HABERLER>GÜNCEL
17 Ekim 2014 Cuma - 16:28

Sendikadan İzmir’deki müdürlük mülakatına tepki

İzmir’de, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 75 puan ve altında kalan okul müdürlerinin görevden alınması üzerine boşalan müdürlüklere yenilerinin atanması için yapılan mülakatta yaşanan yoğunluğa, Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir tepki gösterdi. Birçok ilde sözlü sınavların randevu sistemine dayalı olarak yapıldığını belirten Başkan Demir, İzmir'deki sistem nedeniyle öğretmen ve öğrenci ve öğrencilerin mağdur olduğunu ileri sürdü.

Sendikadan İzmir’deki müdürlük mülakatına tepki

Konak İlçesi'ndeki Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde İzmir'deki 692 okula müdür atanabilmesi için dün yapılmaya başlanan mülakatın ikinci gününde de yoğunluk oldu. Bugün Bornova ve Kemalpaşa'dan gelen müdür adaylarının, mülakata alınamadan geri gönderildiği ve pazartesi gelmeleri istendiği öğrenildi. Duruma tepki gösteren Türk Eğitim- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, "İzmir'de okul müdürlüklerinden ayrılan 692 müdür yerine atanacak müdürlerle ilgili mülakat 16-23 Ekim tarihlerinde yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önceden duyurulmuştu. Ancak ilimizde geçen çarşamba saat 17.30'da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfasına konularak arkadaşlarımıza son dakikada bir haber verildi. Buna göre hangi ilçenin hangi tarihte sözlü sınava gireceği liste halinde belirtildi. Ancak bir çok arkadaşımızın bundan haberi olmadı, bizim görevimiz olmadığı halde telefonlarla arkadaşlarımızı bilgilendirerek 16 Ekim'de Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde yapılacak sözlü sınava çağırdık. Bu arkadaşlarımız, söz konusu öğretmen evinde başlayacak sınava girmek için geldiklerinde belgelerin hazır olmadığı yönünde bilgi aldılar ve süreç saat 11.00'e kadar başlamadı. Yayınlanmış olunan listede 3 komisyon ve ilçelerin hangi günlerde sınava girecekleriyle ilgili bilgi paylaşıldı. Bildiğimiz bütün bilgi buydu. Yalnızca Buca İlçesi'nden Ek-2 puanına dayalı olarak sınava katılacak kişi sayısı 199, bunun dışında 50 civarında 2011 yazılı sınavını kazananları da düşünürsek yalnızca bir ilçeden toplamda 240 kişi bu sözlü sınava girecek. Bu kişiler sabah geldiğinde, 199 kişinin adları belli değildi ve sınava daha önceki yazılı sınavı kazananları aldılar. Bu sistem saat 11.00'e doğru başladı, akabinde diğer kişilerin adlarının bulunduğu listeler asıldı. İlk gün Buca, Bayraklı ilçeleri bugün için ise Buca, Kemalpaşa ve Bornova'dan katılan adayların sözlü mülakata girmesi gerekiyordu" dedi.
 
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ
Sabahın erken saatlerinde Bornova ve Kemalpaşa'dan gelen müdür adaylarının geri gönderildiğini aktaran Başkan Demir, "Bu arkadaşlarımızın birçoğu derslerine giremedi.  Şimdi Kemalpaşa'daki arkadaşlarımız pazartesi geldiklerinde, 'Bugün git yarın gel' denirse ya da bugün gelip de mülakata giremeyen arkadaşlarımız pazartesi tekrar mülakat için gelecekleri için bu öğrencilerin derslerden geri kalmalarına sebep olacak kişiler, bununla ilgili hangi cezayla karşılaşacak. Böyle bir sistemsizliğe sebep olanlar hangi cezayla karşılaşacak. Sonuçta İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir plansızlık içinde işleri yürütmektedir. Diğer illere baktığımızda randevu sistemi getirilmiş ve insanların hangi saatte gelecekleri belirlenmiş" diye konuştu.
 
Öte yandan, İzmir'deki 692 boş kontenjan için 2 bin 300 öğretmenin sözlü sınava alınacağı, sınavın 23 Ekim'e kadar süreceği bildirildi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Valiliği de TSK’yı yalanladı: Bayrağı…
TSK’nın Kobani eylemleri sürecinde sitesinden duyurduğu bayrak yakılma ...
İzmir’deki facia Mecidiyeköy’ün ikizi: Ne yaşam halatı var…
İzmir'de dün meydana gelen ve 4 işçinin yaralanmasına neden olan asansör ...
THY Müdürü’nden bomba Ebola yorumu!
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Ebola virüsünün göründüğü ...
 
Vali o 'mucize kazayı' yorumladı: Reklamın kötüsü olmaz
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ...
Flaş: Ege Üniversitesi karıştı!
İzmir’de Ege Üniversitesi kampüsünde bir grup, son zamanlarda Atatürk ...
Sünnette yakılan penise 600 bin lira tazminat
Batman’ın Kozluk İlçesi’nde 4 yıl önce, toplu sünnet töreninde penisi ...
 
İzmir Barosu’ndan ‘yeni pakete’ sert tepki
İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, 'yeni yargı paketi' adı altında bazı ...
Flaş! 'JİTEM'i kurdum' diyen Doğan öldü
JİTEM'i kurduğu iddia edilen ve Ergenekon davası hükümlüsü emekli Albay ...
Balıkesir'de uçak düştü: Motor bir anda durdu!
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde zeytin ilaçlaması yapan zirai ilaçlama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva