HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2019 Perşembe - 17:12

Sendikadan İzmir Sağlık Müdürlüğü'ne çağrı: Derhal harekete geçin!

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sendikaların yetki dönemi olması nedeniyle açıklamalarda bulundu. Rakip sendikaların tutumların eleştiren Yıldırım,  ‘’tüm bu kanunsuzluklar yaşanırken il sağlık müdürlüğünün suskun kalmaması, derhal harekete geçmesi gerekmektedir’’ dedi.

Sendikadan İzmir Sağlık Müdürlüğü ne çağrı: Derhal harekete geçin!

Türkiye genelinde sendikaların yetki dönemi olması sebebiyle sendikalar arasında rekabet süreci de hızlandı.

İzmir’de yetkisi bulunan Sağlık-Sen 1 No’lu Şube’den ise açıklama geldi. Bazı sendika temsilcilerinin kanunsuz eylem ve söylemlerinin tüm sağlık çalışanlarını huzursuz ettiğini iddia eden Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘’Sendikacılık çalışanların hakkını ve huzurunu korumak için yapılır, biz hep böyle yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Görüyoruz ki çalışanı zerre kadar umursamayan, kendine rant sağlamak niyetinde olan, oradan oraya savrularak siyasi kariyer elde etmeye çalışan bazı sendika temsilcileri, sağlık çalışanlarını kendi hırs ve arzularına kurban etmektedir. Bu kişilerin gözleri öyle dönmüş ki ahlaktan uzaklaşmışlar Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz olmuşlardır. Ne hak, ne hukuk, ne yasa, ne de kul hakkı umurlarında değil, tek düşündükleri kendi kişisel menfaat ve çıkarları, kendilerine rant sağlamak amacıyla yönetmelikleri hiçe sayan bu kişilere İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün acilen dur demesi gerekmektedir’’ dedi.

‘’YALANLA, RİYAYLA, İFTİRAYLA SENDİKACILIK YAPIYORLAR’’
“İşe gitmeyen, gitmediği işin parasını yani haksız kazancını yemekten, çoluk çocuğuna yedirmekten çekinmeyenler, yalandan, riyadan, üç kağıtçılık yapmaktan da çekinmiyorlar’’ diyen Başkan Özgür Yıldırım, ‘’sağlık sendikası olmanın amacı sağlık çalışanlarının hakkını korumaktır, bunlar ise sağlık çalışanın hakkını gasp ediyorlar. İl Sağlık Müdürlüğü, Konak Diş Hastanesi’nin yöneticileri, idarecileri yapılan hırsızlığa müdahale etmeli, işe gitmeyen bu kişiler hakkında idari ve yasal soruşturma başlatmalıdır. Burası Muz Cumhuriyeti değildir, burası çadır devleti değildir. Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir ve kanunlarla, adaletle yönetilir, bu kanunlar herkes için geçerlidir. Acilen adalet sağlanmalı ve işlem yapılmalıdır. Aksi halde işlenen suça sessiz kalınarak hem adaletten uzaklaşılmış hem de bu hırsızlığa, kanunsuzluğa ortak olunmuş olur. Müdahalede yaşanan her gecikme daha büyük sıkıntılara, daha büyük hırsızlık, arsızlık ve kanunsuzluğa sebep olacaktır’’ dedi.

‘’HASTANE YÖNETİMİNİ ALENEN HEDEF GÖSTERDİLER’’
‘’Buradan İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne sesleniyorum’’ diyen Başkan Yıldırım, ‘’bir devlet memuru hiçbir tüzel kişiliği olmadan basın açıklaması yapamaz. Üstelik yapılan açıklamada hastane idarecileri alenen hedef gösterilmiş, sağlık çalışanları arasına kin ve nefret tohumları ekilmek istenmiş, yalan, iftira had safhalara ulaşmıştır. Buna sessiz kalan bir İl Sağlık Müdürlüğü düşünülemez, o ilde sağlık müdürlüğü görevini yapıyor denilemez. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevi memurun yerini değiştirme, geçici görev vermenin çok daha ötesindedir, bunlara ara verip idari ve yasal işlemlerle sendikacılık adı altında suç işleyenlere müdahale etmelidir’’ diye konuştu.

‘’SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA VE ONLARIN ÇOCUKLARINA DAHA İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK İÇİN BURADAYIZ’’
‘’Sendikacılık yapmak demek, idareci olmak demek, İl Sağlık Müdürü olmak demek ağır bir sorumluluğun yükünü paylaşmak demektir’’ diyen Yıldırım, ‘’İzmir’in farklı noktalarında bulunan birçok hastanede sendikası, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm sağlık çalışanlarının hakkını korumak bizim vazifemizdir. Kötü niyetli kişilerin ortaya attığı yalan ve iftiralara karşı, kararmış gözleri, nasırlanmış kalpleriyle kar ve para hırsı ile köleleşmiş ‘nereden olursa olsun yeter ki bir koltuğum olsun’ diyen zihniyete karşı bizler adil, huzurlu ve barış dolu bir çalışma ortamını sağlamanın derdindeyiz. Sağlık çalışanlarımıza ve onların çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için buradayız. ‘Herşey çok güzel olacak’ diye ortada dolaşanlara inat ve inandığımız değerler noktasında cevabımız; Daha Güzel Olacak’’ dedi.

 
Çiğli'de konsere davet
 
Manisa'nın kalbine 'restorasyon' talebi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dadaş 17 Mayıs 2019 Cuma 03:31

Allah Allah, yapılan açıklama hayret verici. İş yeri temsilcisinin haftalık yarım gün mesaisini kaç katını nasıl kullandığını, kurumda 4 5 kişi küçükcuk bir odaya tikistirilmisken senin temdilcine özel oda verildiğini çok iyi bilirim. Keşke o il sağlık müdürlüğü bunlari görseydi. Sadece bir kurumdaki yapılanlar sizi tanımaya yeter artarda ... Artı çalışanların hakkini mi savunuyorsunuz yoksa açıklama sonunda bir siyasi söylem üzerinden iktidara şirin görünme derdindemisiniz, hayırdır. ...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da denizden karyola bile çıktı!
İzmir'in Foça ilçesinde bir grup dalgıcın katılımıyla kıyı ve su altı temizliği yapıldı.
Reina saldırganının eşine tahliye!
Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen terör ...
Yine aynı bölge... İzmir'in ciğerlerine hançer!
İzmir’in Menemen İlçesi sınırlarında Yamanlar ve Karagöl’e yakın mesafede ...
 
İzmir'deki o üniversitede şok olay!
Çiğli ilçesinde, mimar Serdar Ölmez (37), yüzmek için gittiği havuzda boğuldu.
İzmir'de siyanür vahşetinde kahreden detay: Babanın azmi de yetmemiş...
İzmir’de, oğulları Mahmut Can Kalkan’ın (21), içine siyanür koyup, ikram ...
Şule Çet'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda 'ayakkabı' ayrıntısı!
Ankara'da, plazanın 20'nci katından düşen üniversiteli Şule Çet'in (23) ...
 
Yeraltı dünyasının ünlü ismi Behçet Cantürk’ün yeğeni villada yakalandı
Yeraltı dünyasının ünlü ismi Behçet Cantürk’ün yeğeni olan cinayet ve ...
Tarihi Elektrik Fabrikası için fikirler yarıştı
Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin öğrenci mimarlara yönelik açtığı ‘İzmir ...
Otomobilin iki kapısını 3 dakikada çaldılar
İstanbul Bayrampaşa'da park halindeki aracın iki kapısı 3 dakika içinde çalındı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva