HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2023 Salı - 16:24

Seyyar satıcılardan destek eylemi: İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak!

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği, daha insancıl bir ortamda çalışmayı ve sigorta güvencesi istedikleri bildirdi. Basın açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeni dönemde aday gösterilmesini istediklerini söyleyen dernek başkanı Evren Laçin, “Tunç Soyer sokakların babasıdır. Bugüne kadar kimsenin yapamadığını yaptı. Sokak satıcıları her zaman Tunç Soyer Başkanımızın yanında oldu ve olmaya da devam edecek. ‘İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak’” dedi.

Seyyar satıcılardan destek eylemi: İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak!

Yunus KAYA/EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’ne 5 ay kala seyyar satıcılar, aday adayı olduğunu duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek eylemi düzenledi.

Eski Sümerbank önünde gerçekleştirilen eylemde “Tunç Soyer devam edecek, sokaklar güzelleşecek”, “Sokakların umudu, İzmir’in gururu Tunç Soyer”, “Tunç Soyer gariban babası, İzmir’in kaptanı” pankartları açıldı. Eylemde sık sık “İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak” sloganları atıldı.

TALEPLERİMİZİ SOYER İLE GERÇEKLEŞTİRDİK
Düzenlenen eylemde açıklama yapan  İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Evren Laçin, sokak emekçilerinin ülke ekonomisine katkısını ve denetlenebilir çalışma imkanının sağlamasını talep etti. Laçin ‘Osmanlıdan bu yana seyyar satıcılık dünyanın her yerinde bulunan ve ekonomiye destek veren bir meslek. Biz sokak esnafları olarak sokaktaki renkleri, sokağın güzelliklerini göstermektir. Ülke genelinde 8 milyon, İzmir’de 250 bin sokak seyyar emekçisi geçimini bu işle sağlamaktadır. Ülke genelinde sokak satıcılarımız ekonomiye günlük 1 milyar TL katkıda bulunuyor. Yılda yaklaşık 200 milyar TL ülke ekonomisine katkımız var. Biz sokak sayıcıları ve atık toplayıcıların artık dayanacak gücü kalmadı. Sokak satıcıları yağmurda, çamurda, karda, sıcak havalarda sigortamız olmadan ve zabıta ekiplerinden kaçmaktan yorulduk, biz denetlenebilir bir şekilde çalışmayı talep ediyoruz. Bu taleplerin birçoğunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile gerçekleştirdik’ ifadelerini kullandı.

SOKAKLARIN BABASI ‘TUNÇ SOYER’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in her zaman destekçileri olduğunu söyleyen Evren Laçin, şunları söyledi:

‘Seyyar satıcılar olarak kentin büyük meydanlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belgelerimizi alarak kestane, mısır, çiçek gibi ürünlerimizi zabıta korkusu yaşamadan satabiliyoruz. Biz bu satışlarımızı sabit esnafların olmadığı yerlerde satıyoruz. Sabit esnafın işlerini engellemeyecek şekilde zabıta ekiplerinin denetimi altında hijyenik ortamlarda satışımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımıza sokak sanatlarını sunuyoruz. Sokak satıcılarının yüzü Tunç Soyer başkanımızla gülmeye başladı. Tunç Soyer başkanımız her zaman biz sokak satıcılarının yanında oldu. Bizim taleplerimize kulak verdi. Sokak satıcılarını bugüne kadar görmeyenler yok sayanlar oldu. Fakat Tunç Soyer başkanımızla birlikte artık daha insancıl koşullarda çalışabiliyor ve evimize ekmek götürebiliyoruz. Bu sebepten dolayı STK başkanlarımız ve Kooperatif başkanlarımızla beraber biz her zaman şunu söylüyoruz. ‘İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak’ diyoruz.  Biz sokak emekçileri olarak bunu asla unutmuyoruz ve bunu her platformda dile getireceğiz.  Tunç Soyer sokakların babasıdır. Bugüne kadar kimsenin yapamadığını yaptı. Sokak satıcıları her zaman Tunç Soyer Başkanımızın yanında oldu ve olmaya da devam edecek’

TALEPLER SIRALANDI
Hükümet yetkililerinden sokak emekçilerine yönelik daha fazla destek vermesi gerektiğini açıklayan Laçin: ‘Sokak emekçilerini de kapsayan Esnaf bakanlığının kurulmasını talep ediyoruz. Ayrıca belediye bünyelerinin alt kademelerinde esnaf daire başkanlığı kurulmalıdır. Dijital kayıt sistemiyle Pazar yerlerinde sokak satıcıları devlete vergi vererek kayıtlı bir şekilde satışlarını yapmasını ve sosyal sigorta güvencesi altına alınmamızı talep ediyoruz. İkinci el ürün satan esnafımıza Pazar yerlerinde haftada bir gün satış izni verilmeli. Ülke ekonomisinin zor günler geçirdiği bu zamanda ikinci el ürünler çok değer kazandı. Geri dönüşüm kapsamında sokaklarda bulunan tüm esnafımız değerlidir. İnsan onuruna yakışır çalışma haklarını hükümet yetkililerinden bekliyoruz. Ayrıca seyyar esnafları ülkenin her yerinden kendilerine ait oda ve birlikler kurabilmelidir” dedi.

 
Okul önünde silahlı saldırı... 1 yaralı!
 
'Faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAĞIN RENKLERİ 22 Kasım 2023 Çarşamba 08:44

SEYYAR SATICILAR SOKAĞIN RENKLERİDİR FAKAT BU RENKLER ÇOK SERBEST KALINCA ÇETELEŞME OLMAYA BAŞLIYOR YENİ YENİ BİT PAZARLARI YENİ YENİ MAFYACIKLAR OLUŞUYOR BUNLARADA TUNÇ BAŞKAN İZİN VERDİĞİ İÇİN SOKAĞIN RENKLİ ESNAFLARI MI? YOKSA BU ÇETELEŞMENİN BAŞLARIMI TUNÇ BAŞKANA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YAPIYOR BİLEMİYORUZ. İZMİR MERKEZDE ÇANKAYA KONAK KORDON BASMANE YOL KENARLARI SEYYAR YÜZÜNDEN ÇARPIK BİR GÖRSEL ŞÖLENİ GİBİ ZABITA İSE ONLARIN KORUYUP KOLLAYAN GİBİ SOKAKLARIN İKİ BAŞINDA ARABLARINDA OTURUP TUNÇ BAŞKANDAN ALMIŞ OLDUĞU TALİMATLAR DOĞRULTUSUNDA ARAÇLARINDA YATMAKTADIR. TTÜM MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARI VEDE MECLİS ÜYELERİ GİTSİN İZMİR İÇİN İZMİRE FAYDALI OLACAK GERÇEK İZMİR KÖKENLİ BAŞKANLAR VE MECLİS ÜYELERİ İSTİYORUZ. GÜLE GÜLE ESKİ BAŞKANLAR VE MECLİS ÜYELERİ HOŞGELDİN YENİ EKİPLER.

Yorumu oyla      2      3  
MERT 22 Kasım 2023 Çarşamba 00:22

REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

Yorumu oyla      3      4  
Gerçekler 21 Kasım 2023 Salı 17:12

Kesinlikle değişmeli değişim şart

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trenlerde öğretmenlere özel indirim
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Kasım Öğretmenler ...
Karşıyaka’nın ücretsiz kayıt stüdyosuna ödül!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ünlü rap sanatçısı Piyancı’nın ...
Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete tek zam sinyali
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024'te geçerli olacak ...
 
Ev hanımlarına emeklilik imkanı geliyor
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine ...
İlk ev alımında kredi kolaylığı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk ev alımında kredi erişimini ...
TÜRK-İŞ’ten çağrı: Asgari ücret sadece o sektörde olmalı!
TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, Aralık ayında belirlenecek ...
 
Ev ve araba alacaklar dikkat: Ürünü görmeden kapora yatırmayın
Dijitalleşmenin yaygınlaşması, küçük ya da büyük bütçeli alışverişlerin ...
SGK İzmir 90 milyonunun peşine düştü!
SGK İzmir İl Müdürlüğü, gazetelere verdiği ilanlarla aralarında batık ...
Borsa'ya güncelleme geliyor!
Borsa İstanbul, pay piyasasında işlem görmekte olan sermaye piyasası araçlarına ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva