HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2023 Salı - 11:21

Sertel’den Hotar’a ‘yargı’ resti: Halkın hakkını savunmaya devam edeceğiz!

Yargılanmaktan korkmadığını dile getiren Atila Sertel, “Biz milletvekilliği yaptığımız sürede ne haram yedik ne de harama el uzatanlara karşı çıkmamazlık etmedik. Mutlaka karşı çıktık. Biz  helalin yanındayız. Halkımızın yanındayız. Kamunun yanındayız. Kamunun mallarının peşkeş çekilmesine karşıyız ve her zaman çıkacağız. Yargılanabiliriz, bizi tutuklaya da bilirler, hiç önemli değil. Biz halkımızın yanındayız ve halkın hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Sertel’den Hotar’a ‘yargı’ resti: Halkın hakkını savunmaya devam edeceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski Milletvekili Atila Sertel'in vekillik döneminde Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'a yönelik İnciraltı Mahallesi’ndeki 3 dönümlük arazinin satılması ile ilgili söylediği sözler yüzünden açılan dava da mahkeme takipsizlik kararı vermişti.

Karar sonrası ise Atila Sertel ve geçmiş dönem Milletvekili Tacettin Bayır adliye önünde açıklamalarda bulundu.

HOTAR’A HUKUK BİR DERS VERMİŞTİR
Dava sonrası adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sertel, “Bugün bir  hakaret davasına girdik. Ben Dokuz Eylül Üniversitesi  rektörü hanımefendi, Fatma Seniha Nükhet Hotar'a hakaret ettiğim gerekçesiyle mahkemeye çıktım. Bu davada hakim davanın reddine karar verdi. Öncelikle  bunu söylemek istiyorum; Feriha Ferhan Şahinci isimli bir hanımefendinin 3 bin metrekare İnciraltı'nda bir yurt yerini kız yurdu yapılması kaydıyla Dokuz Eylül Üniversitesi'ne  bağışlamıştı. Fakat  Ferhan Şahinci hanımefendi bir süre sonra vefat etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ise bu araziyi satışa çıkardı. Aslında bu araziyi satışa çıkaramazdı. Çünkü burası kız yurdu yapılması kaydıyla bağışlanmıştı. Ben milletvekilliğim sırasında bu konuya itiraz etmiştim ve demiştim ki ‘oğlu Erin Şahinci Amerika'da yaşıyor kendisinin haberi var mı? Bu konuda kendisinden izin alındı mı?’ demiştim. Satamazsınız dedimiştik. Fakat buna rağmen sattı. Satınca hukuken  bir  suç işlediğini söylemiştim. Ve bu konuda  avukat Şule Pınar Arık  oğlu  adına davanın açıldığını, mahkemenin satışa ihtiyati tedbir kararı koyduğunu  söyledi. İhtiyat tedbir kararı mahkemeden çıktı. Yani bizim haklılığımız ortaya çıktı. Devamında  itiraz etti Dokuz Eylül Üniversitesi. İhtiyati tedbir kararına… Fakat bu karar da mahkeme ısrar etti. Şimdi universitesi bunu istinafa taşıyor. İstinaf da bu konuda sanıyorum aynı kararı verecektir. Bugün ise hakim beni dinledi… Ben ifademde dedim ki ‘kız yurdu yapılacak bir yere kamu yararı olan bir yerin satışına karşı çıktığım için yargılanıyorum,  bunu milletvekili olarak değil, bir vatandaş olarak da, İzmir'de yaşayan bir insan olarak da karşı çıkardım’ dedim.  Sağ olsun hakim davanın reddine karar verdi.  Böylece  Dokuz Eylül Üniversitesi'nde hukuksuz olarak pek çok üniversite öğretim üyesine zulmeden pek çok dava hukuksuz yere açtırarak hakimler üzerinde baskı oluşturmaya çalışarak, savcılar üzerinde baskı oluşturma kaydıyla birçok insanın yargılanmasını sağlayan Nükhet Hotar'a hukuk bir ders verdi. Biz milletvekilliği yaptığımız sürece ne haram yedik ne de harama el uzatanlara karşı çıkmamazlık etmedik. Mutlaka karşı çıktık. Biz  helalin yanındayız. Halkımızın yanındayız. Kamunun yanındayız. Kamunun mallarının peşkeş çekilmesine karşıyız ve her zaman çıkacağız. Yargılanabiliriz, bizi tutuklaya da bilirler, hiç önemli değil. Biz halkımızın yanındayız ve halkın hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ADALET VAR!
Kendisi hakkında hazırlanan 3  fezlekenin tamamının Nükhet Hotar tarafından olduğunun hatırlatılmasına yanıt veren Sertel, “Birini çözdük. Sıra ikisinde. Onlarla ilgili dava da açıldı. Yarın öbür gün onlarla ilgili de dava görecek.  Ben asla  hiçbir zaman hakaret etmedim. Gerçekleri söyledim. Kendisinin bir davası da şu: Pandemi döneminde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağlık çalışanları ve doktorlar için, personel için bir güç tahsis etmişti, o yurda karşı çıktığı gibi  bir  AKP Gençlik Kolları Başkanı'nın paylaşımını paylaşarak  AKP'ye destek veren bir rektör olduğunu kanıtlamıştı. Ben de kendisine aynen şunu söylemiştim; Siz bir rektörsünüz, bir üniversite yönetiyorsunuz. AKP Gençlik Kolları Başkanı'nın  tweetini retweet etmek sizin işiniz değil demiştim. Ondan da hakaret davası açtı. Ondan da yargılanacağız. Hiç önemli değil. Yargılanabiliriz ama  sonuçta hukuk var. Adalet var diyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYIR: BU GÜCÜ NEREDEN ALIYOR MERAK EDİYORUZ
Sertel’e destek olmak için adliyeye gelen isimler arasında yer alan geçmiş dönem Milletvekili Tacettin Bayır, “Üniversitelerin siyasallaştırılması söz konusu. Bunu özellikle İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Nükhet Hanımda çok sık görüyoruz. Sadece Atila vekil değil birçok arkadaşımız mahkemelik. Biz de vekillik dönemimizde bir açıklama yapmıştık İnciraltı ile ilgili. O zaman bizimle de ilgili suç duyurusunda bulunulmuştu. Ama bir sonuç alınamıyor. Bu hanımefendi bu gücü nereden alıyor? Ankara’dan mı Cumhurbaşkanından mı alıyor? Kendisinde bu hakkı nasıl buluyor? Mahkemeleri gereksiz yere meşgul ediyor. Yakışmıyor” dedi.

 
Hitit şehri Kayalıpınar 2024'te ziyarete açılacak!
 
İzmir'e nefes olacak projede geri sayım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 26 Eylül 2023 Salı 15:54

Hırsızlara, arsızlara, araplara ve mafya bozuntularına cennet olan bir ülke haline geldik. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Körfezi'nde 'kimyasal' iddiasına odadan açıklama: Sağlığa zararı yok!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin ortaya ...
Gece kulübü işletmecisi silahlı saldırıda öldürüldü!
Bursa'da gece kulübü işletmecisi Bülent Karakuş (43) otoparktaki aracına ...
Nişanlı çiftin hayalleri TIR'ın altında kaldı
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde TIR'a arkadan çarpan otomobildeki nişanlı çift hayatını kaybetti.
 
Uyuşturucu paketleri asma ağacından çıktı!
Adana’da polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda ...
Hayalet ekran hırsızları yakalandı
İstanbul'da park halindeki otomobillerin hayalet ekran olarak bilinen ...
X'ten yeni hamle... Abonelere özel olacak
X yani eski adıyla Twitter, platform üzerinde sesli ve görüntülü aramalar ...
 
Kuşadası'nda cerrahi hemşireleri buluşturacak kongre
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ...
Zehir operasyonu: 117 kilo esrar ele geçirildi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 117 ...
Zehir imalathanesine baskı: 439 bin hap ele geçirildi!
Mersin'in Anamur ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda 439 bin uyuşturucu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva