HABERLER>EGE
23 Haziran 2016 Perşembe - 13:10

Sınıf arkadaşı anne-kızın diploma heyecanı

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde aynı sınıfta ve yan yana okuyan 58 yaşındaki Binnaz Güngör ile kızı 27 yaşındaki Simge Güngör, birlikte mezun oldu. Anne-kız, mezuniyet töreninde diplomalarını aldıktan sonra birlikte kep attı.

Sınıf arkadaşı anne-kızın diploma heyecanı

İzmir'de ev kadını 2 çocuk annesi Binnaz Güngör, 1980 yılında Buca Eğitim Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü, ailevi nedenlerden dolayı terk etmek zorunda kaldı. Büyük kızı doktor olan Binnaz Güngör'ün küçük kızı Simge Güngör ise, 5 yıl önce Selçuk Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü'nden mezun oldu. Öğretmen olmak isteyen Simge Güngör, tekrar sınavlara girerek PAÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Annesi Binnaz Güngör de üniversite öğrencilerine tanınan aftan yararlanarak kızının da desteğiyle 31 yıl sonra okuluna geri döndü. Anne yatay geçişle kaydını, PAÜ'ye kızının yanına aldırdı. 

ANNE- KIZ SINIF ARKADAŞI OLDU
Denizli'ye 5 yıl önce gelen Binnaz Güngör ile kızı Simge Güngör, ev kiralayıp, Pamukkale Üniversitesi'nde birlikte aynı sınıfta, yan yana, sınıf arkadaşı gibi okumaya başladı. Dersleri birlikte çalışan ve birbirlerine sürükle destek olan anne kız aynı gün birlikte mezun olmanın da gururunu yaşadı. Anne ile kızı üniversitenin de gururu olurken, Simge Güngör, bölüm ikincisi oldu. Annesi ise yüksek puanla mezun oldu. 

REKTÖR KUTLADI
Dün PAÜ Arena'da düzenlenen mezuniyet törenine katılan anne Binnaz Güngör ile kızı Simge Güngör'ü, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'da tebrik etti. Sahneye çıkan Simge Güngör, annesinin sınıf arkadaşı olduğunu söylemesiyle salonda alkış yağmuruna tutuldu. Güngör, bölüm ikinci olmanın gururunu da yaşadığını belirterek, "Sevgili annemle de gurur duyuyorum. Annelik mesleğinin yanında benimle birlikte üniversitede sınıf arkadaşım oldu. 5 yıl birlikte okuduk. Şimdi birlikte mezun oluyoruz" diyerek annesini sahneye çağırdı. 

Sahnede konuşma yapan Binnaz Güngör ise, kızının desteğiyle tekrar üniversiteye döndüğünü belirterek, şöyle dedi:

"İngilizce öğretmenliği bölümü okurken bırakmak zorunda kaldım. Ev hanımı olarak yaşadım ve kızlarımı yetiştirdim. 5 yıl önce kızım İngilizce bölümünü kazandı. Af çıkmasıyla birlikte ben de tekrar üniversiteye dönme fırsat yakaladım. Hazırlık sınıfına birlikte başladık. 35 yıl aradan sonra kolay olmadı ancak planlı ve sistemli şekilde çalışarak kazandık. Birlikte başardık. Biz öğretmenler olarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda, ilke ve inkılaplarına bağlı vatan sevgisine sahip öğrenciler yetiştireceğiz. Ülkemiz çağdaş ülkeler arasında yerini alsın. Ben Atatürk'ün öğretmeni olarak Atatürkçü gençler yetiştireceğim." 

Güngör'ün sahnedeki konuşması uzun süre alkışlandı. 

BİRLİKTE KEP ATTILAR 
Mezuniyet töreni sonunda diğer öğrencilerin arasına geçen Binnaz Güngör ile kızı Simge Güngör, Rektör Prof.Dr. Bağcı'nın konuşmasının ardından birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun oldu. 

Anne Binnaz Güngör, kızıyla birlikte mezun olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Çevremizde çok ilgi gördük. Destek oldular, teşvik ettiler, öğrenci arkadaşlarımızda bizimle fotoğraf çekip ailelerine gösterdi. Umarım, kadınlarımız beni örnek alır. Kaç yaşında olursa olsunlar öğrenimlerini sürdürsünler" dedi. 

Simge Güngör ise, dersleri annesiyle birlikte çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle güzel bir duygu ve gurur duydum. ikinci olmanın verdiği gurur dışında annemle beraber 5 yıl okulda geçirdik. Birbirimize dekte olarak başardık. Çok zorluk yaşadık, ben bölümün ikincisi oldum annem de yüksek puanla bitirdik. Çevremizden değişik tepkiler aldım. Dersleri beraber çalıştık. O beni, bende onu çalıştırdım. Birlikte başardık. Bundan sonra öğretmenlik mesleğini özel okulda ya da atanacağım yerde devam edeceğim. Annemde benimle birlikte özel okulda öğretmenlik yapacak." (dha)

 
Flaş! Bir üniversiteye daha kayyum atandı
 
Vural'dan flaş açıklamalar: Yenilenmeye ihtiyaç var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile faciasına 'sıcak kavgası' mı neden oldu?
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde ziyarete gittikleri kayınpederinin evinde ...
Nejat İşler'den Bodrum'da tiyatro grubu
Bodrum'da, Süper Amatör Lig'e yükselen Gümüşlük Gençlikspor'un başkanı ...
Gündüz plajlar akşam sokaklar rengarenk!
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde etkisini sürdüren Afrika sıcaklarından bunalan ...
 
Yedi aylık hamile eşini av tüfeğiyle öldürüp, intihar etti
Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde 31 yaşındaki Ercan Durmaz, ziyarete gittiği ...
Psikolojik sorunları, mobilya ustasını ölüme götürdü
Uşak'ta mobilya ustası 26 yaşındaki Murat Can, ormanlık alanda başından ...
İstismardan tutuklandı, serbest kalınca intihar etti!
Aydın’ın Yenipazar İlçesi'nde, erkek çocuğuna cinsel istismar suçlamasıyla ...
 
Liseli Elif'in kahreden sonu: 16 yaşında...
Denizli'de 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Türk, kalp krizinden yaşamını yitirdi.
Kekik toplamak için dağa çıkması sonu oldu
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde garsonluk yaptığı otelden mesai bitimi çıkıp, ...
Bodrum'u yasa boğan ölüm
Bodrum’da, otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan yelken sporcusu 10 yaşındaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva