HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2014 Pazartesi - 11:40

Sertel’den zehir zemberek açıklama: Muhbirlik vurgusu!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Reşat Yörük ile gazeteci Tolga Tekin arasındaki tartışmanın Cemiyete yönelik yıpratma kampanyasına dönüştüğünü belirterek, "Bizi yıpratmaya çalışanlar şunu bilsinler ki, kendilerinin kum saati tersine dönmüş ve hızla tükenmektedirler. Bu toplum dışarıdan gazel okumayı, ihbarcılığı, muhbirliği sevmez" dedi. Kendisinin sadece cemiyet üyelerine karşı sorumlu olduğunu dile getiren Sertel, "Varsa muhalefetin, karşı listelerin çıkarılacağı yer genel kuruldur" diye konuştu.

Sertel’den zehir zemberek açıklama: Muhbirlik vurgusu!

Sinan Doğan / EGEDESONSÖZ -  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Reşat Yörük ile Gazeteci Tolga Tekin arasında yaşanan ve savcılığa taşınan tartışmaya noktayı koydu. Yörük'ün Tekin'i tehdit ettiğine inanmadığını belirten Sertel, bu tartışma üzerinden İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ve kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını söyledi. Yörük ve Tekin'e çağrıda bulunan Sertel, "Ben kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum. Gelsinler, birbirleriyle yan yana otursunlar. Dostça bu işi çözsünler" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Sertel, "Bizi yıpratmaya çalışanlar şunu bilsinler ki, kendilerinin kum saati tersine dönmüş ve hızla tükenmektedirler. Bizim içimizdeki tartışmalara, dedikodulara dışarıdan müdahale olursa bilsinler ki İGC üyeleri çelik gibi olurlar. Bu toplum dışarıdan gazel okumayı, ihbarcılığı, muhbirliği sevmez. Tolga ve Reşat ile başlatılan bu projenin ardında neler olup olmadığını çok yakın zamanda kamuoyu öğrenir. Beni kimse korkutamaz. Allah'tan başka kimseden korkmam" dedi.

'12 EYLÜL MUHBİRLİĞİ GERİ DÖNDÜ'
Cemiyetin gazete sayfalarında, televizyon köşelerinde cahilane şekilde tartışmaya girmesine çok üzüldüğünü kaydeden Sertel, "İGC, gazete sayfalarında yargılanacak veya suçlanacak bir cemiyet değildir. Varsa muhalefetin, karşı listelerin çıkarılacağı yer genel kuruldur. Biz büyüklerimizden böyle gördük. Genel kurulda eğer kusurlar, hatalar görülüyorsa orada en geniş biçimde değerlendirilir ve tartışılır. Yoksa içerideki tartışmaların dışarıya taşınması ve kamuoyuna yansıtılması hiç uygun olmadığı gibi disiplin açısından da doğru değildir. Cemiyetle ilgili burada hiçbir kurum ve kuruluşa yanıt vermeyi düşünmüyorum. Ben cemiyetin sayın üyelerine karşı sorumluyum. Onlardan başka kimse benden hesap soramayacağını düşünüyorum. İGC'yi valiliğe, dernekler masasına, İçişleri Bakanı'na dilekçe vererek şikayet edenlerin de doğru davranmadığını düşünüyorum. Bu ahlaki olmadığı gibi 12 Eylül'ün muhbir vatandaşlığının 2014'e taşınmasıdır. İnsan cemiyetin içindeki birini resmi makamlara ihbar edip, muhbirlik yapıyorsa kendi seviyesini oturup bir kez daha değerlendirmeli" diye konuştu.

'TEHDİT YOK'
Tartışmanın ilk çıktığı gün Tolga Tekin ve Reşat Yörük ile konuştuğunu belirten Sertel, olayın mahkemeye intikal ettiğini, ses kayıtlarından sonra olayın çözüleceğine inandığını belirtti. Sertel, "Bunlar olmadan önce iki tarafı bir araya getirip sorunu tatlıya bağlayıp çözmek istedik. Tolga Tekin 'Ben gelmem' dedi. Reşat Yörük de 'beni savcılığa veren kimseyle konuşmam' dedi. Devam eden yayınlarda hedefe 'neden kınamadın?' diye ben ve cemiyet çekildik. Ben inanmadığım, kesin kanıt ve somut olaylar olmadığı bir olayda açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. 12 yıl İzmir Ticaret Borsası'nda, 8 yıl Büyükşehir'de basın danışmanlığı yapan, ailesini tanıdığım, sinirlendiğini görmediğim kardeşimin kınanmasının vicdanımda büyük yara açacağını düşündüm" şeklinde konuştu.

ÇOBAN'A DESTEK
Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Buca Belediyesi Basın Danışmanı İlker Çoban'a da destek çıktı. Çoban'ın yönetim kurulu üyeliğinin bitmesi için Valilik ve Dernekler Masası'na başvuru yapıldığını hatırlatan Sertel, "İşinden edilen gazetecilere 'sen işinden edildin, biz de derneğinizden edelim' diyemeyiz. Cemiyetler iyi günde, kötü gün de vardır. Türkiye'de gazeteciler baskı altındadır. Bırakın haber yazmayı, düşüncelerini söylemekte dahi özgür değildir. Biz ihbar mektubu yazan arkadaşların, bu konuya dışarıdan karışarak Cemiyetin iç yapısını bozmaya çalışanların doğruyu yansıtmadıklarını çok iyi biliyoruz" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 16 Temmuz 2014 Çarşamba 01:56

al birini vur ötekine! siyasi başkan, yandaş gazete! meslekten soğuttunuz insanları

Yorumu oyla      11      5  
ferhatzade 15 Temmuz 2014 Salı 11:47

Bu tartışmalar sağlık göstergesidir.

Yorumu oyla      11      5  
Şadan Gökovalı 15 Temmuz 2014 Salı 09:30

Öğrencim Reşat Yörük bilinçli bir gazetecı, yine öğrencim Atila Sertel dirayetli bir Başkandır. İkisine de kefilim. Başka sözüm yok Sayın Yargıçlar! (Islak İmza)

Yorumu oyla      13      5  
İzmir Gündemi 14 Temmuz 2014 Pazartesi 14:26

Tarafsızlık andıyla açılan toplantıda tarafsız olmayanların konuşması garip. Suya sabuna dokunmamakla suçlanılan bazı yerleri hedef gösterirken kendiniz de suya dokunmuyorsunuz...

Yorumu oyla      23      8  
engin sarikan 14 Temmuz 2014 Pazartesi 14:25

Zaten taraf olmusun...mahkemede olan bir olay iccin ben inanmam yapmaz demek ne demekya yazikkk

Yorumu oyla      22      13  
Murat ERVİN 14 Temmuz 2014 Pazartesi 12:28

Açıklama sırasında oradaydım. Başka bir kurumu 'taraf' olmamakla eleştiren Başkan Sertel, kendisinin de 'taraf' olmadığı bir açıklama yaptı. Konuşmasından alıntı: "Ben inanmadığım, kesin kanıt ve somut olaylar olmadığı bir olayda açıklama yapmayı doğru bulmuyorum"

Yorumu oyla      21      9  
ibrahim 14 Temmuz 2014 Pazartesi 11:58

sen mahkeme başkanımısın kardeşim.inanmadım,doğru olduğunu sanmıyorum ne demek.kesin deliller olmadan vs gibi laflar günümüz gazetecisine yakışan laflar değil.inanmıyorsan bile olay yargıda dersin ve susarsın.

Yorumu oyla      26      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 6 ayda 4 bin uyuşturucu operasyonu!
Yılın ilk 6 ayında düzenlenen 4 bin uyuşturucu operasyonunda 15 bin 500 ...
Ali İsmail'in annesi o rapora dayanamadı...
Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali ...
Ege Üniversitesi'nde mühendislerden pankartlı mezuniyet
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, düzenlenen törenle ...
 
Kordon’da ‘tek yön’ rahatlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ...
Urla villaları hazır: İşte ilk görüntüler
17 Aralık tapelerinde Urla'da Başbakan ve ailesi için yaptırıldığı iddia ...
Ölüme uçuş: İzmir Emniyeti’nden ‘bonzai’ raporu
Neredeyse her gün ölüm haberleriyle gündeme oturan sentetik uyuşturucu ...
 
Bonzaiye karşı Nuri Alçolu mücadele!
Türkiye'de genç ölümlere damgasını vuran bonzaiye karşı mücadele kampanyasına ...
İstanbul güne yine kadın cinayetiyle uyandı
İstanbul'da iki çocuk annesi kadın, kocası tarafından öldürüldü. Katil ...
İzmirli Romanlar’dan zabıtaya dayak tepkisi
İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, zabıta ekiplerinin Karşıyaka ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva