HABERLER>GÜNCEL
28 Ağustos 2015 Cuma - 11:23

Şırnak'taki protestoda 1 genç yaşamını yitirdi

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde çıkan olaylarda 4 kişinin öldürülmesini protesto etmek isteyen grupların, akşam saatlerinde düzenlediği yasadışı olaylar sırasında 16 yaşındaki Adem İrtegün, nereden geldiği belli olmayan 2 kurşunla yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı kaldırılırken ilçede kepenkler açılmadı.

Şırnak taki protestoda 1 genç yaşamını yitirdi

Cizre İlçesi’nde yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto eden bir grup gösterici, akşam saat 20.00’den Yeni Mahalle, Vakıfkent, Bahçelievler ve Yeşilyurt Mahallesi ile Ömer Kabak Meydanı’nda yolları kapattı. Olay yerine gelen polislere ses bombası, taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldıran gruba, polis basınçlı su, ve biber gazı ile müdahale etti. Zaman zaman silah seslerinin yükseldiği Yeşil Yurt Mahallesi’nde yakınlarının iddiasına göre pastaneye gitmek üzere evden çıktığı belirtilen Adem İrtegün, nerden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İrtegün, burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadı.



Hastaneye gelen Adem İrtegün’ün akrabaları, ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirerek, zaman zaman polislerle tartışmaya girdi. Hastaneye gelen HDP Şırnak Milletvekilleri Avukat Aycan İrmez ve Leyla Birlik, burada yeni bir olayın yaşanmaması için polislerle görüştü. Görüşmeden sonra Acil Servis önünden ayrılan polis, yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan poliklinikler önünde beklemeye
başladı.

YÜKSEKOVA'DA KEPENKLER AÇILMADI
Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova ilçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, ilçede kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçe merkezinde alınan güvenlik önlemleri ise sürdürülüyor.


CHP VE HDP İNCELEME YAPACAK
Yüksekova'da bulunan HDP milletvekilleri ile ilçeye gitmek üzere yola çıkan CHP milletvekilleri de ilçede incelemelerde bulunacak. HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyeleri ile CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 4 Milletvekili ve PM üyelerinin yer aldığı heyet, ilçede inceleme yapacak.

Milletvekillerinin yer aldığı CHP ve HDP'li heyetlerinin, olayların yoğun olarak meydana geldiği Orman, Eskikışla ve Mezarlık mahallelerinde ayrı ayrı gruplar halinde inceleme yapacakları; öğlen saatlerinde ise gözlemleri ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunacakları belirtildi.

IĞDIR'DA POLİS MİNİBÜSÜNE SALDIRDI: 1 POLİS YARALI
Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK’lı teröristler tarafından çapraz ateş açıldı. Saldırıda bir polis memuru omuzundan yaralandı. Koruma görevi yapan Özel Harekat Polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıktı.

Salldırı, bugün saat 11.00 sıralarında Iğdır ile Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı arasında bulunan Taşburun Köyü yakınında meydana geldi. Iğdır’dan Dilucu’nda görevli 6 polis memurunu götüren minibüse, Taşburun Köyü yakınında bir grup PKK’lı tarafından  ateş açıldı. Minibüste bulunan polis memurlarından O.Ş. yaralandı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıktı.

Yaralı polis memuru ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Suat DENİZ/IĞDIR, (DHA)

 
İzmir'in yeni kent merkezinde milyonluk satış!
 
Akdeniz'de bir göçmen faciası daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in yeni kent merkezinde milyonluk satış!
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü İzmir’deki gayrimenkulleri satışa ...
1 Kasım'da oy kullanabilmek için bunu yapmak şart
Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım'da yapılacak ...
Yarbay Alkan'dan 'soruşturma' için ilk yorum!
Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesi ile gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan, ...
 
Kamu-Sen'den teröre tepki yürüyüşü
İzmir'de, Türkiye Kamu-Sen üyeleri, son günlerde artan terör olaylarını ...
30 Ağustos kutlamaları için sürpriz genelge
30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de ...
Flaş! Fuar açılışına Bakan Zeybekci ayarı
84. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreni ...
 
Diyarbakır'da askere saldırı: 1 şehit
Lice ilçesinde, teröristlerin Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini ...
Cizre'de çatışma: 1'i çocuk 3 vatandaş öldü, 3 asker yaralı
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı ...
Hopa’da felaket ticareti: Çizme fiyatları…
Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından çizme satışları ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva