavirüs salgını nedeniyle açıklamalarda bulunan Fen ...
Tabipler Odası İzmir raporunu açıkladı: Pozitif ve şüpheliler toplamı 700!
İzmir Tabipler Odası’nın internet sitesinde yayınlanan koronavirüs raporunda, ...
Almanya günde 200 bin kişiye test yapacak!
Almanya bir günde iki yüz bin kişiye corona virüs testi yapacak. Test ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva