HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2021 Salı - 10:10

Sendikadan çifte eleştiri: Yüz yüze eğitim ve sınav zamanı değil!

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Öğretmenler aşılanmadan, okullar fiziken uygun hale getirilmeden yüz yüze eğitime başlamak, risk almak demektir. Çocuklar, nisan ve sonrasında uygun bir zamanda yüz yüze eğitime tabii tutulmalı ve yüz yüze gördükleri ders konularından sorumlu olmalı" dedi.

Sendikadan çifte eleştiri: Yüz yüze eğitim ve sınav zamanı değil!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 1 Mart'tan itibaren 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kararı, eğitim dünyasında eleştirilere hedef oldu. Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Yüz yüze eğitimin de yüz yüze sınavında zamanı değil" açıklamasında bulundu. Beyazadam, "1 Mart itibariyle, 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime açılacak olması, bizde birçok soru ve sorunu içinde barındırıyor. Öğretmenlerin aşılanması süreci henüz başlamamışken bile eğitim ve öğretimin yüz yüzeye açılması, ciddi bir risk taşıyor" ifadesini kullandı.

BİR DÖNEM NOTU, ESKİDEN OLDUĞU GİBİ SINIF GEÇMEDE KABUL EDİLMELİ
Okulların yüz yüze eğitime açılmasında, özellikle lise düzeyinde göz ardı edilen büyük bir sorunla karşı karşıya olduklarına vurgu yapan Başkan Beyazadam, "Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, liselerde 12. sınıfları, yüz yüze eğitime davet ederken, 1 Mart itibariyle birinci dönemde yapılmayan tüm sınavların, bütün sınıf seviyelerinde, yani 9-10-11-12 seviyelerinde yapılmasını istemektedir. Yine mart ayı içinde sorumluluk sınavlarının yapılmasını da emrederek mart ayında büyük bir yoğunluğa neden olacaktır" dedi ve bu konudaki değerlendirmelerini şu sözlerle dile getirdi:

"Geçen yıl sadece birinci dönem notunu kullanarak öğrencilerin sınıf geçme esas puanı belirleyen bakanlıktan, yine aynı uygulamayı yapmasını bekliyoruz. Eğitim Sen olarak talebimiz, nisan, mayıs, ve haziran aylarında covid salgın seviyesinin düşmesiyle birlikte,  uygun görülen bir zaman diliminde öğrencilerin yüz yüze eğitime tabii tutulmaları ve yüz yüze gördükleri ders konularından sorumlu olmaları yönündedir. Bakanlık, uzaktan eğitimi sağlıklı yürütemedi. O sağlıksız yürütülen süreçteki konulardan da sınav yapılacak ve bu durum eşitsizliğe yol açacaktır. 12. sınıflar, nisan başında ikinci dönem sınavlarına girecek. Bu yüzden diyoruz ki, çocuklar, sadece yüz yüze eğitimde gördükleri yüz yüze işledikleri ders konularından sorumlu tutulsun."

BUGÜN ÖĞRETMENLERİN COVİD 19 AŞILARI YAPILMIŞ OLSA BİLE...
Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, bugün itibariyle öğretmenlerin aşıları yapılmış olsa bile, iki aşı arasında geçmesi gereken ve aşının etkinliğinin oluşması için gerekli görülen 10 günlük süreyi  hatırlatarak, "Bu durumda bile yüz yüze eğitimin 1 Mart'ta başlamaması gerekir" dedi. Okulların fiziken yüz yüze eğitime hazır olmadığının altını çizen Beyazadam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilim insanları, sınıfların 20 dakika arayla havalandırılmasını ön şart olarak ortaya koyuyor. Bu kış şartlarında havalandırma nasıl yapılacak? Sınıf ortamının ısısı nasıl sağlanacak, birer soru işaretidir. Yardımcı personel ihtiyacı karşılanmadı. Toplu kullanım alanlarında temizlik ve hijyen işlemlerinin doğru ve yeterli biçimde yapılmadığına dair kaygılarımız var. Okulların açılması, bir algı yönetimine dönüşmüş durumda. Yönetenler, okulları bir an önce açarak, süreci yürütebildiklerini göstermeye çalışmaktadırlar. Oysa şartlar, buna uygun değildir. Toplu ulaşımın beraberinde getireceği hareketlilik, ve gerekli tedbirlerden yoksun olarak başlatılacak yüz yüze eğitimin, kamu sağlığını tehdit edeceğini düşünüyoruz. Öngörülen uygulamayla neredeyse tüm öğretmenler, her gün okula getirilmiş olacak. Gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin okul içinde yoğunlukta bulunmaları, covid riskini artıracaktır. Öğrencilerin beslenmesiyle ilgili kantin sorunu ortada duruyor. Hal böyleyken, çocukları her iki dönemden de sorumlu tutmak yerine, yüz yüze eğitimde işleyecekleri konulardan sorumlu tutmak, daha faydalı olacaktır."

 
Bucalılara Ney nefesi
 
Ege'nin otları kuşaktan kuşağa aktarılıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kartal 23 Şubat 2021 Salı 11:58

13 yasında cocuklar 1.5 senedir evde psikolojileri sıfırın altında.Lgs için Okullarıda nitelikli niteliksiz yapildiğindan B planı yok herhalde mecbur okul ve lgs sınavları yapılcak.keşke bütün okullar nitelikli olsaydı. 13 yaşındaki çoçuklar eksik eksik sınavyapılcak LGS stresinden uçuklar çıktı ağzında...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rehin ihbarına giden polis partiyi bastı!
Malatya'da önceden mühürlenen kafede 'Silahla 20 kişi rehin alındı' ihbarı ...
İzmir'de taksiciye gasp dehşeti!
İzmir'in Konak ilçesinde, farklı suçlardan sabıkası olan Serhat S.(26), ...
Kırmızı bültenle aranan DEAŞ'lı, Ankara'da yakalandı
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan DEAŞ üyesi Fransa uyruklu ...
 
Meteorolojiden 8 ilde çığ uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Türkiye'de 8 ilde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kızım katili ile şerefiyle mücadele etti!
Mehmet KARABEL yazdı... Kızım katili ile şerefiyle mücadele etti!
11 ilde FETÖ operasyonu: 13 gözaltı!
Adana merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlendi. 13 muvazzaf ...
 
3 Türk vatandaşı ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi
3 Türk vatandaşı, Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen ambulans uçakla yurda getirildi.
İzmir'de işyeri yangını... Alevler içinde kaldı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangında bir işyeri kullanılamaz hale geldi.
Bakan Koca açıkladı: İşte il il haftalık vaka sayıları
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geride bıraktığımız haftaya ilişkin koronavirüs ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva