HABERLER>EGE
5 Ekim 2015 Pazartesi - 12:39

Seydikemer'de isyan: Cezaevinin kanalizasyonu dereye akıyor

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde geçen yıl aralık ayında hizmete giren Fethiye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Fethiye Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun kanalizasyon suyunun, açıktan dereye akıtıldığı öne sürüldü. Duruma isyan eden mahalleli kokudan evde oturamadıklarını ve içme sularının kirlendiğini söyledi.

Seydikemer de isyan: Cezaevinin kanalizasyonu dereye akıyor

Seydikemer'in Eşen Mahallesi'nde 122 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Fethiye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Fethiye Açık Ceza İnfaz Kurumu, geçen yıl 19 Aralık'ta Fethiye Kapalı Cezaevi'ndeki 168 tutuklu ve hükümlünün sevkiyle hizmete girdi. Kapalı ceza infaz kurumu binası, infaz kurumu ana binası, jandarma hizmet binası, ziyaretçi kabul binası ve 20 dairelik personel lojmanlarından oluşan 1000 mahkum kapasiteli cezaevi yerleşkesinde, tutuklu ve hükümlüler için 14 kişilik 62, 6 kişilik 8 ve 1 kişilik 18 oda bulunuyor.
 
KANALİZASYON SUYU DEREYE AKIYOR
Yapım aşamasında cezaevinin bölgeye ekonomik katkı sağlamasını ve hareketlilik getirmesini bekleyen mahalle sakinleri, cezaevinin hizmete girmesiyle hiç beklemedikleri bir sorunla karşılaştı. İddiaya göre cezaevinde toplanan kanalizasyon suları, bölgede altyapı olmadığı için Eşen Mahallesi'nin merkezine doğru uzanan Maksi Deresi'ne akıtılıyor. Kirli sular her gün belli saatlerde, cezaevini çevreleyen tel örgünün hemen yanındaki ucu açık borudan, yüksek debiyle dereye akıyor. Dere aracılığıyla Eşen Çayı'na yönelen sulardaki insan dışkıları gözle görülebiliyor.
 
KANALİZASYON DENİZE ULAŞIYOR
Dereden yayılan kötü kokular adını aynı dereden alan sokak ve çevresindeki 30 evin sakinlerini olumsuz etkiledi. Çevre sakinleri burunlarını tıkamadan dereye yaklaşamazken, misafirlerinin kokudan rahatsız olduğu için evlerine gelmediğini söyledi. Çocukların sürekli dere çevresinde oynadığı, dere suyundan içen küçükbaş hayvanların ise telef olduğu belirtildi. Mahalleli dere kıyısında bulunan ve daha önceden içme suyu olarak kullanılan kuyuların da kullanılamaz hale geldiğini ve içinden lağım kokusu yükseldiğini vurguladı. 3 ay önce ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçeyle başvurduklarını kaydeden mahalle sakinleri, bir heyetin derede inceleme yaptığını, sonrasında herhangi bir sonuç elde edilemediğini belirtti. Cezaevinden günün belli saatlerinde salınan kirli suyun 4 kilometre aktıktan sonra Eşen Çayı'na karışarak denize ulaştığı aktarıldı.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_10/2015_10_05/3d0dd9055bb1424c630b3f946a7aca05.jpg

'BORUDAN İNSAN DIŞKISI AKIYOR'
Cezaevinden çıkan borunun başına gelerek, akan kirli suyu gösteren mahalle sakinlerinden Hüseyin Dobra, buradan insan dışkısı aktığını, evlerinde kokudan duramadıklarını söyledi. Kirli suyun kuyulara sızdığını aktaran Dobra, kuyulardan su içemediklerini ve kokudan evlerinde kapı pencere açamadıklarını kaydetti.
 
'MİSAFİRLER KAÇIYOR'
Derenin kıyısına gelip burnunu tıkayarak konuşabilen Osman Dobra da cezaevinden çıkan tuvalet suyunun evinin 5 metre yakınındaki Maksi Deresi'ne akıtıldığını aktardı. Sinek ve kötü kokuların evlerini sardığını anlatan Dobra, misafirliğe gelen kimsenin evinde oturmak istemediğini belirtti. Derenin kıyısında bulunan kuyudaki suyu geçmiş yıllarda içtiklerini vurgulayan Dobra, "Artık bu suyu hayvanlar dahi içmiyor. Kuyudan da kötü kokular yükseliyor. Su içen hayvanlar hasta olmaya başladı. Evimiz yaşanmaz hale geldi" dedi.
 
'SUYUN İÇİNDE İNSAN PİSLİĞİ VAR'
Derenin kıyısına gelerek suyun üzerinde yüzen insan dışkılarını gösteren Sezai Çatal ise "Bu lağım suyu cezaevinden köyün içine akıyor. Aşağıda evlerimiz var, oturamıyoruz. Kuyularımız kullanılmıyor. Dereden aldığımız su ağaçları dahi kurutuyor. Bu suyun içinde insan pisliği var" diye konuştu.
 
'ÇÖZÜM BULUNSUN'
Cezaevi hizmete girdikten bu yana yaklaşık 1 yıldır aynı sorunla mücadele ettiklerini anlatan Tayfun Kırlangıç da 30 evin kötü kokudan rahatsız olduğunu belirtti. Derenin yakınında bulunan kuyuların kullanılamadığını aktaran Kırlangıç, şöyle dedi: "Burada yaşayamaz hale geldik. Çocuklar bu suda oynuyor. Kötü kokular yüzlerce metre uzağa geliyor. Evin penceresini açamıyoruz. Bu kokudan ve pislikten etkilenenlerin sayısı gidecek artacaktır.(dha)
 

 
Soma’da kamyon dehşeti: 1 ölü, 3 yaralı
 
Kadifekale'de mescit ve sarnıç restorasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma’da kamyon dehşeti: 1 ölü, 3 yaralı
Manisa’nın Soma İlçesi'nde kontrolden çıkan kamyon önce kırmızı ışıkta ...
Ege'nin derinliklerinde kamp kurdular!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde deniz dibine kamp çadırı indiren dalgıçlar, ...
Abromoviç’in yüzen sarayı Bodrum’da
Rus milyarder Roman Abramoviç'in mega yatı 'Eclipse', Bodrum'a geldi. ...
 
Köpeğe çarpmamak için kaza yaptı: 2 yaralı
Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için manevra ...
Şehit eşinin acısıyla sessizliğe mahkum oldu!
Bingöl'de, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in PKK'lı teröristlerin bombalı ...
Facebook’ta helalleşti, babasının mezarında canına kıydı
Denizli’de tekstil işçisi 32 yaşındaki Gökhan Bayram, sosyal paylaşım ...
 
Aydın otobanında can pazarı: Alev alev yandı
Aydın'da, içerisindeki 25 yolcusuyla İzmir'e seyir halinde olan yolcu ...
'Ağaçlandırılacak' denilen ‘cennette’ oteller yükseliyor!
Yangın çıkan Pina Yarımadası'ndaki ormanlık alanda Amara Hotel isimli ...
'Süslü Kadınlar' Marmaris'te pedal çevirdi
Marmaris'te, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' adı altında düzenlenen etkinliğe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva