HABERLER>SAĞLIK
8 Kasım 2020 Pazar - 12:35

Sendikadan deprem raporu: 12 devlet hastanesi hasarlı!

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, deprem sebebiyle 12 devlet hastanesinde meydana geldiğini belirtti. Doğruyol açıklamasında “Pek çok Sağlık kuruluşumuzun hasarlı olması, yıllardır sağlık kuruluşlarımızın depreme dayanıksız olduğu yönündeki açıklamalarımızı teyit eder niteliktedir” dedi.

Sendikadan deprem raporu: 12 devlet hastanesi hasarlı!

EGEDESONSÖZ- Seferihisar merkezli meydana gelen ve 114 cana mal olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Son olarak Birlik Sağlık-Sen tarafından sağlık kuruluşlarındaki son durum aktarıldı. Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol tarafından yapılan yazılı açıklamada çok sayıda sağlık kuruluşunun depremde hasar aldığını açıkladı. Doğruyol ayrıca pandeminin ardından depreminin yükünün de sağlık çalışanlarına bindiğini belirterek çalışanların sosyal hakları için bakanlığa çağrıda bulundu.

Doğruyol’un açıklaması şöyle:

“Öncelikle 30 Ekim 2020 tarihinde ilimizde gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, geride kalanlara sabır  metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Deprem bir doğal afettir. Öldürmez. Öldüren tedbirsizliktir. Denetimsizliktir.

Bugüne dek depremde 114 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve binin üzerinde vatandaşımızın yaralandığı farklı kaynaklar tarafından açıklanmıştır.

Hasarlı binaların boşaltılmasıyla da binlerce vatandaşımız sokakta kalmıştır. Bu şamadan sonra depremde zarar gören vatandaşlarımız için ne yapabilir izi konuşmak ve çözüm bulmak için çabalamalıyız.

Pandemi’de de depremde de sağlık Çalışanı olmak zordur. Herkes sizden medet umar. Oysa ki sizin de bir depremzede, bir eş, bir anne olduğunuz çoğu zaman unutulur. Zor zamanlarda kendi gözyaşlarınızı içinize akıtır, karşınızdaki vatandaşın üzüntüsüne ortak, derdine derman olmaya çalışırsınız.

Deprem bölgesindeki pek çok sağlık kuruluşumuz depremde hasarlı duruma düşmüştür.

Depremden dolayı 12 devlet hastanemizde  (İzmir Eğitim Diş Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumevi Binası, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi, Çeşme Devlet Hasatnesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ) Hasar tespit edilmiştir.

Ayrıca yirmi civarındaki ASM (Aile Sağlığı Merkezi) vb. sağlık kuruluşunda da hasar tespit edilmiştir. Buca devlet hastanesinin kapatılmasıyla farklı hastanelere gönderilen pek çok sağlık çalışanımız mağduriyetler yaşamaktadır.

Pek çok Sağlık kuruluşumuzun hasarlı olması, yıllardır sağlık kuruluşlarımızın depreme dayanıksız olduğu yönündeki açıklamalarımızı teyit eder niteliktedir. Sağlık Bakanlığının sağlık yatırımları açısından İzmir en fakir illerimizden biridir.

Yaklaşık dokuz aydır insanüstü çaba ve gayretle pandemiyle mücadele eden İzmir’deki sağlık çalışanlarımızın sırtına birde depremin faturası eklenmiştir.

Depremden etkilenen sağlık çalışanlarımızın da birer depremzede olduğunu unutmayınız. Yayınlanmış olan genelgelerle yıllık izine çıkamayan, emekli olamayan, dinlenme hakları bile ellerinden alınmış olan sağlık çalışanları tükenmişliğin son demlerine yaklaşmışlardır.

Evi zarar gören Sağlık Çalışanlarımız için;

-Bir an önce İzmir İlimizde yaşayan sağlık çalışanlarımızın yasal hakları olan izin vb. gibi kısıtlamalar kaldırılmalı gerekirse idari izin verilmelidir.

-İzmir İlimizde depremden etkilenen yaklaşık 100 sağlık çalışanı ailesinin olduğunu tahmin ediyoruz ve gördüğü zarara göre öncelik sırası yapılarak lojmanlar depremzede sağlık çalışanlarımıza tahsis edilsin.

-Depremde doğrudan zarar gören sağlık çalışanlarının bina hasar tespitleri bir an önce yapılmalı ve gerekli ekonomik destek bir an önce sağlanmalıdır”

 
Erzincan'dan sonra İzmir depreminden de kurtuldular
 
İzmir'de arama-kurtarma çalışmalarına katılmıştı... Denizli'den acı haber geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir doktor daha koronavirüs kurbanı!
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kayseri'de görev yapan kulak, burun, boğaz ...
Salgında günün bilançosu: 81 vefat, 2348 yeni hasta!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 7 Kasım 2020 günlük corona virüs tablosunu ...
Koronavirüs tedavisi gören 2 kişi hastaneden kaçtı
Tokat'ta yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedavisi gören 2 kişi hastaneden ...
 
İzmir'de 16 bin kişinin yararlandığı sağlık ocağı kapatıldı
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü depremin ardından yapılan çalışmalar sonrasında ...
Deprem sonrası çadır kentlere korona önlemi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir İl Sağlık Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, ...
Salgında günün bilançosu: 81 vefat, 2311 yeni hasta!
Sağlık Bakanlığı koronavirüste günün bilançosunu açıkladı.
 
Sağlık Bakanı Koca, çadır kenti ziyaret etti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin vurduğu İzmir'de, Bayraklı ilçesinde ...
Yerli aşının ilk dozu gönüllüye uygulandı
Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) Covid-19'a karşı geliştirilen "ERUCOV-VAC" ...
Dikkat! Mide kanserinin bilinmeyen belirtisi
En sık görülen kanser türlerinden olan mide kanserinin belirtilerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva