HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2019 Cuma - 13:04

Sendika Başkanı Ervüz: Ehvenişer bir sözleşme imzaladık

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden Metro A.Ş.'de çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, yüzde 25 oranındaki artışın kabul edilmesiyle, anlaşmayla sonuçlandı. İmzalanan sözleşmeyi değerlendiren Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Ervüz, "Bu toplu sözleşmeyi çok isteyerek imzalamış değiliz ama arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda böyle bir anlaşmayı, çekincelerimiz nedeniyle imzaladık. Ehvenişer bir toplu sözleşme imzaladık" dedi.

Sendika Başkanı Ervüz: Ehvenişer bir sözleşme imzaladık

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Metro A.Ş. çalışanları adına Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi tarafından yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri dün akşam saatlerinde anlaşmayla sonuçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Fahrettin Altay ve Bornova Evka-3 arasında hizmet veren Metro ile Ataşehir- Alaybey ve Halkapınar- Fahrettin Altay hatlarındaki tramvay işletmesinde çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, 'yüzde 25' oranında zam konusunda uzlaşmaya varıldı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde seyyanen 700'er TL ve 106 gün ikramiye konusunda da anlaşılarak toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı" denildi. Bu gelişmeyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da sosyal medya hesabından, "Güzel bir haber vereyim. İzmir Metro A.Ş.'deki toplu iş sözleşmesi görüşmelerini anlaşmayla sonlandırdık. Yüzde 25'lik zam işçilerimize hayırlı olsun" mesajıyla duyurdu.

SENDİKA BAŞKANI SÖZLEŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ
Toplu iş sözleşmesinin taraflarından Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Ervüz, imzalanan toplu iş sözleşmesini değerlendirdi. Başkan Ervüz, geçen 10 Aralık'ta başlayan grevin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 8 Ocak'ta ertelendiği bir diğer şirket olan İZBAN'daki görüşmelerin halen devam ettiğini, Metro A.Ş.'nin ise bundan ayrı olduğunu söyledi. Ervüz, "Metro A.Ş. ile ilgili dün saat 18.00 sıralarında işveren adına Belediye bürokratları aradı, görüşme talep etti. Biz de gittik. Bizim arkadaşlar adına talebimiz 700 TL seyyanen zam, buna ilave olarak birinci yıla 105 gün, ikinci yıla 112 gün ikramiye tamamlama şartıydı. Bu şartı masada oluşturduk. Sözleşmeyi imzaladık, bununla tabandaki arkadaşlara yüzde 34, tavandaki arkadaşlara yüzde 20,35 oranında zamlar var. Bu iş kolunda 15- 16 çeşit meslek dalı var, onlara giriş yılına göre de ayrı ücretler olacak" dedi.

Metro A.Ş.'de anlaşma sağlanmasaydı ne yapmayı planladıkları yönündeki soruyu yanıtlayan Hüseyin Ervüz, şunları kaydetti:

"İzmirli demokrat düşünen, kanunlara, direniş haklarına saygı gösteren kimliğe sahip. Burada İzmir ikiye bölündü. İşçi arkadaşlarımızın en doğal hakkı olan taleplerini içeren toplu sözleşme görüşmeleri tıkanınca, İZBAN'da yapacak başka bir şey yoktu, grev kararı almak zorunda kaldık. Bu kararı aldık, başımıza yağmayan taş kalmadı. Bu grevin ertelenmesi işçilerimizde moral bozukluğuna neden oldu. Ancak Metro A.Ş.'de grev yapmak gibi niyet yoktu. Metrodaki arkadaşlar da ille de grev olsun değil, talepler karşılansın istedi. Aziz Kocaoğlu taleplerimize öfke dolu yaklaşmıştı. Dün bürokratlar vardı, onlarla geçmişi konuşarak bir yere varamayacağımızı düşünerek önümüzdeki meseleyi konuştuk. Bunun sonunda bu alternatifte anlaştık. İşçiler tabii ki istediklerini alamadı. Ancak ortaya çıkan tablo ürkütücüydü. Bu da olunca biz şimdi greve çıkmış olsak başımıza ne gelecek belli. Görünen köy kılavuz istemez. Bu toplu sözleşmeyi çok isteyerek imzalamış değiliz ama arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda böyle bir anlaşmayı çekincelerimiz olmasına rağmen imzaladık. Ehvenişer bir toplu sözleşme imzaladık." (DHA)

 
Başkan Atila'dan 'Millet Bahçesi' çıkışı: Bornova rahatsız!
 
İzmir toz duman: İşçiye sert müdahale! Sendikadan iş bırakma kararı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 11 Ocak 2019 Cuma 21:32

Merkez, ben belediye çalışanı falan değilim. Ne hikaye anlatıyorsun! "Kıvırma" Bu nasıl üslup? haddini bil! Buraya gerçek adını yazmaya korkan sen, başkasına "kıvırma" diye hitap edemezsin. Merkezmiş; neyin merkezi? Türkiye'nin bugünkü ekonomik şartlarında yüzde 25 zam iyi bir zam demek kıvırmak mıdır? Seni rahatsız eden ekonomik kriz var demem mi? yahu yok mu? sen hiç çarşı pazara çıkmıyor musun? size göre her şey süper gidiyor, dünya bizi kıskanıyor. işçi hakları peşinde isen 3.havaalanındaki rezillikler olurken neredeydin?

Yorumu oyla      15      5  
Ahmetsezai 11 Ocak 2019 Cuma 19:28

METRO A.Ş.'DE GREV NİYETLERİ YOKMUŞ.60 GÜN BEKLEMEYECEĞİZ AÇIKLAMASI NEYİN NESİYDİ O HALDE..

Yorumu oyla      12      5  
başkan 11 Ocak 2019 Cuma 18:15

Bay başkan, işi ağzınıza, yüzünüze bulaştırdınız! 60 gün içinde TCDD kanadından yüzde kaç artış bekliyorsunuz, yüzde kaç teklif edecekler sence? Diyelim ki %25 teklif edildi, kabul edecek misiniz? Etmezseniz hakem heyetine kalır, onlar ne teklif eder sence? Aziz Kocaoğlu'nun ayaküstü teklif ettiği %30 neyinize yetmedi de uzattınız, işi bu noktaya getirdiniz? O gün, ayaküstü yapılan %30 teklifi kabul etseydiniz, edebilseydiniz, hem İzban hem Metro %30 artış alacaktı! Kimin akılsızlığı bu sonuçlar? %30'a hayır derken kime güvendiniz?

Yorumu oyla      14      5  
merkeze 11 Ocak 2019 Cuma 18:00

Sen yanlış yerde yorum yazmışsın, demiryol-iş Türk-İşe bağlı! Yok kastın Genel-İşin iş bırakma eylemi ise, Gürkan'a o konuda çatma! Ne Gürkan ne diğer İzmirliler akla uygun olmayan hiç bir eyleme onay vermeyiz, hangi etiketi kullanırsa kullansın, eylemcinin kimliği değil, eylemini sorgularız! Buna Kocaoğlu da dahil, CHP de, Disk de! Anlayamadığınız, anlayamayacağınız şey de bu, biat etmiyoruz, sorguluyoruz, akla uygun değilse reddediyoruz! Bilmem anlatabildim mi? Ya da sen anlayabildin mi?

Yorumu oyla      11      7  
İZMİRLİ 11 Ocak 2019 Cuma 17:43

İZBANIN TÜM ZARARLARINI BU VE GREV YAPANLARDAN ALMAK LAZIM... BİR DE YANI SIRA VATANDASIN CEBİNDEN CIKAN FAZLA YOL UCRETLERİNİ DE ÖDESİNLER... İNŞALLAH HEPİNİZİ KOVARLAR. İNSANLAR İŞE MUHTAÇ SİZ 3000 TL Yİ BEYENMİYORSUNUZ.

Yorumu oyla      13      5  
Şeref Onur 11 Ocak 2019 Cuma 17:15

Sana ne yoksunu desem en doğru olur?

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 11 Ocak 2019 Cuma 16:31

Gürkan rumuzlu yorumcu Kıvırma bak bu işçiler Disk e bağlı sizin sosyal demokratlığınız size dokunmazsa yani pabucumun demokratı hadi İzban işçilerini akp li sendikacı diye karalama kampanyası yapıyordunuz ama mecbursun buna çünkü belediye çalışanısın yan gelip yatma bitiyor...

Yorumu oyla      9      16  
Oğuz 11 Ocak 2019 Cuma 16:28

Kime hizmet ediyorsan çık söyle. Korkma be kardeşim!!

Yorumu oyla      13      5  
11 Ocak 2019 Cuma 16:15

Metroda da greve gitseydiniz o zaman İzmirliler o sendikanızı başınıza yıkmasını iyi bilirdi

Yorumu oyla      13      5  
Burası İzmir 11 Ocak 2019 Cuma 16:11

Sayın başkan İzban için grev kararı için sandık kurdunuz 342 çalışanın ilk 61 oy greve hayır çıktı. Ama herhalde bilgiyi sizden almıştır TÜRK-İŞ başkanı İzban çalışanının önüne 2 kez sandık koyduk %99.9 grev kararı çıktı diye açıkladı. Lütfen rakamlara dikkat burası İzmir millet söyleneni unutmuyor.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tente faciasında 4 imama 15 yıl hapis istemi!
İstanbul'da, bir camide kılınan cenaze namazı sırasında meydana gelen ...
İZBAN hattına kaya düştü, seferler aksadı
İzmir'de raylı sistemle yolcu taşımacılığı yapılan İzmir Banliyö Sistemi'nin(İZBAN) ...
Suriye sınırından harekat mesajı!
Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde ...
 
'Kocam evde yok' diye çağırdı, hayatının şokunu yaşattı!
Antalya'da emlak sektöründe çalışan R.D.B. adlı kadın, inşaat sektöründe ...
'Çiğ Köfte Kralı' İzmir'de FETÖ'den yakalandı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Komagene çiğ köftenin sahiplerinden ...
İzmir’de afet: Sel karayolunu yuttu!
İzmir’de kuvvetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. İzmir’de kamuoyunda ...
 
O olayın son kurbanı bir doktor oldu
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi servisinde kadın ...
Yağışlar daha ne kadar sürecek?
İzmir’de dün sabah saatlerinden itibaren başlayan yağış hayatı olumsuz ...
TSK'dan Suriye sınırına yeni sevkiyat
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusuna düzenleyeceği olası operasyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva