HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
5 Mayıs 2016 Perşembe - 08:54

Sinema yasta: Ünlü oyuncu yaşamını yitirdi

'Romalı Perihan' olarak tanınan ve bir süredir özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Perihan Benli dün gece saat 2'de hayatını kaybetti. Benli, 74 yaşındaydı.

Sinema yasta: Ünlü oyuncu yaşamını yitirdi

'Romalı Perihan' olarak tanınan ve bir süredir özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Perihan Benli dün gece saat 2'de hayatını kaybetti. Benli, 74 yaşındaydı.

Sanatçının ölüm haberini müzisyen Onur Akay, Twitter hesabından böyle duyurdu:  

"Romalı Perihan'ı maalesef kaybettik. Romalı lakabını Zeki Müren takmıştı ve sonunda Zeki Müren gibi kendisini ölüme terk etmesi çok üzücü. Rahatsızlığı geçen yaz başladı. Asıl rahatsızlığı psikolojik sorunlardı. Yanına kimseyi yaklaştırmıyordu. Şeker hastalığı sinir uçlarına vurdu ve kaslarında erime başladı. Bir deri bir kemik kaldı. Kendisi rahatsızlığını günde 2-3 litre içtiği gazoza bağlıyordu ama durum öyle değildi.

Bakımsızlıktan eriyordu. İlk önce Gata’ya yattı ama psikolojik sorunlarından tedaviyi kabul etmedi. Raporlarında bile, tahlilleri ve Emar çekilmesini kabul etmediği için taburcu olduğu yazıyordu. Daha sonra kendisini bir profesör gördü ve bakımsızlıktan bu durumda olduğunu, iyi bakılırsa sağlığına kavuşacağını söylemişti.

Beşiktaş Belediyesi kendisine yardımcı oluyordu. Zaman zaman belediye görevlileri yemek bile götürüyordu. Bilincini kaybedip fenalaşınca, belediye Bağcılar İklim Hastanesi’ne kaldırdı. Doktorlar makinaya bağlı yaşadığını, bilincinin yerinde olmadığını ve yaşama şansının %10 olduğunu söylemişti.

Perihan Benli ve Romalı Perihan olarak bilinir ama hastanede kayıtlı soyadı ise Perihan Özkurt. İspanya’da bir ablası olduğunu iliyorum. Türkiye’de yeğeni vardı ancak psikolojik sorunlardan yanına kimseyi yaklaştırmıyordu. Mekanı cennet olsun"

ROMALI PERİHAN KİMDİR?
Gerçek adı Perihan Benli olan Romalı Perihan 18 Mart 1942'de Roma'da dünyaya geldi. Orada büyüyen Perihan Benli, o zamanlar İtalyan medyası tarafından "La Bella Turca" ve "La Turca Romana" lakaplarıyla, sık sık Prenses Romalı Perihan veya Prenses Soprano olarak anıldı.

On yedi yaşında bir şarkıcı olarak kariyer peşinde önce, kısa bir süre Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico'de eğitim aldı.

Romalı Perihan, Avrupa sosyetesinin önde gelen isimlerden biri oldu. Son derece akıcı İtalyanca ve Türkçe'si olan Romalı Perihan toplamda beş dil konuşuyordu. Ayrıca, Şairler ve Yazarlar Kültür Vakfı ve Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği onursal başkanıydı.

“La Bella Turca” İtalyan yönetmen Federico Fellini yönetmenliğinde birkaç filmde rol aldı. Antonio Margheriti, Dino De Laurentiis, Remzi Jöntürk, Roberto Bianchi Montero, Sergei Bondarchuk, Yılmaz Güney ve Zeki Alasya gibi dönemin ünlü oyuncularıyla aynı filmlerde rol almıştır. Türkiye'de ilk olarak Zeki Müren tarafından söylenen takma adı Romalı Perihan olarak isim yaptı. Avrupa medyasında ise Peri-Han, Peri Han, Pery Han olarak tanındı.

 
AK Parti'de yeni dönem: Masada 5 isim!
 
Bahçeli’den sürpriz hamle: Kongreye 1 kala…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Eski Dostlar'ın öksüz kaldı!
Eski Dostlar adlı şarkının ve Türk sanat müziği bestekarı Gültekin Çeki ...
BBKSM’de çifte sergi
İlçede kültür ve sanatın kalbinin attığı Buca Belediyesi Kültür ve Sanat ...
Buca’da geleceğin balerinlerinden muhteşem gösteri
Buca Belediyesi’nin açtığı ücretsiz bale ve modern dans kursunda eğitim ...
 
Sinematek’te 'İtalyan rüzgarı' esecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, İtalyan ...
İzmir'de engelleri kaldıran film!
Oyuncu kadrosunda Haldun Dormen, Asuman Dabak gibi ünlü isimlerin yanı ...
Görsev, Dünya Caz Günü’nde öğrenciler için çaldı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Kadınlar Birliği, dünyaca ünlü ...
 
İzmir Mayıs’ta sanata doyacak!
Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayında düzenleyeceği kültür-sanat etkinlikleri ...
Şiirler bu kez Alsancak’ta okundu!
Konak Belediyesi’nin sanatın ve sanatçının üzerindeki her türlü baskıya, ...
Yeni Türkü'den Gaziemir'de masal gibi konser!
19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nde sahne alan Yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva