HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2017 Pazar - 17:15

Sinan Oğan toplantısında gergin dakikalar

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan 'Hayırlı Olsun Yürüyüşü' programı kapsamında Yozgat'a geldi. Salon önünde bir grup 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' sloganları atmaya başladı. Oğan taraftarları ise 'Bozkurt Sinan' sloganı attı. İki grup arasında gergin dakikalar yaşandı.

Sinan Oğan toplantısında gergin dakikalar

Referandum çalışmaları kapsamında Yozgat'a gelen Sinan Oğan'ın toplantı yapacağı salonun önüne gelen bir grup 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' sloganları atmaya başladı. Oğan taraftarları ise 'Bozkurt Sinan' sloganı attı. İki grup arasında gergin dakikalar yaşandı.

Arbede sırasında 2 sivil polis yaralandı. Sinan Oğan olaya büyük tepki gösterdi, "Saldırının amacı ülkücüler arasına kan davası sokarak Hayırcı Türk milliyetçilerini sandığa gitmekten vazgeçirmek. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Gittiği kreşte bile arkadaşlarına Bozkurt yapmayı öğreten, saldırı sırasında araçtaki 7 yaşındaki kızımın bir damla göz yaşına değmezsiniz" dedi.

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan bugün Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda konuşma yapacaktı. Oğan, özel bir minibüsle konuşma yapacağı salonun önüne geldi. Oğan araçtan inmek üzereyken taraftarları 'Bozkurt Sinan' diye bağırdı.

Başka bir grup MHP'li ise 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' diye bağırmaya başladı. Bu sırada 'torpil’ denilen küçük çaplı ses bombaları patlamaya başladı. Gerginlik büyürken gruptakiler arasında sopaların da kullandığı, kavga çıktı. Kavgayı ayırmak isterken araya giren sivil polislerden 2’si, aldıkları yumruk darbeleri sonucu yere yığıldı. Hafif yaralanan polisler, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Salon önünde daha önce güvenlik tedbiri alan Çevik Kuvvet’in müdahalesi sonucu kavga daha fazla büyümeden engellendi. Karşılıklı sloganların devam ettiği salon önünde polis MHP’lileri uzaklaştırmak için biber gazı sıktı. Rüzgarın ters esmesi sonucu gazdan daha çok polisler etkilendi.

"ARAMIZDA ÇAĞRI TÜRKEŞ HANIMEFENDİ DE VAR"

Olaylar yatıştıktan sonra Sinan Oğan salona geçerek konuşmasına başladı. Oğan, kendisinin Iğdır doğumlu olmasına rağmen Yozgat’tan evli olduğunu belirtti.

Oğan, "Alparslan Türkeş de Yozgatlı olmamasına rağmen, Yozgat milletvekilliği yapmıştı. Bugün de buraya Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş hanımefendi ile buraya geldik. Kendisi de salondadır. Türk milliyetçiliğinin beşiği olan Yozgat, cennet mekan Başbuğumuzu milletvekili seçmiş, doğum yeri burası olmasa da Başbuğumuza diğer 81 vilayet gibi ev sahipliği yapmıştır. Bugün aramızda Başbuğumuzun emaneti Çağrı Türkeş hanımefendi de var. Ülkenin kötü gidişatına hayır diyen vatan evlatları aramızda. Tüm ülkeyi geziyoruz. Benim için iki ilin son derece önemi vardır. Bir, doğduğum Iğdır, bir de damadı olduğum Yozgat’tır. Maalesef ki Yozgat’ın misafirperverliğine, Yozgat’ın ülkücü ahlak ve edebine sığmayacak davranışla biraz önce karşı karşıya kaldık" dedi.Bu sırada salondaki bir kişi, "Onlar Yozgatlı değil çakal" diye bağırdı. Sinan Oğan konuşmasının devamında "Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç Bekir Bozdağ’ın peşinde dolanacağına, emniyet müdürü ile burada tedbir alsaydı, bu olaylar yaşanmazdı" dedi.

 
İzmir'de 50 kaçak göçmen kurtarıldı
 
Milli yıldızlar gece kulübünde coştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özel'den Erdoğan'a 'Beştepe' tepkisi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Beştepe'deki toplantıda Cumhuriyet ...
Başbakan Yıldırım: Suçun sivili, askeri mi olur?
Uşak'ta yeni sistem hakkında bilgi veren Başbakan, yeni getirilen değişiklikle ...
AK Partili Hotar: Tek adam istiyorsa aynaya baksın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, halk ...
 
Bahçeli: CHP boşuna uğraşmasın
Erzurum mitinginde konuşan MHP Lideri Bahçeli, 'CHP boşuna uğraşmasın. ...
Kılıçdaroğlu TV çağrısını tekrarladı!
Kılıçdaroğlu, TV'de referandumu tartışma çağrısını tekrarladı.
Balbay'dan yeni çalışma yöntemi: Dokun-anlat-dinle!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, referandum çalışmalarını yüz yüze ...
 
Başbakan Yardımcısı Şimşek Buca'da gençlere seslendi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Buca İlçe Gençlik Kolları ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faşistsiniz, faşist!
İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunlara 'faşist' dediğimiz ...
'CHP nasılsa bu millet bizi seçmez diye düşünüyor'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "CHP’liler, 'Nasılsa senelerdir iktidar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva