HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2017 Çarşamba - 16:02

Şike davası sanığı Yanık: Hazırladığım rapor geçerli değil

"Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve hazırladığı tutanakla ''futbolda şike'' soruşturma sürecini başlattığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Yanık, raporun resmi hiçbir geçerliliği olmadığını söyledi.

Şike davası sanığı Yanık: Hazırladığım rapor geçerli değil

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan salonda görülen "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla haklarında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan 15'i tutuklu, 108 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tutuklu sanık Lokman Yanık, 1998'de polis olarak mezun olduğunu, hayatının hiçbir döneminde, terör, istihbarat gibi birimlerde görev yapmadığını belirterek, buralarda çalışan hiçbir görevliyle de işinin olmadığını savundu.

Ailesinde bu tür örgütün yurtlarına hiçbir zaman giden kimsenin olmadığını, bu örgütün okulunda okumadığını, gazetesini eline almadığını belirten Yanık, "Ömrüm boyunca hiçbir sol, sağ görüşle işim olmadı. Dernek üyeliğim yoktur. Bankalarında hiçbir zaman hesabım olmadı. FETÖ suçlamasını kendime hakaret kabul ediyorum." dedi.

Spor müsabakalarındaki üç büyük kulübün tribün liderlerinin, farklı gruplarla, cemaatlerle ilişkiler ile diğer gelişmeleri raporlaştırarak sıralı amirlerine aktardığını dile getiren Yanık, daha sonra yanına verilen MİT görevlisiyle birlikte çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Yanık, 2010'a kadar MİT görevlisiyle tribünlere baktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kişi bir gün Osman Çırak'la yanıma geldi. MİT görevlisi, 'Osman benim arkadaşım, Giresunspor başkanı, başına bir olay geldi. Olgun Peker bundan para istiyor, tehdit ediyormuş. Şimdi de şirketi ve evinin çevresinde Olgun Peker geziyormuş, şikayetçi olmak istiyormuş' dedi. Maç esnası tribünler kalabalık, yarın şubeye gelin amirimle görüştürürüm, dedim."

"Hazırladığım raporun resmi geçerliliği yok"
Çırak'ın ertesi gün asayiş şubeye geldiğini, operasyona giden büro amiri Oğuz Tüzün'ün "sen konuş ona göre bana bilgi verirsin"sözleri üzerine Çırak'la kendisinin görüştüğünü anlatan Yanık, yaptığı mülakatı Osman Çırak'la Olgun Peker arasında geçen olayları derleyerek amirinin talimatı üzerine rapor haline getirdiğini söyledi.

Yanık, hazırladığı ve iddianamede adı geçen raporun, Osman Çırak'ın kendisine anlattığından ibaret olduğunu ifade ederek, daha sonra amirinin söz konusu raporu Organize Şube Müdürlüğüne göndereceğini söylediğini aktardı.

Osman Çırak'la ilgili hazırladığı raporun resmi hiçbir geçerliliğinin olmadığını, bunun sadece konuyla ilgili ön bir mülakat olduğunu belirten Yanık, kendisinin de bunun üzerine o dönemdeki asayiş şube müdürüyle görüştüğünü ve bir mülakatın neden şahsın ifadesi alınmadan organize şubeye gönderdiğini sorduğunu anlattı.

Yanık, asayiş şube müdürünün de kendisine, "Akşam asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tekin Akdoğan, Organizeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'la beraberdim. Raporu Çapkın'a gösterdim. O da rapora baktı, Nazmi Ardıç'a verip Nazmi baksın bu işe, dedi. Biz de yazdık, organizeye gönderdik." dediğini aktardı.

Sanık Lokman Yanık, Organize Şube Müdürlüğüne giden raporun daha sonra şike soruşturmasına dönüştüğünü ve 3 Temmuz sabahı bu kapsamda gözaltıların başladığını anlattı.

"Başbakan'a sütliman bir rapor gönderdiler"
Haziran ayında Diyarbakır'a tayininin çıktığını ve bunun sebebini de anlatmak istediğini vurgulayan Yanık, "Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki bir basketbol karşılaşmasında o dönem Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül yuhalanmıştı. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, talimat verdi, 'bunları yakalayın', dedi. Ben de stat müdüründen davetli listesinin tamamını istedim. Stat müdürü vermedi. Aradan birkaç ay geçtikten sonra Galatasaray Stadı'nda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yuhalandı. Bununla ilgili hazırladığım raporu da şube müdürü yırtıp attı. Başbakan'a sütliman bir rapor gönderdiler." ifadelerini kullandı.

Daha sonra gasp bürodan alındığını ifade eden Yanık, bunun sebebini emniyet müdürüne sorduğunda, kendisine, istihbarat ve organize şube müdürlerinin haklarındaki olumsuz görüş bildirip alınmasını istemesinden kaynaklandığını söylediğini anlattı.

Diğer sanıklar savunma yapmadı
Lokman Yanık'ın savunması ve çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından, savunmalarını yapmak üzere söz verilen bu davanın tutuklu diğer 14 sanığı da bazı dosyaların kendilerine henüz ulaşmadığı için savunmalarını hazırlamadıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti de bunun üzerine tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına karar verdi. (AA)

 
Hanefi Avcı ihraç edilen savcıdan 23 bin lira alacak!
 
Dolar irtifa kaybediyor: O sınırın da altını gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanefi Avcı ihraç edilen savcıdan 23 bin lira alacak!
Eskişehir eski Emniyet Müdürü Avcı'nın, kitabında, kendisini hedef gösterdiği ...
Salıncaklı fotoğrafın yaktığı müdürü gözaltında!
Sakarya'da, FETÖ şüphelisi ilçe milli eğitim müdürü hakkında araştırma ...
Ege Üniversitesi’ne yeni rektör yardımcısı
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na Isparta SDÜ Eğitim Fakültesi Öğretim ...
 
Suikast timindeki komando: Ölüm makinesi olarak yetiştirildim!
Sanıklardan Ali Sarıbey, bugüne kadar "ölüm makinesi" olarak yetiştirildiğini ...
Halkların Köprüsü’nden insanlık dışı paylaşıma tepki!
Halkların Köprüsü Derneği, İzmir'de, işe geç kalan Suriyeli işçinin üzerine ...
İzmir’de polisin elinden kaçan ‘firari’ adliyeyi birbirine kattı!
Ödemiş cezaevinden firar edip Bornova’da polis tarafından yakalanıp İzmir ...
 
TSK'da başörtüsü yasağı kalktı
Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan düzenlemeyle, isteyen kadın subay ...
Ülkeyi sarsan cinnetin perde arkası: Günü cesetleriyle geçirmiş!
Tecavüz edilip, boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın ...
FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı yakalandı
Fetullah Gülen'in yıllardır avukatlığını yapan Orhan Erdemli, İstanbul'da yakalandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva