HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2020 Cuma - 10:56

Serter: İzmir AK Parti iktidarlarının üvey evladı olmaktan bıktı

İzmir’in AK Parti iktidarlarının üvey evladı olmaktan bıktığını belirten Serter, bir türlü tamamlanmayan ulaşım projeleri yüzünden İzmir’in büyük sıkıntı çektiğini söyledi.

Serter: İzmir AK Parti iktidarlarının üvey evladı olmaktan bıktı

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na İzmirlilerin yaşadığı ulaşım çilesini sordu. İzmir’in AK Parti iktidarlarının üvey evladı olmaktan bıktığını belirten Serter, bir türlü tamamlanmayan ulaşım projeleri yüzünden İzmir’in büyük sıkıntı çektiğini söyledi.

“İZMİR-ANKARA TREN HATTI PROJESİ 7 YILDIR BİTMEDİ”
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı projesinin temelinin 2013 yılında atıldığını, 6 bakan değişmesine rağmen hala tamamlanamadığını belirten Serter, “4,5 milyar TL’ye mal olacağını bildiğimiz bu hattın ilk etabı olan Ankara-Afyon’un temeli Eylül 2013’te atıldı. Üzerinden 7 yıl geçti. Bu sürede 6 Bakan değişti. Ankara-İzmir yüksek tren hattının yüzde 35’inin bittiğini söylediniz. 7 yılda 675 km yolu stabilize hale bile getiremediniz. Yani yapmanız gereken sadece her yılbaşına 96 km hattı tamamlamaktı. Eski Bakan Binali Yıldırım yüklenici firma ile el sıkışırken 2013’te, 34 ay sonra Ankara’dan Afyona gitmek istiyorum pazarlığı yapmıştı. Siz ne diyorsunuz?” diye konuştu.

“ÜVEY EVLATLIKTAN BIKTIK”
Karayolları ve köprü ihaleleriyle yandaşlarını zenginleştirme çabaları hiç bitmeyen iktidarın deniz ulaşımını da unuttuğunu ifade eden Serter, deniz yollarına ayrılan payın 17 yılda yüzde 1.1 olduğunu, 2021 yılında ne kadar pay ayıracağını merak ettiğini kaydetti.  İzmir’in senelerdir, AK Parti iktidarlarının üvey evladı olmaktan bıktığını anlatan Serter, şöyle konuştu. “Şu iki adımlık Bayındır-Ödemiş yolunu hala bitiremediniz. Üstüne üstlük 2019 seçimlerinde Bayındır’ı aldınız. Ama çivi bile çakılmadı. Ben artık Ödemiş’e, Beydağ’a, Kiraz’a giderken düzgün yollardan gitmek istiyorum, inşaatı devam eden yollardan değil. Ayrıca Tire-Belevi yarısını bitirmeye herhalde para yetmedi. Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunu kullanan kamyoncularımızın ödediği ücretler ayrı bir sıkıntı konusu. Kamyoncularımız (Aliağa Kamyoncular Garajı-Yeni Foça Demir Çelik tesisleri arası) kazançları çok kısıtlı olmasına rağmen, büyük kamyonların geçişi için tek gidiş için 51 lira para ödemektedir. Bu hattaki yükleri için ise aldıkları ücret 250 tl’yi geçmemektedir. Bu rakamları irdelemenizi istiyorum. Tavsiyem, sadece bu hat için kamyoncularımızın ödemesi gereken rakam 5 TL ile sınırlandırılsın.”

Şehir efsanesine dönen İzmir Şehir Hastanesi ulaşım konusunun, deprem konutlarının da çevresine yapılması ile içinden çıkılamaz bir hale geleceğine dikkat çeken Serter,  “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamada Şehir Hastanesi’nin çevresinde 1350 hektarlık bir alanının konutlarla şehirleşeceğini söyledi. Bu inşaatların da 1 yıl içinde bitirileceğini belirtti. Benim hesaplamalarıma göre bir yıl sonra bu hatta hareket edecek insan sayısı 80 bin ile 100 arası olacak. Hali hazırda Karşıyaka çevre yolu trafiği taşıyamazken bu bölgenin hali ne olacak? Ne kadar zamanda bir 3.çevre yolunu bitirmeyi düşünüyorsunuz? Hastaneye vatandaşı nasıl götüreceksiniz? “ dedi.

“İZMİR LİMANI ÇAĞDIŞILIKTAN KURTULSUN”
 Salgın koşullarının vaka sayılarının artarak devam ettiği bugünlerde İzmir Limanı’nda hala evrak ile iş yapıldığına işaret eden Serter, bu işlemlerin COVİD 19 virüsünün yayılmasına davetiye çıkardığını söyledi. 5 Nisan 2020’de hem sizi hem de Ticaret Bakanlığı’nı uyardığını dile getiren Serter, “Virüs salgını sürerken hala matbu evraklarla elden ele işlemler yürütülüyor. Bu çağdışılıktan İzmir Limanı’nı kurtarın diye seslenmiştim. 28 Mayıs 2020’de bir soru önergeme verdiğiniz cevapta limanlara dair aldığınız önlemlerden söz ederken limanlarda çalışan personelin hiçbirine Covid 19 teşhisi konulmadığını belirtmişsiniz. O tarihten bu yana bana gelen bilgilere göre gümrük ve limanlarda çalışan personelin yüzde 15’i COVİD’liymiş. O tarihten bu yana gümrük ve limanlarda hala elden evraklar dolaşıyor. Ne zaman elektronik ortama geçeceksiniz?” diye konuştu. 

 
Bakan Selçuk'tan sınav tarihleri açıklaması!
 
Operasyon sonrası eski başkan Şahin'den 'subliminal' mesaj: Kasımda baharı yaşamak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 20 Kasım 2020 Cuma 14:48

Yol, tren, liman, uçak hatları ... yeterli olmayan şehir nasıl iş, turizm vb. noktalarda çekim merkezi olsun? Çandarlı Limanı da hızlı tren gibi yalan oldu. Aynı şekilde lojistik köy de ... Havaalanı yapıldı ama direkt uçuşlar sıkıntılı. Dibindeki Manisa kaçıncı teşvik bölgesi, İzmir kaçıncı? Manisa-İzmir kıyaslaması da ayrıca komik. Neyle neyi kıyaslıyoruz?

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 20 Kasım 2020 Cuma 12:33

Karşıyaka en son ne zaman, hangi maçta 40 bin kişiye karşı oynamış? 8 yılda trenin yüzde 35'i bitmiş. Yıllar önce bitmesi gereken hattın daha yarısı bitmemiş, bunda İzmirli'nin payı yok mu deniyor. Yok!

Yorumu oyla      2      3  
Kamuran İnan 20 Kasım 2020 Cuma 12:27

Sayın Serter, lütfen önce şehrin içini üvey evlatlıktan kurtarın. Yıllardır yönettiğiniz şehrin sorunlarını çözün. İş, turizm vb. noktalarda çekim merkezi yapın. Sonra zaten bahsettiğiniz tüm hizmetler mecburen gelecektir. Mesela sabah ve akşam iş için Manisa'ya gitmek zorunda kalan İzmir'liler hatırına bu şehri bir gezin. İzmir mi 3. Manisa mı? kıyaslayın derim.

Yorumu oyla      2      5  
Kskli 20 Kasım 2020 Cuma 11:10

Bunda izmirlilerin payi yok mu? Isterseniz bir KSK maçina gidin. Insanin ölmüş annesinne 40 bin kişi küfür eder mi? Bu mudur izmir kültürü. Beğenmemek eleştiri hak ama saygisizlik izmire yakışmıyor.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de kongre öncesi korona şoku!
Hafta sonu kongre heyecanı yaşamaya hazırlanan AK Parti Narlıdere'de, ...
CHP'li Kılıç'tan Meclis'te Çandarlı Limanı çıkışı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Avustralya'ya tepki: Modern barbarlık budur!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avustralya askerlerinin Afganistan'da ...
 
Bakan Pekcan'ın annesi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabında, Ticaret Bakanı Ruhsar ...
Arınç'tan Demirtaş çıkışı: Tahliye olabilir
Habertürk TV'nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı ...
'Mafyalara sahip çıkılıyorsa demokrasi sorunu vardır'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik tehdit içerikli mektup paylaşan ...
 
MHP'li Yalçın: CHP, siyasetin mafyası hâline geldi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "CHP; Kemal Kılıçdaroğlu ve ...
AK Partili Nasır, İzmir'in deprem gerçeğini komisyonda da anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 12 maddelik konu başlığı altında, ...
CHP'li Sertel: Almanya’da asgari ücrete 204 kg et, Türkiye’de asgari ücrete 36 kg et!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Grup ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva