HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ocak 2017 Perşembe - 09:17

Şirinyer Parkı Projesi'ne yine itiraz var!

Buca’da, İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yapacağı Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan ancak 2012 yılında yargı kararıyla iptal edilen imar planları revize edildi. Yeni planlara meslek odaları yine itiraz etti.

Şirinyer Parkı Projesi ne yine itiraz var!

Buca'da Şirinyer Parkı'nın içinde olduğu 81 bin metrekarelik alanı cazibe merkezi haline getirmek, Bucalıların buluşma noktasına dönüştürecek işlev kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi, 2012 yılında hazırlanan projeye olanak sağlayan imar planları yaptı. Ancak, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin ticari kullanımın artacağı, sosyal ve teknik altyapının azalacağı gerekçesiyle açtığı davada İzmir 4. İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurma kararı verdi, ardından planı iptal etti. İki belediyenin yapımı için protokol bile imzaladığı proje hayata geçmedi.

Büyükşehir ve Buca Belediyesi projeden vazgeçmedi. Mahkeme kararında yer alan iptal gerekçelerini ortadan kaldıran yeni imar plan değişiklikleri ve proje hazırlandı. Ağustos ayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle onaylanan 1/5000 ölçekli yeni imar planına göre, Şirinyer Parkı alanında Kentsel Tasarım Projesi ve Park Alanını kapsayan Özel Proje Alanı ve Belediye Hizmet Alanı belirlendi. Buca Belediyesi de 1/1000 ölçekli planı hazırladı. Projede yer altı otoparkı, kafeterya ve sinemanın bulunduğu tesis, anfitiyatro, gezinti yolları yer alacak. Yeşil alanların da korunacağı belirtilen proje için imar planının onaylanması beklenmeye başlandı.

Şirinyer Parkı'nın yeni planlarına da meslek odalarında itiraz geldi. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası 1/5000 ölçekli, Şehir Plancıları ve Peysaj Mühendisleri Odası ise 1/1000 ölçekli planlara askı süresinde itiraz etti. Mimarlar Odası yaptığı itirazda "Bu plan değişikliğiyle kamu mülkiyetinde bulunan (belediyelerin mülkiyetinde) ve imar planlarında yeşil alan olarak gösterilen Şirinyer Parkı yapılaşmaya açılmaktadır. İmar planları onaylandıktan sonra çevresiyle tamamen uyumsuz, yüksek yapı yoğunluğu getiren ve kamu yararı açısından telafisi mümkün olmayacak bir uygulama projesi ile karşı karşıya kalınabileceğinden, söz konusu imar planı ilgili yasa, yönetmeliklere ve kamu yararına aykırılık içermektedir" tespiti yaptı.

Şirinyer Parkı çevresinin ulaşım açısından sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası, buna karşın imar planında yol kademelendirmesi, yol bağlantıları, kavşak düzenlemeleri ve öneri otopark, yer altı giriş çıkışları için gerekli analiz çalışmasının yapılmadığını ve çözüm önerisi getirilmediğini öne sürdü. Park alanının doğal karakterini korumasına yer altı otoparkı ve sert zeminin uygun olmadığına da dikkat çeken Mimarlar Odası, "Son derece önemli kamusal alanın planlanmasının plan değişikliği gibi noktasal ve parçacı bir yaklaşımla gerçekleştirilmesi, planlama ilkelerine, şehircilik esaslarına, kamu yararına aykırıdır" itirazında bulundu. İtirazlar belediye meclisinde değerlendirilecek. (DHA)

 
MEB’den öğrencileri üzecek karar: Telafi eğitimi
 
El Bab'da en acı nöbet
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir şirinyer 8 Ağustos 2017 Salı 11:53

taktınız pazaryerimize...çocukluğumdan beri yeşillenriip temizleyecekler planlar veriliyor hop durduruyorlar..valla o kadar kolaysa gelin şirinyerde kenar mahallede karşımıza yapılmaya başlanan 20 katlı beton yığmasını durdurun..kim izin verdi ona? kim verdi..bir parka karşı çıkanlar bu direklere nasıl bakıyorlar acaba.. allah sizi bildiği gibi yapsın kurtarsın bizi sizin rant ellerinizden

Yorumu oyla      11      5  
Dokunma ! 12 Ocak 2017 Perşembe 14:53

"Şirinyer Parkı yapılaşmaya açılmaktadır" ağaçları kesip AVM yapacaklarmış. Şirinyerparkına dokunma ! 😁😀😃

Yorumu oyla      11      7  
istemezük 12 Ocak 2017 Perşembe 14:38

Basit bir park ve pazaryeri yapılacak saçma sapan itirazlar sebebi ile yıllardır yapılamıyor. Resmen komedi. Vatandaş da ne oldu proje, belediye unuttu diye konudan habersiz veryansın ediyor. Bilmiyor ki bu şehirde istemezükçülerin olduğunu. Bunların yüzünden şehir çürüdü. Ne yapsan, yapmaya kalksan hop itiraz. Yapılmasın, ne gerek var, rant var, şehircilik ilkelerine aykırı ... Yahu her proje mi şehircilik ilkelerine aykırı olur! Neymiş bu şehircilik ilkeleri! Her halta itiraz etmek mi ? Yeşil alan , pazaryeri yapılacak adamlar park imara açılıyor diyor. Şehircilik ilkelerine aykırı diyor.

Yorumu oyla      13      5  
12 Ocak 2017 Perşembe 14:28

İtirazlar hep aynı ! Kopyala yapıştır itiraz ediyorlar. Şehircilik ilkelerine aykırı, telafisi mümkün olmayan bıdı bıdı, rant var ... Odalar kişisel ego tatmin yerleri olmuş.

Yorumu oyla      14      5  
Artık yeter ! 12 Ocak 2017 Perşembe 14:07

Şaka gibi bir itiraz sebebi daha. Şirinyer Parkı imara açılıyormuş , yüksek yapı vb. itirazlar gelmiş. Güzel kardeşim siz bu şehrin başına bela mısınız ? Ne yüksek yapısı , ne imara açması ! Altı otopark , üstü yeşil alan ve pazaryeri olan proje yapılacak. Neyine itiraz ediyorsunuz ? Gelip gökdelen yapacak halleri yok. Son açıklanan proje gayet güzel. Bu arada haberde yer alan görsel de eski proje. Yeni proje İBB ' nin sitesinde var. İmar planları bölümünden herkes ulaşabilir.

Yorumu oyla      13      5  
12 Ocak 2017 Perşembe 13:54

"planlama ilkelerine, şehircilik esaslarına, kamu yararına aykırıdır" Her projede aynı itiraz.

Yorumu oyla      12      5  
12 Ocak 2017 Perşembe 13:48

Şu şehrin yakasından artık bir zahmet düşün. Bu nedir yahu ! Şirinyer parkının yeni projesi gayet güzel. Modern bir pazaryeri ve kültür merkezi var. Yeşil alan, bisiklet yolu ... var. Altı otopark , aktarma merkezi var.

Yorumu oyla      12      5  
12 Ocak 2017 Perşembe 13:30

izmirde büyük küçük her projeye engel oluyorlar. kasıtlı yaptıklarından eminim.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan 2019 çıkışı: İzmirliler 4.kez de bizi seçecek!
Kocaoğlu, kentte meydana gelen kazalar için belediyeyi hedef alan Doğan’a ...
2016’nın en başarılı başkanları: İlk 5’te İzmir’den 2 isim
Gezici Araştırma Merkezi, 2016’da Türkiye’nin en başarılı büyükşehir belediye ...
Konak’ta yeni düzenleme: Masaj salonlarına saat sınırı!
Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine Konak Belediyesi ilçe ...
 
İzmir'de hedef pazar Polonya!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ...
Bornova'da karla mücadele aralıksız sürüyor
Bornova Belediyesi, kar yağışının ardından yollarda oluşabilecek buzlanmalara ...
Bergama trafiğinde yeni dönem
Bergama’da şehir içi tek yön uygulamasına 10 Ocak salı günü itibarıyla ...
 
Selçuk deve güreşlerine hazır
Deve Güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen Selçuk Efes Deve Güreşleri ...
Piriştina’dan kar mesaisi: Yolda kalanları kurtardı, köylere ekmek götürdü
Yoğun kar yağışı Buca’da yaşamı felç ederken Belediye Başkanı Piriştina ...
Bornova satranç kulübüne kavuştu
Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, cimnastik, yüzme, taekwando ve dağcılık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva