HABERLER>GÜNCEL
18 Ekim 2023 Çarşamba - 09:18

Sendika başkanından yönetmelik tepkisi: Anaokulunda mescit niye?

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, hafta sonunda açıklanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki değişikliğin, Milli Eğitimin sorunlarını çözmekten uzak olduğunu öne sürdü. “Anaokulunda mescit niye? Beslenme teneffüsünün 20 dakika olması güzel ama öğrenciye neden ücretsiz bir öğün yemek verilmiyor?” sorularını soran Vardal, “Laik eğitimin verilmesi konusunda tarihsel bir sorumluluğumuz var. Bu tarihsel sorumluluğu yerine getirmek zorundayız” ifadesini kullandı.

Sendika başkanından yönetmelik tepkisi: Anaokulunda mescit niye?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 14 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Yönetmelikte yer alan maddeler değişik platformlarda tartışmalara yol açarken, Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

SAYISALDA DOĞRU CEVAP ORANI NEDEN DÜŞÜK, ONU SORGULAYALIM

Milli Eğitim’in yine bir dizi tartışmaya yol açan düzenlemeye gittiğini belirten Başkan Vardal, yapılması planlanan değişikliklerin, Milli Eğitim’deki yapısal sorunların çözülmesine katkı koymayacağını öne sürdü. Karma eğitimin tartışmaya açılmasını, öğrenci ve öğretmenlere akıllı telefonlarla ilgili yasakları, okul öncesi eğitim kurumlarında mescit açılması durumunu eleştiren Başkan Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Beslenme saatinin 20 dakika olması anlamlıdır. Ancak bu, öğrencinin sorununu çözmeyecektir. Bu çocukların hiç olmazsa bir öğününün ücretsiz karşılanması gerekirdi. Yemekhanelerimiz var mı? Beslenme saatlerinde çocukların beslenmesini sağlayacak uygun fiziki alanlar var mı? Teneffüsün birinin 20 dakikaya çıkarılması olması anlamlı kabul edilse de tek başına bir anlam taşımıyor. Sınıf geçmek için Türkçe puanının 70’e, diğer derslerin 50’ye çıkarıldığını görüyoruz. Bu palyatif bir çözümdür. Notları yukarı çekerek bu sorunun üstesinden gelemeyiz. Niye bu kadar başarısızız? Sınavlarda çocuklarımız sayısalda neden çok başarısız? Doğru cevaplar neden bu kadar düşük? Bunları sorgulamamız lazım. Sonuçta çocuğun sınıfı geçip geçmeyeceğine Öğretmenler Kurulu karar verecek. O baraja takılsa da öğrencilerin, Öğretmenler Kurulu kararıyla sınıf geçmesi mümkün. Bir yandan sorunu çözülmüş gibi gösterilirken, aslında sorun daha karmaşık hale getiriliyor.”

ONUN BİR SEÇİM YATIRIMI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK, HAKLI ÇIKTIK

Geçen yıl okul öncesi öğrencilerine ücretsiz yemek verildiğini hatırlatan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, “O zaman biz dedi ki, bu bir seçim yatırımıdır. Haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık” dedi ve ekledi:

“Anaokulu öğrencilerine ücretsiz yemek uygulaması, deprem bölgesi dışında her yerde kaldırıldı. Seçim yatırımı olduğunu söylemiştik ve maalesef haklı çıktık. Bilmem kaç bin tane anaokulu açıldığını söylediler. Okullardaki ana sınıflarının adını anaokulu olarak değiştirdiler ve bilmem kaç tane anaokulu açılmış oldu. Oysa değişen hiçbir şey yok. Bu arada şu soruları sormak lazım: Bir anaokulunda mescit niye? Anaokulunda neden mescit açma ihtiyacı duyulmuştur? Bir başka örnek… Kasım ayında, öğretmenlere yönelik mesleki çalışmalar dönemi olacak, ara tatilde. Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında din eğitimi ve öğretiminin önemi, bu eğitimin nasıl verilmesi gerektiği anlatılacak. Bunu, din ve ahlak bilgisi öğretmenlerine anlatabilirsiniz. Matematik öğretmenine, İngilizce öğretmenine, müzik öğretmenine niye din eğitimi anlatılır? Özetle, söz konusu yönetmelikte yapılması planlanan teknik değişikliğin, Milli Eğitimin yapısal sorunlarını çözecek nitelikte olmadığını görüyoruz. Çocukların ve ülkenin geleceğini düşünen herkesin, laik eğitim verilmesini sağlama konusunda tarihsel bir sorumluluğu vardır. Bu tarihsel sorumluluğu yerine getirmek zorundayız.”

 
İkramiye krizi ikinci gününde!
 
Başkan Soyer duyurdu: Yayıncılıkta yeni bir sayfa açıyoruz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir35 18 Ekim 2023 Çarşamba 16:05

Tabi Cami Mescid olunca kuyruğunuz kalkıyor Burası Müslüman bir Ülke hadi sen o zaman kilise olan biryere git

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sağanak etkisi... Hangi bölgelerde trafik yoğun?
İzmir’de yağış sebebiyle trafik yoğunluğu devam ediyor. Sabah saatlerinde ...
AYM’ye 9 ayda 80 bin başvuru
Anayasa Mahkemesi (AYM), 23 Eylül 2012-30 Eylül 2023 arasını kapsayan ...
İsrail protestosuna biber gazlı müdahale!
Malatya'da birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, ...
 
Otomobil direğe çarptı: 4 yaralı
Kocaeli'de otomobilin direğe çarpması sonucu yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.
Domuza çarpan araç ağaçlara çarptı: 2 ölü
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, yola çıkan domuza çarpan hafif ticari araç, ...
Erbaş: Filistin'de katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar ...
 
İzmir'de İsrail protestosu!
İzmir'in Konak meydanında toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli ...
İsrail'in savaş suçuna siyasilerden tepki!
İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik düzenlediği ...
Türkiye genelinde İsrail'e protesto!
İsrail'in Gazze'de hastaneyi vurması Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Yurdun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva