HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2014 Salı - 14:51

Şenol'dan 'enkazcı başkanlar'a çağrı, Selvitopu'na özel teşekkür!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yerel seçimlerin ardından göreve gelen başkanlara çağrıda bulundu. Şenol, “Hepsi nasıl bir manzara ile karşılaşacağını bilerek bu göreve geldi. Enkaz edebiyatı yapmasınlar, çalışsınlar. Göreve geldiğimde borç 23 milyon TL’ydi. Çalmazsan, çırpmazsan, ihaleleri yandaşa vermezsen belediye düze çıkar” dedi.

Şenol dan  enkazcı başkanlar a çağrı, Selvitopu na özel teşekkür!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından göreve gelen belediye başkanlarının büyük bölümü borç yükü ve fazla personelden şikayet ediyor. Başkanları en çok zorlayan konuların başında gelen mali yük nedeniyle çıkış yolu arayan başkanların kimisi işçi çıkartırken kimisi de sıkı tasarruf tedbirleri uyguluyor. Gaziemir’de 2009 yılında belediyeyi AK Partili Adnan Yüksel’den 23 milyon TL borç ile devralan CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ikinci döneme kadar yaptığı çalışmaları anlattı. Gelinen noktaya vurgu yapan Şenol, başarının ‘kırmızı çizgileri’ni açıkladı.

Beş yıl önce koltuğa oturduğunda yetersiz hizmet binası ve zor koşullar ile hizmete başladığını belirten Başkan Şenol, yeni döneme sorunsuz girdiklerini belirtti. Şenol, “Seçildiğimde tebrik için çok sayıda çiçek ve tebrik telefonu aldım. Gelen giden aylarca eksik olmadı. Şimdi de aynı şekilde. O dönem bir yandan belediyeyi düzene sokmaya çalışırken diğer yandan maddi sorunları aşmaya çalıştım. Aklıma ilk olarak makama gelen çiçekleri satmak oldu. Çiçekleri belediyenin karşısında anlaşmalı bir çiçekçiye gönderecek, oradan gelecek toplu para ile ihtiyaç karşılayacaktım. Bunu da yaptık. Belediyenin içinde bulunduğu durumu aslında o manzara gösteriyordu. Aradan beş yıl zaman geçti. Şimdi tebrik için gönderilen çiçekleri muhtarlara hediye ediyorum” dedi.

ÇALMAZSAN, ÇIRPMAZSAN
Bir belediyenin ödeme sorunu olmadığı zaman borçlanabileceğini belirten Başkan Şenol, 23 milyon TL’lik kontrolsüz borçtan eser kalmadığını söyledi. Belediyenin kendisine göre kurum borçlarının olduğunu anlatan Şenol, “Belediye başkanı vatandaşın parasını başkalarına peşkeş çekmezse, ihaleleri yandaşına, yakınına vermezse, parayı da iyi idare ederse kısa zamanda toparlar. Şimdi konuşan belediye başkanları da bunu yapmalıdır. Vatandaşın vergileri ile çalışıyoruz. Bunu korumak zorundayız. Çalmazsan, çırpmazsan başarılı olursun” diye konuştu.

BAĞIRARAK İŞ YAPILMAZ
Başkan Şenol, belediye başkanlarının borç ve personel başta olmak üzere mali sorun nedeniyle yaptığı değerlendirmelerin abartıldığını söyledi. Şenol, “Bir işte bağırarak başarılı olamazsın. Hepsi göreve gelirken neyle karşılayacağını biliyordu. Bu sorunları bilerek görevlere geldiler. O yüzden sizin birinci amacınız meseleyi halletmek olmalıdır.  Ben hiç enkaz edebiyatı yapmadım. Onlar da yapmasınlar. AKP’li belediye başkanından devralmama rağmen konuşmadım. Geriye bakarak iş yapamazsınız. Hep ileriye bakacaksınız ki iş yapabilesiniz” dedi.

EN BÜYÜK AVANTAJIM TECRÜBEM
Belediye imkanlarının hor kullanılmasına karşı çıktığını ifade eden Başkan Şenol, göreve geldiğinde araçlara takip sistemi kurduğunu, en azından yakıt tasarrufu sağladığını belirtti. Şenol, “Belediyede bir araç 20 kilometre yol gidecekse o kadar yakıt veriliyor. Beş yıldır bir sistem uyguluyoruz. Kimse belediyenin aracını özel işinde kullanamaz. Benim en büyük avantajım  tecrübemdir. Konak’ta uzun yıllar belediyecilik yaptım. Başkan yardımcılığından ayrılıp buraya aday oldum ve kazandım. O yüzden belediye yönetimini iyi bilirim. Belediyenin Buca Gediz’deki şantiyesinde kaldım. Orada 10 yıl görev yaptım. Dağda yaşadım diyebilirim. Bir aracın lastiğine baktığımda kaç kilometre gittiğini, ne kadar ömrünün kaldığını anlarım” diye konuştu.

SELVİTOPU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Şenol, açıklamasında bu dönem Karabağlar Belediye Başkanlığı’na seçilen Muhittin Selvitopu’na da özel olarak teşekkür etti.
Şenol şöyle konuştu: “Sene 1989 yılıydı. Konak’ta belediyede işi başladım. O zamanlar siyasi kimliği ön planda olan birisiyim. Siyasi olarak göreve başladım. Belediye başkanı da Ahmet Sarışın idi. Belediyeye gittiğimde ‘koordinatör’ olacakken teknik eleman oldum. O zaman Konak’ta başkan yardımcısı olan Muhittin abi (Selvitopu) benim için ‘yetkili yapmayalım, bundan başkan yardımcısı olmaz’ dedi. Sonra başkan ona güvendi ve beni şantiyeye şef yaptılar. Orada büyük özveri ile çalıştım. Şantiye şefliği, müdürlük ve başkan yardımcılığı görevlerine yükseldim. 10 yılda çok adam gördüm. O dönem Muhittin başkan benim şantiyeye görevlendirilmeme neden olmasaydı belediyeciliği öğrenemeyecektim. Belki de silinip gidecektim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Benim bu duruma gelmemde çok büyük katkısı vardır. Geçen yıllarda çok insanlar gördüm. Siyasi olarak merkezde ağırlığı olan sonra belediye başkanı değiştiğinde sürgün edilen insanlar hep yanıma gelirdi. Hatta Ahmet Sarışın bir gün görevden aldığı kişiyi yanıma gönderdi ve bana ‘dök bir kamyon mıcırı önüne tek tek saysın’ dedi. Mıcır sayılır mı?  İşte bu durum aslında sistemi anlatıyor. Kimse vazgeçilmez değildir”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 23 Nisan 2014 Çarşamba 09:29

borçlu olan belediyeler sizin partiniz partinizin belediyeleri yanlız.))

Yorumu oyla      12      5  
MUHTAR 22 Nisan 2014 Salı 16:22

sayın başkan teşekkürler sana işte chp ye böyle başkanlar gerekiyor. bazı yeni belediye başkanları belediyeyi kendi insaat şirketi sanıp hemen satmayı düşünüyor kendisi sizinle bir görüşsün

Yorumu oyla      19      10  
asasas 22 Nisan 2014 Salı 15:28

DOĞRU SÖZE NE DENEBİLİR Kİ.SONUNA KADAR KATILIYORUM

Yorumu oyla      33      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakıcı esnafa sahip çıkıyor
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Güller ...
Dünya çocukları Seferihisar’da bayramlarını kutluyor
Seferihisar Belediyesi’nin ikinci kez düzenlediği Uluslararası Çocuk Halk ...
Karşıyaka’da şenlik coşkusu devam ediyor
Atatürk’ün dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan’ı şenlik havasında ...
 
Başkan Atila'dan 23 Nisan festivali sözü
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Büyükşehir’in 23 Nisan coşkusu 2 gün sürecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yarın Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği ...
Konak'ta büyük işbirliği: Esnaf Meclis'i kuruluyor
İzmir’in en çok esnaf odasına ev sahipliği yapan ilçesi Konak’ta belediye ...
 
Gölet'in yeni haline Bucalılar karar verecek
Buca Belediyesi, Kaynaklar’da bulunan ilçenin simgelerinden Gölet’in yeni ...
Büyükşehir'den ilçelere 6 bin konteyner
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırları içindeki yerleşim alanlarında ilçe ...
Minibüsler Kentkart'a hazırlanıyor: İşte deneme takvimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren minibüslerin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva