HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2016 Çarşamba - 08:20

Sındır: Onlar ülkemiz ve demokrasi için canlarını siper etti!

CHP Genel Sekreteri Sındır, darbe girişimi sırasında 50 şehit verilen Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi ziyareti sonrası, “Ülkemiz ve demokrasimiz için canlarını feda eden bu kardeşlerimiz aynı zamanda milli iradenin gasp edilmesine canlarını siper ederek engel oldular” dedi.

Sındır: Onlar ülkemiz ve demokrasi için canlarını siper etti!

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Darbe girişimine karşı milletimizin direnişi, vatansever subaylarımız ve polislerimizin özverisi sayesinde uçurumun kenarından döndük” dedi.

Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi ziyareti sonrası açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Sındır; “Milletimizin huzur ve güveni için çalışan polislerimiz 15 Temmuz gecesi de çok büyük bir özveri ile darbecilerle mücadele ettiler. O gece ne yazık ki milletimizin vergileri ile alınmış F-16 savaş uçakları ile düşmanın bile yapmakta tereddüt edeceği bir şekilde ağır bombardıman altına aldıkları Özel Harekat Daire Başkanlığımızda maalesef 50 polisimizi şehit verdik. Bugün, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu başkanlığında şehitlerimizin manevi huzurlarında saygımızı sunmaya geldik. Bombalanan yerlere karanfil bıraktık. Ülkemiz ve demokrasimiz için canlarını feda eden bu kardeşlerimiz aynı zamanda milli iradenin gasp edilmesine canlarını siper ederek engel oldular. Bu vesile ile onları bir kere daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Onlar kahramanlıkları ile demokrasi tarihimizin sayfalarında, milletimizin kalbinde unutulmaz yerlerini aldılar” diye konuştu.

DEVLET KADROLARINDA YUVALANMIŞ FETÖ KALKIŞMASI

Ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin güvenliği söz konusu olduğunda her türlü görüş ayrılığının anlamsız olduğunu belirten CHP’li Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi çok büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Devlet kadrolarında yuvalanmış FETÖ darbeci çete üyeleri ülkemizi büyük bir kaosa sürükleyecek bir kalkışma ile başta yüce milletimizi ve onun tüm kurumlarını hedef aldılar. Millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasinin mabedi TBMM’ye saldırdılar. Yurttaşlarımızı acımasızca katlettiler. Milletimizin direnişi, vatansever subaylarımız ve polislerimiz sayesinde uçurumun kenarından döndük. Bugün artık yaralarımızı sarma ve bunun muhasebesini yapma zamanıdır. Devlet yönetiminde liyakate aykırı yapılan, iş ve işlemelerin sonucu olduğu aşikar olan bu felaketin bir daha tekrarlanmaması için kamu yönetiminde ve devlet kademelerinde liyakati, hak edeni öne çıkaran bir düzenleme yapma esastır. Bunun hesabı asil milletimiz önünde hukukun ilkelerinden asla ayrılmadan mutlaka sorulacaktır.”

HİÇBİR HAİN EYLEM AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR!

Her koşulda cumhuriyete sahip çıkacaklarını ve özgürlükçü demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini belirten Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu zor dönemde vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumaktan geri durmayacağız. Demokratik parlamenter sistemimizin daha sağlam temellerde çalışması ve her türlü darbeye karşı hazırlıklı olmak için hepimize görev düşüyor. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günleri el birliği içinde atlatacağımızdan kuşku duymuyorum. Yeter ki, birlik içinde, özgür biçimde bir Türkiye özleminde olalım. Hiçbir çete ya da örgüt milletimizin birliği ve demokrasi bilinci karşısında başarıya ulaşamayacaktır. Biz, milli mücadele sonucunda Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının, ülkemizi bin bir zorluklarla kurduğunun bilincinde oldukça ve bu tarihi sorumluluğu unutmadıkça hiçbir hain eylem amacına ulaşamayacaktır.”

 
Aksakallı o diyalogu anlattı: Onu karargaha girmeden öldür!
 
İTB darbeye karşı tek yürek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Milletvekili Sertel: İBB davası da çökmüştür!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, darbe girişimin ...
Meclis 15 Temmuz'u araştıracak
4 partinin "Komisyon kurulsun" önergesi kabul edildi.
Bozdağ açıkladı: Akın Öztürk nasıl bu hale geldi?
Bozdağ işkence iddialarıyla ilgili olarak, “Akın Öztürk'ün helikopteri ...
 
İzmir siyasetinde fair-play: CHP, AK Parti’ye gidiyor!
İl Başkanı Yüksel ve yönetimi, AK Parti İl Başkanlığı’na iadeyi ziyarette bulunacak.
AK Parti Dalaman'dan flaş karar: Tüm teşkilat...
AK Parti Dalaman İlçe Teşkilatı, Genel Merkez'in, ‘FETÖ'cüler tespit edilsin’ ...
HDP'den Gündoğdu'da 'darbelere hayır' mitingi!
15 Temmuz darbe girişimi sonrası alanlara inen HDP İzmir’de de miting ...
 
Demirtaş'tan hükümete ve PKK'ya çağrı
HDP lideri Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında "Hükümete ...
Yıldırım: Dünya demokrasi tarihinde bir ilk!
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamasında ...
Kılıçdaroğlu: Gülen kesinlikle iade edilmeli
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ağır ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva