HABERLER>GÜNCEL
19 Aralık 2012 Çarşamba - 09:54

Sezer: Maaşımı böler kızlarımla paylaşırım

Ahmet Necdet Sezer kızlarının Eximbank’taki görevlerine son verilmesiyle ilgili konuştu: Ne kimseyle konuştum, ne başka bir şey yaptım. Hiç kimseyle de hiçbir şey görüşmedim. Ölsem de konuşmam zaten. Maaşımı böler onlarla paylaşırım.

Sezer: Maaşımı böler kızlarımla paylaşırım

ANKARA - 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in büyük kızı Zeynep Kısacıkoğlu ile küçük kızı Ebru Akbatur’un Eximbank’taki görevlerine son verilmesinin yankıları sürüyor. Ahmet Necdet Sezer'in olayla ilgili yakın çevresine, "Ne kimseyle konuştum, ne başka bir şey yaptım. Hiç kimseyle de hiçbir şey görüşmedim. Ölsem de konuşmam zaten." dediği öğrenildi. Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan olayın perde arkasını açıkladı.
 
İşte o yazı:
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in büyük kızı Zeynep Kısacıkoğlu ile küçük kızı Ebru Akbatur’un Ankara’da kalmak istemeleri nedeniyle, İstanbul’a taşınan Eximbank’taki görevlerine son verilmesi dün en çok konuşulan haberlerin başında yer aldı.
 
Zeynep Kısacıkoğlu, ODTÜ İşletme bölümü mezunu. 20 senedir Eximbank’ta çalışıyordu. İktisat tahsili yapan Ebru Akbatur ise 18 senedir. Her ikisi de iş hayatlarına Eximbank’ta başladılar ve öyle devam ettiler.
 
Zeynep Kısacıkoğlu, Eximbank’ın Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Kısacıkoğlu ile evli. Mustafa Kısacıkoğlu, 2007 Genel Seçimi’nde, CHP’den Ankara 1. Bölge milletvekili adayıydı. 7. sırada olduğu için seçilemedi. Ebru Akbatur’un eşi Hakan Akbatur ise uzun süre Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Şu anda serbest çalışıyor.
 
Bir hafta kadar önce merkezini İstanbul’a taşıyan Eximbank, çalışanlarına “İstanbul’a gidecek misiniz” mealinde bir soru soruyor.
Pozisyonu gereği İstanbul’a gitmek zorunda olanlar zaten büyük ölçüde gidiyor. Bunların içinde Zeynep hanımın eşi Mustafa bey de var. Çünkü Teftiş Kurulu Başkanı. Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan’ın dün internete yansıyan açıklamalarına göre, Zeynep Kısacıkoğlu’nun görevli olduğu “sigorta” birimi ile Ebru hanımın görevli olduğu “kredi takibi” birimi İstanbul’a taşınıyor. Bu nedenle Kaplan, her iki isim için de uygun pozisyon olmadığını savunuyor.
 
ÇOCUKLARINI DÜŞÜNDÜLER
Edindiğim bilgilere göre, Zeynep ve Ebru hanıma Eximbank yönetimi, “İstanbul’a gelecek misiniz?” diye uzun bir süre önce soruyor. Her ikisinin de ikişer çocukları var. Ankara’da Tevfik Fikret’te okuyorlar. Ebru hanımın eşi Hakan bey de Ankara’da çalışıyor. Zeynep hanım eşi zorunlu olarak İstanbul’a gidecek olsa da çocuklarının eğitim durumunun da dayatmasıyla Ankara’da kalmak istiyor.
İkisi de İstanbul’a transfer olmak istemediklerini bir dilekçe ile yönetime bildiriyorlar. Gerekçelerini de iletiyorlar. Bu dilekçeler uzun bir süre tutuluyor. Ardından bir daha dilekçe talep ediliyor. Zeynep Kısacıkoğlu ve Ebru Akbatur ikinci kez aynı içerikteki dilekçelerini sunuyorlar. Ardından kısa bir süre sonra iş akitleri feshediliyor. Bu yaklaşık 40 gün önce oluyor.
 
LİSTEYE GİREMEDİLER
İş hayatlarının tamamını Eximbank’ta geçirmiş iki iş kadınının akitleri feshedilirken, başka iddialar dikkati çekiyor. Örneğin; yeni işe alınmış, 20 günlük, 10 günlük elemanların, aralarında bekarların da olduğu kimi isimlerin Ankara’da kalmalarının sağlandığı konuşuluyor. Ancak, 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in kızları bir şekilde Ankara’da kalan 46 kişilik listeye giremiyor. Üstelik, Zeynep hanımın da Ebru hanımın da emeklilikleri hizmet olarak dolmasına karşın, yaş olarak dolmadığı için emekli maaşı bağlanamayacak durumdalar.
 
DUYULMASIN DİYE UĞRAŞTI
Özeti bu olan olayın ortaya koyduğu gerçeklere, Türkiye’nin hiç de alışkın olmadığı bazı davranış biçimleriyle bakmak gerekiyor.
Her şeyden önce Zeynep Kısacıkoğlu ile Ebru Akbatur Eximbank’a yaşlarının yarısı kadar hizmet vermişler. Bunu yaparken, babalarının cumhurbaşkanı olması nedeniyle ne aniden bürokrasinin zirvelerine tırmanmışlar ne de servet sahibi olmuşlar. Bugün, sokaktaki vatandaşa mikrofon uzatın, kaçı 10. Cumhurbaşkanı’nın çocuklarının ismini hatırlayabilir? Bırakın onu, Sezer’in kaç çocuğu olduğunu bile hatırlayan az olur.
Ama yakın tarihimizden başka cumhurbaşkanlarının, başbakanların çocuklarını sorun; isimler, yaptıkları işler ağızlardan hemen dökülüverir. İkincisi, işten atılmayla sonuçlanan sürecin uzunluğunu düşünürsek, bu süre içinde, Türkiye’nin 11 cumhurbaşkanından biri olan Sezer’in, mevcut hükümetle ilişkisi son derece gergin olsa da, bir imayla, bir aracıyla kızlarının lehinde bir kararı çıkarttırması çok mu zor olurdu? Ama bunu yapmıyor. Hatta, yakın çevresinden edindiğim bilgilere göre, Sezer olayın duyulmaması için çaba harcıyor. “Birinden bir şey isteyen” durumuna da düşmüyor. “Ne kimseyle konuştum, ne başka bir şey yaptım. Hiç kimseyle de hiçbir şey görüşmedim. Ölsem de konuşmam zaten” diyor.
Sezer’in, kızlarının işten atılmaları nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyleyemem.
Görev yaptığı süre boyunca da, sonra da, ailesini her türlü haberin dışında tutmayı başaran eski bir cumhurbaşkanının; kartvizitleri babaları değil, kariyerleri olan iki kızının böyle bir uygulamaya muhatap olması karşısında yakın çevresine ne dediğini merak ediyor musunuz? İşte yanıtı: “Maaşımı böler onlarla paylaşırım.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 20 Aralık 2012 Perşembe 12:44

peki sizin dediğiniz olsun bir gecede milletin parasını o dönemin ekonomi yönetimi değil, koalisyon tarafından seçilen Ahmet Necdet sezer aldı diyelim.Sizde üzülmeyin bari.

Yorumu oyla      11      5  
private35 20 Aralık 2012 Perşembe 12:32

o yönetimlerin seçmiş olması ekonomiyi yönettiği anlamınamı gelir.ne alakası var.

Yorumu oyla      11      5  
sadullah 19 Aralık 2012 Çarşamba 22:27

Türkşye bir daha böyle bir Cumhurbaşkanını göremez.Sayın Sezer çok ilkeli bir adam.kendiisne yakıltığı gibi davranmış son olayda da

Yorumu oyla      15      5  
partizan 19 Aralık 2012 Çarşamba 18:59

TÜRKİYE NECDET SEZER ÇİZGİSİNDE DÜRÜST SAYGIN ÇAĞDAŞ CUMHUR BAŞKANINI ÖZLÜYOR.....

Yorumu oyla      18      5  
Bilal-İzmirli 19 Aralık 2012 Çarşamba 15:54

private35 19 Aralık 2012 Çarşamba 14:02.yorumcuya cevap ...ülke ekonomisi necdet sezer yüzünden değil ülkenin başında 1990 yılından bu yana olanların yanlış yönetimi sonucunda olmuştur.....demişsin Sayın Sezeride bu yönetimler seçmedimi..????..not ben hiç bir yerde Sayın Sezer kötüdür dürüst değildir gibi sözler söylemedim lütfen konuyu başka yerlere çekmeyelim.

Yorumu oyla      12      10  
Ali 19 Aralık 2012 Çarşamba 15:33

Ne yazık ki aynı saygıyı ve ulubu Rahmetli siayaset adamı, durust ve mutevazı baskan Ecevit ede gosterseydi..

Yorumu oyla      15      8  
TÜRKİYE 19 Aralık 2012 Çarşamba 15:25

ACABA ABDULLAH GÜL BUNLARI DUYUNCA YAPTIĞI CUMHUR BAŞKANLIĞINDAN UTANMIŞMIDIR BENCE HAYIR

Yorumu oyla      21      5  
muraty 19 Aralık 2012 Çarşamba 14:57

mükemmel bir devlet adamı, ne yazık ki onun da değeri bilinmiyor...

Yorumu oyla      19      6  
private35 19 Aralık 2012 Çarşamba 14:05

üstelik çocuğunun düğün töreni için bile çankaya köşkünde harcanan elektrik parasını kendi cebinden vermiştir. Varmı başka tanıdığınız, örnek göstereceğiniz böylesi namus abidesi yönetici.Üstelik kendisini getirene biat etmeyecek kanun dışına çıktığında birisi ona anayasayı önüne koyup hatırlatacak.Şimdi için bu işler yürek ister.Yürekli insanlara namus ve şerefi için yaşayan bu onurlu insanlara selam olsun, Allah onun gibi düşünenlerden razı olsun.

Yorumu oyla      19      7  
private35 19 Aralık 2012 Çarşamba 14:02

ülkea ekonomisi necdet sezer yüzünden değil ülkenin başında 1990 yılından bu yana olanların yanlış yönetimi sonucunda olmuştur ki cumhurbaşkanı Abdullah Gülün ekonomi konusunda icra yetkisi var mı ki Necdet sezerin olsun.Bu konuda bilgisiz arkadaşlar dolu gösterilmek istenene göre yorum yapıyor.Şu gerçekki Necdet sezer kendi özel harcaması için tek kuruş dahidevlet bütçesinden harcamamış üstelik hazineye harcanmayan paraları vermiştir.Bunu yapan türkiyede hiç kurum yoktur.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da kumlu çakıllı sel isyanı!
İzmir genelinde akşam saatlerinde etkili olan yağış, Bayraklı İlçesi'nde ...
Türkiye'nin en sevilen kaynanası vefat etti
Ünlü oyuncu Leman Çıdamlı dün akşam hayatını kaybetti. Yaklaşık 6 aydır ...
Bombardıman başlayınca mağaraya sığınıyor
Yargılanan PJAK'lı militan, Murat Karayılan'ın hava saldırılarından, kaldığı ...
 
Polis yeni silah: Kör eden fener!
Toplumsal olaylara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, bundan ...
Ve Türk keşif uydusu Göktürk-2 Uzay’da…
Türk keşif uydusu Göktür-2, TSİ 18.12’de Çin’in Jiuquan Hava Üssü'nden ...
ODTÜ karıştı: ‘Erdoğan’ gerginliği
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Göktürk Uydusu’nu fırlatma ...
 
'Cumhuriyet Fazilettir' yeni ve yeniden yerinde!
Uzun yıllardır asılı bulunduğu Konak Kaymakamlık binasından tadilat nedeniyle ...
‘Özal’a gece saat 3’te kolayı kim verdi?’
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut ...
Kıraç’tan ‘21 Aralık’ yorumu: İnancımıza ters!
Selçuk’ta düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılan İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva