HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2018 Çarşamba - 18:13

Serbest kalan iş adamının avukatından açıklama

İzmir’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp çıkartıldığı mahkemece tutuklanan iş adamı Ahmet Kurtuluş, “Örgüt kurma ve yönetme” ile “Cinayet” suçlarına ilişkin somut ve her türlü şüpheden uzak, inandırıcı delillerin bulunmaması, dosya kapsamındaki delillerin toplanmış olması ve delil karartma ihtimalinin bulunmaması nedeniyle adli kontrol şartıyla cezaevinden tahliye edildi. Avukatları tutukluğu sürecinde Kurtuluş’un karalanmaya çalışıldığını iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Serbest kalan iş adamının avukatından açıklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı ve iş adamı Ahmet Kurtuluş, yaklaşık 6 ay cezaevinde hapis yattıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Avukatları Özgür Senger ile Deniz Yiğitceoğlu iş adamı Kurtuluş’un, “Örgüt kurma ve yönetme” ile “Cinayet” suçlarına ilişkin somut ve her türlü şüpheden uzak, inandırıcı delillerin bulunmaması, dosya kapsamındaki delillerin toplanmış olması ve delil karartma ihtimalinin bulunmaması nedeniyle tahliye edildiğine dikkat çekti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan avukatları. tutukluğu sürecinde Kurtuluş’un karalanmaya çalışıldığını iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada; “Müvekkilimizin tutuklanmasından sonra, hem basın nezdinde, hem de kamuoyunda çok ciddi bir bilgi kirliliği yaratılmıştır. 6 ayı bulan tutukluluk sürecinde, müvekkilin ismi karalama kampanyalarıyla lekelenmeye çalışılmıştır. Müvekkilimiz, kamuoyunca bilinen bir silahlı örgütün de üstünde bir konumdaymış gibi lanse edilmiştir. Hatta bu örgütün, müvekkilimizin ‘Lideri olduğu örgütün(!)’ silahlı kanadıymış gibi ifade edilmesi, kamuoyunda Ahmet Kurtuluş ismini, ‘Yeraltı’ dünyasının büyük liderlerinden ve korku duyulması gereken bir isimmiş gibi göstermiştir. Basın ve kamuoyunun bildiği gibi, müvekkilimiz Ak Parti’nin İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, Ak Parti’de milletvekili aday adaylığına başvurmuş, siyaseten tanınan ve bilinen bir şahsiyettir. Yine müvekkilimiz, pek çok sektörde faaliyet gösteren fabrikaları ve atölyeleri bulunan başarılı bir işadamıdır” denildi.

BİRÇOK KİŞİ SERBEST KALDI
Soruşturma kapsamında tutuklanan pek çok kişinin serbest kaldığının vurgulandığı açıklamada şunlar ifade edildi; “Müvekkilimizin, tutukluluğundan çok öncesinde başlayan sağlık sorunları, tutukluluk hali ve hakkında yürütülen bu karalama kampanyası nedeniyle daha sıkıntılı bir hal almıştır. Basın ve kamuoyunca da bilindiği gibi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, bu 6 aylık süreç içinde birçok kişi, delil durumunun lehine değişmesinden dolayı tahliye edilmiştir. Müvekkilimiz, ağırlaşan sağlık problemleri, atılı ‘Örgüt kurma ve yönetme’ ile ‘Cinayet’ suçlarına ilişkin somut ve her türlü şüpheden uzak, inandırıcı delillerin bulunmaması, dosya kapsamındaki delillerin toplanmış olması ve delil karartma ihtimalinin bulunmaması nedeniyle adli kontrol şartıyla cezaevinden tahliye edilmiştir. Müvekkil hakkında ‘Suç örgütü lideri’ algısı yaratan, müvekkili madden ve manen büyük yıkıma uğratan, her türlü kişi ve kurum hakkında hukuki süreçler başlatacağımızı, müvekkil adına basın ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

 
Aydın'da bir köy böyle isyan etti!
 
Prof. Dr. Oyan'dan adaylık açıklaması: Bu onurlu göreve...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Resmen açıklandı: Kaşıkçı cinayeti böyle işlenmiş!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Kaşıkçı'nın ...
İzmir'de talihsiz ölüm: Uyarı levhası can aldı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, ehliyetsiz ve kasksız sürücü Ali Özkan (50), ...
İzmir'de müdür yardımcısına 'mobbing' cezası!
İzmir'de, görev yaptığı okulun müdürü Aslan İyem'in kendisine psikolojik ...
 
İzmir'deki faciada kurtulmuşlardı: Ülkelerinden öyle bir sebeple kaçmışlar ki...
İzmir'de, 23 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği kazadan yaralı kurtulan ...
İzmir'de şok olay: 100'den fazla araç buhar oldu!
İzmir'de yediemin deposunda bulunan 100'ün üzerindeki aracın çalındığı ...
Polisten midyecilere gazlı müdahale!
İzmit Körfezi'nde denizden kaçak midye toplayan 7 kişi, zabıta ve polis ...
 
Türkiye onu 'O Ses Çocuklar' yarışmasıyla tanıdı... En acı an
İstanbul’da geçen hafta mide bulantısı şikayetiyle Ümraniye Eğitim ve ...
TSK'dan Fırat'ın doğusuna operasyon!
Şanlıurfa sınır hattından Suriye'nin Ayn el Arap bölgesine yapılan obüs ...
Bir gazete daha basılı yayına son veriyor!
Demirören Medya Grubu, yeniden yapılandırma kapsamında 16 yıldır yayın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva