HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2018 Cumartesi - 09:45

Sivil havacılık Günü Selçuk’ta kutlandı

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü sebebiyle ortaklaşa bir etkinlik düzenledi.

Sivil havacılık Günü Selçuk’ta kutlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı yaptı. Sivil havacılığın gelişmesinde eğitimin önemine değinen Deliormanlı; “ Dünya genelinde havacılık sektörü %3- % 4 oranında büyüme gösterirken; ülkemizde havacılık sektörünün büyümesi  %12- %14 civarındadır. Bu durum gelişmekte olan ülkemizde sürdürülebilir bir gelişim sağlamak adına belirli ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Bunlardan en önemlisi nitelikli, eğitilmiş personel ihtiyacıdır. Gelişmekte olan ülkelerin yaptığı en büyük hata nitelikli eleman yetiştirmeden günü kurtaracak şekilde stratejiler üretmeleridir. Ülkemiz havacılık sektörünün tüm alanlarında yapılan yatırımlarla dünya havacılık sektörüyle rekabet edilebilir bir hale gelmektedir. Dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nın da faaliyete geçmesiyle ülkemizde havacılık üst seviyeye tırmanacaktır. Yükselen bu trendin kalıcı ve istikrarlı  olabilmesi için eğitim almış personele ihtiyaç son derece fazladır” dedi. Havacılığı diğer sektörlerden ayıran en önemli ihtiyacın kalifiye eleman olduğunu belirten Deliormanlı; “ Analitik düşünmeyi bilen, hızlı ve doğru kararlar alabilen, vatanına, milletine saygılı nesillerin omuzlarında bayrağımız yükselecektir.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi İstikbal göklerdedir” dedi

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli yaptığı konuşmada “Hava yolu ulaşımı ülkeler arasındaki mesafeleri kısaltarak; kültürel birliktelik, halklar arası diyalog ve insanlar arasında kurdukları dostluk köprüleriyle dünyada sosyal ve ekonomik refahının yükselmesinde büyük önem taşır” dedi.HAVA YOLU HALKIN YOLU OLDU
7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Selçuk’un eğitim açısından zenginleşen bir kent olduğunu belirterek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “Ülkemiz son 10 yılda  havacılık konusunda olağanüstü bir gelişme göstererek; hava yolunun halkın yolu olduğu bir ülke olmuştur. 10 -15 yıl öncesinde hava yolundan istifade eden yolcu sayısı ile bugünü karşılaştırdığımızda büyük bir fark olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Böylesine çağdaş, modern ve nitelik olarak gelişen havacılık sektörü nicelik olarak da gelişmektedir. Tüm bu gelişmelerde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı döneminde büyük katkısı olan Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ederim” dedi. Ülkemiz sivil hava Ulaştırmacılığı bağlamında gelişmiş ülkelerle mücadele edecek konuma gelmiştir. İstanbul Havalimanı gibi dünyanın en büyük havalimanlarından birinin ülkemize kazandırılması çok önemli bir gelişmedir. Gelişen havacılık sektörünün beraberinde kalifiye eleman ihtiyacını da getirdiğini belirten Başkan Bakıcı; Böylesine güçlü yatırımlarla gelişen havacılık sektörünün elaman ihtiyacını karşılamaya yönelik ilçemizde yüksek öğrenim kurumlarının olması bizim için gurur vericidir. Bu okulların gelişimi ve bu okullarda öğretim gören gençlerimizin mutluluğu, refahı için çalışmak bizlerin görevidir” dedi.

ÖĞRENCİLER SUNUM YAPTI
Selçuk Kaymakam Ekrem İnci ise yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine değinerek; “ Sivil havacılık sektöründe eğitim alan öğrencilerin Türkiye’nin ekonomisine büyük katkısı olduğunu ifade edebiliriz. Biz yetişen kalifiye elamanlarla birlikte teknoloji üreten bir ülke olacağız. Böylece kazanan her zaman ülkemiz olacak” dedi. Salonda bulunan meslek lisesi öğrencilerine seslenen Kaymakam İnci; “Bu okulları tercih etmeniz hem ülkemiz, hem de kendiniz adına çok verimli bir yatırımdır. Sizlere çok ihtiyacımız var. Her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Öğrencileri sivil havacılığın gelişimi, uçaklar, hava yolu taşımacılığının süreçleri gibi konular hakkında sunum yaptılar.

 
Çocuklara çadır kurmayı öğretti, kaya tırmanışı yaptı... AK Partili Şengül'ü hiç böyle görmediniz
 
Satranç’ta Bornova farkı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila'dan sanayi mesaisi: Ortak akıl ilkemizden taviz vermedik!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2. Sanayi Sitesi ve 3. Sanayi Sitesi ...
Bucalılar, Öykü Arin’e umut oldu
Bucalılar,İzmir’de löseminin nadir görülen bir türü olan JuvenilMiyelomonositik ...
Afrika'da yapılan 4 heykel Doğal Yaşam Parkı'na hediye edildi
Zimbabwe’den gelen hayvan figürlü taş heykellerin sergisi Fuar İzmir'de ...
 
Başkan Kocaoğlu: Kafamda İzmir için hala çok proje var!
‘Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam’  sempozyumuna katılan ...
Çeşme Marina’dan 'Kalamar Projesine' destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Kalamar Projesi' sayesinde ...
Başkan Pekdaş: Davul bendeyse tokmağı kimseye vermem!
Başkan Pekdaş, 2014 seçimleri öncesinde kendisinin kasıtlı bir şekilde ...
 
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Egedesonsöz'e konuştu: Ben leke tutmam!
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Egedesonsöz'e konuştu: Ben leke tutmam!
Turizmde dijital dönüşüm zamanı
12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, dijital dönüşümün nabzını ...
Başkan Batur’a Karabağlar'da yoğun ilgi
Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva