HABERLER>SAĞLIK
23 Ocak 2013 Çarşamba - 12:29

Şifa Sağlık Grubu yeni yatırımlarla büyüyor

2012 yılı sonunda Şifa Üniversitesi çatısı altından yeniden yapılandırılan Şifa Sağlık Grubu, ek yatırımlarla yatak kapasitesini 600’e yükseltiyor. Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü ile Gaziemir’deki hastane yatırımlarının yıl içinde, Bornova’daki yeni hastane yatırımının da 2014’te tamamlanması hedefleniyor.

Şifa Sağlık Grubu yeni yatırımlarla büyüyor

İZMİR - Şifa Sağlık Grubu, eğitim ve sağlık yatırımları ile büyümeye devam ediyor. 1983 yılından bu yana özel sağlık hizmeti sunan Şifa Sağlık Grubu, 2010 yılında Şifa Üniversitesi’ni kurarak, sağlık eğitimini de hizmet yelpazesine ekledi. Bu alanda Türkiye’nin ilk butik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi’nin iki başarılı yılı geride bırakmasının ardında şimdi de grubun tüm hastane ve tıp merkezleri üniversite çatısı altında birleştirildi. Yeniden yapılandırma sürecini değerlendiren Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, “Gerek yatırım planlamasında gerekse sunduğu yönetimsel avantajlar dolayısıyla tüm sağlık kurumlarımız üniversite çatımız altına alındı. Bu birimler Diş Hekimliği, Tıp ve Sağlık Bilimleri fakültelerimizin birimleri olarak hizmet vermeye başladı. Bundan sonra da yapacağımız tüm sağlık yatırımlarımız yine üniversite kepi altında olacak” diye konuştu. 

Bu yapılandırmanın aynı zamanda öğrencilere de büyük avantaj sağladığını belirten Prof. Dr. Ateş, “Bu yeni yapı, talebelerimize gerekirse muhitlerine göre istedikleri Şifa kurumunda rotasyon yapabilme, çalışabilme özgürlüğü sağlıyor. İkincisi de doktorlarımıza akademik motivasyon sağlıyor. Bu motivasyonla 2012-2013 eğitim yılında doçentlik kadrosundaki 5 arkadaşımız profesörlük kadrosuna yükseldiler. Yardımcı doçentlik kadrosunda çalışan 2 arkadaşımız, doçentlik sınavında başarılı oldu ve doçent oldular. Diğer arkadaşlarımız bu konuda çalışmaya başladılar. Özetle üniversite çatısı, doktor arkadaşlarımıza da kariyer koridorunu sonuna kadar açmış oldu. Bu hem doktor arkadaşlarımız için bir motivasyon hem de çalışan hemşirelerimizin, fizyoterapistlerimizin, diyetisyenlerimizin ve Şifa Grubu’nda çalışan diğer arkadaşlarımızın yüksek lisans ve doktora yapması için de fırsat oldu” dedi. 

45 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

Prof. Dr. Ateş, “2009 yılında üniversite kurma çalışmalarımız başladı, 2010 yılı Aralık ayında süreç Şifa Üniversitemizin kurulması ile tamamlandı. Şu anda üniversitemiz 2. yılını başarılı bir şekilde geride bıraktı. O süreçte yine İzmir’de Gaziemir’den başlamak üzere farklı bölgelerde hastane ve tıp merkezleri açarak sağlık hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya devam ettik. Bu açılımımız Gaziemir’den sonra Göztepe, Menderes ve Karşıyaka ile devam etti. 2013 yılında da sağlık ve eğitim yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şimdi İnşallah Mart ayı içerisinde Buca kampüsümüzü, Nisan ayında ana kampüsümüzün yanında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’ni hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece 2013 yılı başlarında toplam 10 kurumla Türkiye’nin sağlığına ve sağlık eğitimine hizmet veriyor olacağız. Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi yanında başlayan yeni hastane yatırımımız ise 2014 yılı Eylül ayında tamamlanacak” bilgisini verdi. 2008’den sonraki süreçte Şifa Sağlık Grubu’nun sağlığa ve sağlık eğitimine yaklaşık 45 milyon dolarlık yatırım yaptığını anlatan Prof. Dr. Ateş, “Önümüzdeki 3 yılda 45 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyoruz. Böylece 2016 yılına kadar toplam yatırımımız 90 milyon doları bulacak” dedi. Şifa Üniversitesi’nin sağlık alanında hizmet veren tematik bir üniversite olduğunu anımsatan Ateş, bundan sonraki tüm yatırımlarda hem eğitim hem de sağlık ayağının birlikte yürüyeceğini söyledi. Ateş, “Çünkü talebe teorik eğitimini aldığı noktada pratik eğitimini de alacak. Bundan sonra nerede eğitim yatırımı planlıyorsak yanında sağlık yatırımı da olacak” diye konuştu.

600 YATAKLA EN BÜYÜK VAKIF ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
Şifa Üniversitesi Hastanelerinin halen İzmir’de 300 yatakla hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Ateş, Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ek binası, Şifa Üniversitesi Gaziemir Hastanesi ile Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü projelerinin tamamlanması ile grubun yatak kapasitesinin 600’e çıkacağını kaydetti. Ateş, bu yatırımlarla Şifa’nın 2014 yılında Türkiye’de en yüksek yataklı tedavi kapasitesine sahip vakıf üniversitesi olacağını söyledi. 

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Prof. Dr. Ateş, 2008 yılında 1200 kişi olan grubun toplam istihdamının bugün için 1850 kişiyi aştığını söyledi. 30 tanesi profesör ve doçent olmak üzere İzmir’de toplam 245 doktorla sağlık hizmeti sunduklarını da kaydeden Ateş, Nisan ayında Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin devreye girmesi ile bu sayının 300’ün üzerine çıkacağını bildirdi. 

ERZURUM’A YENİ ÜNİVERSİTE

Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi’nin kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı’nın ikinci üniversitesini Erzurum’da kuracağını müjdeledi. Prof. Dr. Ateş, “İkinci üniversite projemiz başladı. İnşallah Şubat ayının ilk haftasında Türkiye Tabipler Vakfı, Erzurum’daki Danişmend Eğitim ve Kültür Vakfı ile ortak olarak, serhat şehri olan Erzurum’da; Erzurum’un ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesini kurmak için YÖK’e başvurusunu yapacak. Erzurum Şifa Hastanesi de Serhat Üniversitemizin eğitim araştırma hastanesi olarak eğitim kepini takmış olacak” dedi.
Ateş, Serhat Üniversitesi bünyesinde tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerinin yanı sıra hukuk ve eğitim fakültelerinin de yer alacağını söyledi. 



YENİ YATIRIMLAR
Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü:

2013 yılı Mart ayında hizmete açılacak Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü’nde ilk etapta ayakta tedavi ve günlük cerrahi işlemlere yönelik hizmetler verilecek. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile bu ay içinde YÖK onayına sunulacak Şifa Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu, ağırlıklı olarak eğitimlerini bu kampüste sürdürecek. Yeni eğitim yılının başlayacağı Ekim ayı itibariyle de burada hem eğitim faaliyetleri başlayacak hem de 50 yataklı bir hastanede devreye alınarak, yataklı sağlık hizmetleri sunulmaya başlanacak. 

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi:

Şifa Üniversitesi ana kampüsü yanında yer alan ve tadilat çalışmaları devam eden Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi binası Nisan ayı içinde hizmet vermeye başlayacak. 55 üniteli diş hastanesi ilk etapta 30 diş doktoru ile hizmete girecek, süreç içinde diş doktoru sayısı 60’a çıkacak. Burada hem öğrencilerin eğitim yapması hem de halka diş sağlığı hizmeti sunulması hedefleniyor. 

Şifa Üniversitesi Gaziemir Eğitim Araştırma Hastanesi:

Şifa Üniversitesi Gaziemir Tıp Merkezi’nin yanında devam eden hastane inşaatı yaz aylarında tamamlanacak. Burası 64 yataklı bir hastane olarak Gaziemir ve çevre halkına hizmet vermeye başlayacak. 

Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi:

Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi’nin büyütülmesi projesi kapsamında inşaat çalışmaları başlayan ek bina, Eylül 2014’te tamamlanacak. Bu yatırımla birlikte Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yatak kapasitesi 350’ye çıkacak. Ek bina içinde eğitim modülleri de yer alacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay'dan üç hastaneye çok güzel haber
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi 23 Şubat'tan itibaren Bakanlığın görevlendirmesiyle ...
'Ertesi gün' satışlarında patlama
Türkiye’de 2012 yılında doğum kontrol hapı satışları kutu bazında yüzde ...
Annelere süt artırma tüyoları
Emziren annelerin en çok korktuğu konulardan biri de sütlerinin kesilmesi ...
 
Erkeklerin spermleri alarm veriyor!
İspanya'da yapılan bir araştırmada erkeklerde sperm kalitesinin son on ...
Türkiye'de bir ilk: Tek delikten rahim alındı
Türkiye’de ilk kez uygulanan Single Part(Tek Delikten rahim alınması) ...
Ekmekte kepek oranı yüzde 65'e çıkıyor
En temel gıda maddesi ve sofraların vazgeçilmezi olan beyaz ekmekteki ...
 
Beyaz ekmek sofradan kalksın mı/Neden?
Başbakan Erdoğan’ın hafta arasında israfı önleme kampanyası töreninde ...
Balığın tadını kaçıran iddia!
Sağlık için haftada 1 öğün tüketilmesi önerilen balıklara zehir karıştı. ...
Hamile olan bu testleri mutlaka yaptırmalı!
Bir asır önce temelleri oluşturulan gebelik takibi, hem annenin hem de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva