HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2016 Cuma - 12:08

Shoexpo büyüdü, sektörü sevindirdi

Ayakkabı-çanta sektörünün nabzını tutan fuar Shoexpo İzmir, yüzde 24’lük bir büyümeyle 40. kez kapılarını açtı. Yabancı yatırımcılar ürün yelpazesinden memnun olurken, yerli üreticiler ise iş görüşmelerinden umutlu…

Shoexpo büyüdü, sektörü sevindirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 40. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, Fuar İzmir’de sektör temsilcilerini buluşturdu. Ayakkabı ile çanta modasının yeni sezon trendlerinin yer aldığı fuarda, yerli ve yabancı satınalmacılar “B2B-İkili İş Görüşmeleri” ile bir araya geldi.

ÇEŞİT VE KALİTE DE ARTTI
Geçtiğimiz sezon 2’si yabancı 132 firmanın katıldığı Shoexpo,  40. yaşında % 24’lük bir büyüme gerçekleştirerek katılımcı sayısını 163’e çıkardı. Yanlızca profesyonel ziyaretçiye açık olan fuarda, İspanya, İtalya, Malezya ve Yunanistan’dan 8 yabancı marka da ürünlerini sergiledi. Katılımcıların daha fazla çeşit ve kaliteli ürünle yer aldığı fuarda ikili iş görüşmeleri de olumlu geçti.

TC. Ekonomi Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından organize edilen Hosted Buyer kapsamında Shoexpo’nun ilk iki günü yabancı ziyaretçiler ile katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. İkili görüşmelerin yanı sıra tek tek stantları dolaşan yabancı yatırımcılar, fuarda yer alan ürün yelpazesi ve kalitesinden etkilendiklerini belirtti. Yatırımcıların birçoğu da daha önce ticari ilişkilerde bulundukları firmalarla güven tazeledi. Yabancı ziyaretçiler, bir sonraki Shoexpo’ya geleceklerinin sözünü verdi.

2 GÜNDE 49 ÜLKE GELDİ…
Verimli geçen iş görüşmeleri ile yabancı satınalmacılar ve Türk üreticiler, yapılacak anlaşmalar için zemin hazırladı. Ortadoğu ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ağırlıkta olduğu görüşmelere, Avrupa ve Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçiler de yoğun ilgi gösterdi. Fuara, ilk iki günde 49 ülkeden profesyonel ziyaretçi geldi.Gelen ülkeler şöyle; ABD, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, BAE, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Ermenistan, Filistin, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Mauritius Cumhuriyeti, Meksika, Mısır, Moldova, Nijerya, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Samoa, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan.

AYAKKABININ TARİHİ SHOEXPO’DA
Diğer yandan İzmir Ayakkabıcılar Odası standında yer alan tarihi ayakkabılar da ilgi gördü. Bugüne dek İzmir’de gün yüzüne çıkmış en eski ayakkabılar, Fuar İzmir’de ilk kez sergilendi. Stantta, tahta çivi kullanılarak elde üretilen 600 yıllık ayakkabı ile 300 yıl önce kullanılmış bir gelin ayakkabısı ve üzerindeki her bir altının bir yaşı işaret ettiği çocuk ayakkabısı dikkat çekti. İzmirli bir ayakkabı ustasının ürettiği, Harry Potter filminde kullanılan ayakkabı da sergilenen ürünler arasında yer aldı.

T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) desteğiyle düzenlenen fuar 22 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

YABANCI ZİYARETÇİLER NE DEDİ?

ADEL WALEED ZA’TARY (Filistin Deri Federasyonu Başkanı-Ziyaretçi): Fuara 13 kişilik bir satın alma heyetiyle, ikinci kez geldik. Ağırlıklı olarak kadın abiye ve erkek ayakkabısı üzerine çalışıyoruz. İtalya ve Almanya ayakkabı fuarlarını da ziyaret ettik ama İzmir organizasyonuna çok keyifle geliyoruz. Son yıllarda Çin’den yaptığımız tedariği Türkiye’ye yönlendirdik. Çünkü kaliteli ürünleri uygun fiyatla alabiliyoruz. Coğrafi olarak da yakın olduğumuzdan, tercihimizi Türkiye’den yana kullanıyoruz. İkili görüşme alanı, firmalarla yaptığımız görüşmeleri rahatça yapmamızı sağlıyor. Tekrar geleceğiz.

IGOR KLIMCHUK (Ukrayna-Ziyaretçi): 20 yıldır hakiki deri ayakkabı satışı yapıyorum. İtalya, Çin, Almanya ve İstanbul’daki fuarlara katıldım. İzmir’deki fuara ilk kez geliyorum, harika bir organizasyon. Fuar alanı çok başarılı, fuarcılık yatırımlarınızı da takdir ettim. İki ülke arasındaki sektörel ilişkiler son zamanlarda güçlendi. Türk üreticiler yurtdışında daha da başarılı olabilecek bir güce sahip. Dünya gündemi ne kadar kötü olursa olsun ülkelerin ticari kardeşliği bundan etkilenmez. Türklerle sıkı dostluklarımız var, daha da iyi olacak.

MANPREET SINGH (Hindistan-Ziyaretçi): Kadın ayakkabısı üzerine 20 yıldır çalışıyoruz. Geçen fuara gelmiştik. Çok memnun kaldığımız için yine geldik ve daha iyi bir fuarla karşılaştık. İtalya, Almanya ve Çin fuarlarını da ziyaret ediyoruz. İkili iş görüşmelerinin en iyi yanı fuara katılan firmalarla organizasyon öncesinde randevulaşarak ortak bir zaman ve mekan yaratabilmemiz. Bu da görüşme kolaylığı sağlıyor. Türk ayakkabı sektörü, iyi ürünü iyi fiyata pazarlıyor fakat ihracat yapma konusunda cesur değil. Ayakkabı sektörü ölmeyecek sektörlerden, biraz cesaret…

MARKKU JARMALA (Finlandiya-Ziyaretçi): İlk kez geliyorum. Çok iyi organize edilmiş bir fuar. Fuar İzmir ise bir fuar için çok uygun bir yer. Birkaç görüşme yaptık ülkeme döndüğümde değerlendireceğim. Bundan sonraki fuarlara da gelmek istiyorum.

 
Korkunç cinayette TV'de itiraf sonrası kan donduran ifade!
 
Kıraç araziler lavantayla bereketleniyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Ekim 2016 Cuma 12:52

Fuara giriş çıkış , karşı bölgenin kentsel dönüşümü ve monoray bitince daha da iyi olacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekliyken çalışan vekile 26,6 bin lira maaş!
Emekli aylığı alırken aktif göreve devam eden milletvekillerinin eline ...
TASD Başkanı Gürsoy’dan Fuar İzmir’in için dev öneri!
SHOEXPO için İzmir’e gelen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı ...
İzmir’de köylüler kendi et entegre tesisini kuruyor!
Kemalpaşa’nın Halilbeyli Köyü, kendi et entegre tesisini kuruyor. 9 buçuk ...
 
THY'de flaş gelişme: Genel Müdür Kotil...
Türk Hava Yolları’nın 2005’ten bu yana genel müdürlüğünü yapan Temel Kotil’in ...
Serbest Bölge’ye dev atık depolama tesisi geliyor!
İzmir Serbest Bölge, bölgedeki atıkların depolanması için 5 milyon TL’lik tesis kuruyor.
Dolar hızla geri sayıyor!
Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakma kararının ardından dolar 3,06'nın altına indi.
 
Flaş karar: Merkez Bankası faize dokunmadı!
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Banka faizlerde değişikliğe ...
Müteahhitlerden yasa talebi!
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) ve Menderes İnşaatçılar Derneği'nin gerçekleştirdiği ...
Ege-Koop'tan yatırım için '3 altın anahtar' önerisi
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, İzmir Körfezi Evleri 1.Etap’ta son 35 dairenin, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva