HABERLER>SAĞLIK
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:38

Sendika açıkladı: İzmir’deki o hastanede engelli memura tuvalet mi temizlettirildi?

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Doğruyol, Nevvat Salih İşgören Hastanesi başhekimi ve yöneticilerinin personellere sendikal baskı uyguladığını aktardı. Doğruyol, “AK Parti eski milletvekili bir hanımefendinin yakını olduğunu herkese yayarak kendisine destek sağlamaya çalışan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hayriye Marangoz, kurumda çalışan personellerin sık sık görev yerlerini değiştirerek kurumda huzursuzluğa sebep olmuş, fiziksel engelli bir memurumuza yaklaşık iki ay tuvalet dahil her türlü temizliği yaptırmış. Bu durum olaya şahit olanların vicdanlarında derin yaralar açmıştır” dedi.

Sendika açıkladı: İzmir’deki o hastanede engelli memura tuvalet mi temizlettirildi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Nevvar Salih İşgören (NSİ) Alasancak Devlet Hastanesi yöneticileri tarafından personellere mobbing, sendikal baskı uygulandığı iddia edildi. Hastane bahçesinde sendika temsilcilerinin gerçekleştirdiği basın açıklamasında Başhekim Uz. Dr. Zeki Yaşar’a çağrıda bulunuldu.

Personellerin sosyal medya paylaşımları üzerinden baskılama ve usulsüz görevlendirmeler yapıldığını iddia eden sendika temsilcileri kendilerine tehditler ve hakaretler yöneltildiğini öne sürerek yargı sürecini başlatacaklarını açıkladı. Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol konuyla ilgili detaylı bilgilendirmede bulundu ve net mesajlar verdi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Şube Başkanı Adem Sarıçoban ve sendikaların temsilcileri de Doğruyol’a destek oldu. Ayrıca Sevgin Çakır isimli memur baskıyla karşılaştığını aktarırken Başhekim Yaşar’a seslendi.

BİR ZAMANLAR EN HUZURLU OLAN HASTANE BUGÜN…
Doğruyol, “Bizler sendikacıyız. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, görevimiz olan sendikal faaliyetlerimizi, en doğru şekilde yapmak için çabalıyoruz. Siyasilerimizden ve idarecilerimizden de çalışanlarımıza karşı hakkaniyetli olmalarını görevlerini hakkıyla, layıkıyla yapmalarını bekliyoruz. Kamu kurumlarımızda yaşanan haksızlık, hukuksuzluk, liyakatsizliğin önüne geçmek için çabalasak da maalesef mesafe almakta zorlanıyoruz. İlimizde haksızlığın hukuksuzluğun en fazla yaşandığı kurumlarımızdan bir tanesi de, şu an bahçesinde bulunduğumuz NSİ Alsancak Devlet Hastanesi’dir. Bir zamanlar ilimizdeki en huzurlu hastanelerden biri olan bu hastane bugün çalışanların kendilerini baskı altında hissettikleri mutsuz çalışanların hastanesi haline gelmiştir” dedi.

BAŞHEKİM MEMURUNU KORUYACAĞINA TALİMATI YERİNE GETİRİYOR
Doğruyol, “Hastane bahçesinde, üstelik öğle arasında, sohbet eden 4 kişinin ne konuştuğunu bilmeden ki, ne konuştukları kimseyi de ilgilendirmez, biri hastane… Biri yemekhanesinden fotoğraflarını çeker, bir diğeri yardım eder, bir diğeri sosyal medyada memurumuza ve işçi kadrosundaki çalışanımızı tehdit eder. Memurun işini yapması gerektiğini, 4D kadrosunda çalışan arkadaşımızın bizim temsilcilerimiz tarafından üye yapma konusunda kullanıldığını, sendikacılığın idarecinin belirleyeceği gün ve saatte yapılacağını, bunu destekleyenlere de hesabının sorulacağı yönünde kendince tehditler savurur. Ve 24 saat geçmeden hastanenin Başhekimi M. Zeki Yaşar bahçede fotoğrafı çekilen memurunu koruyacağına verilen talimat üzerine memurun görev yerini değiştirir. Hiçbir kimsenin fotoğrafının izinsiz çekilip sosyal medyada paylaşılamayacağını sen bilmez misi? Orada konuşan arkadaşların ne konuştuğunu nereden biliyorsun? Farz edelim ki biliyorsun, sana ne? Hızını alamayan arkadaş yine sosyal medyada bizim anladığımız şekliyle kendince bizi tehdit etmiş; biz adam olacakmışız” diye konuştu.

FLAŞ İDDİA: ENGELLİ MEMURA TUVALET TEMİZLETTİRİLDİ!
Doğruyol konuşmasının bu bölümünde isim vererek, “AK Parti eski milletvekili bir hanımefendinin yakını olduğunu herkese yayarak kendisine destek sağlamaya çalışan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hayriye Marangoz, kurumda çalışan personellerin sık sık görev yerlerini değiştirerek kurumda huzursuzluğa sebep olmuş, mevcut hükümet yetkililerinin hassas olduğu engelliler ile ilgili, fiziksel engelli bir memurumuza yaklaşık iki ay tuvalet dahil her türlü temizliği yaptırmış, şartlı olarak görev yerine geri iade etmiştir. Bu durum olaya şahit olanların vicdanlarında derin yaralar açmıştır. Kurumda çalışan sorumlu hemşirelere mesaj atarak, sorumlu hemşirelere telefon mesajıyla sendika temsilcilerine tutanak tutun talimatı vermişlerdir. Memur asli görevini yapsın diyen sendika başkanı, aynı kurumda kendi sendikasının yönetim kurulu üyesine, başhemşire muavininin olduğu yerde olmaması gereken gündüz süpervizörü diye kanunsuz bir görev üretip yaklaşık 1.5 yıldır çalışmaktan ziyade sendikacılık yaptırmaktadırlar. Kurumda personel sıkıntısı varken 40’ın üzerinde çalışanı geçici görevle gönderenler, bize haktan, hukuktan, adaletten bahsedemez ve sendikacılığı öğretemezler. Sizin ülke genelinde nasıl üye yaptığınızı, nasıl sendikacılık yaptığınızı bu güne kadar bilmeyen memur kaldı mı ki?” dedi.

ÇOK ŞEY İSTEMİYORUZ, CUMHURBAŞKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ TÜRKİYE İTTİFAKI İSTİYORUZ
Doğruyol ayrıca, “Biliniz ki, yalanla, dolanla, vaatle, iftirayla sendikacılık olmaz. Bazı idarecilerin personeller arasında tarafgir, tehditkar, adaletsiz davranışları kurumlarımızda iş huzurunu bozmakta, kutuplaşmalar oluşturmaktadır. Çok şey istemiyoruz. Kurumlarımızda adalet istiyoruz. Personeller arasında eşitlik istiyoruz. Ayrımcılık, yandaşlık, ötekileştirme istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Türkiye ittifakı istiyoruz. 80 milyon vatandaşımızın birbirini sevmesini, saygı göstermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİZİM ÜYEMİZİN KİMİNLE, NE KONUŞACAĞINA KİMSE KARAR VERMEZ
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Şube Başkanı Adem Sarıçoban ise, “Anayasamız işçilerimize sendika kurma, değiştirme hakkı vermiştir. Sırf işçi kardeşlerimiz yandaş sendikalardan istifa ettiği, bizim sendikamıza girdikleri için bugünkü baskıya maruz kalmışlardır. Bizim üyemizin kiminle, ne konuşacağına kimse karar vermez. Sendikal yarış Türkiye’nin her yerinde olabilir. Biz bunu savaşa gidiyormuş gibi yapmamak durumundayız. Hiçbir işveren, hiçbir yönetici hiçbir işçinin hangi sendikada olacağına karar veremez. Üyemizin kişisel haklarına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Hukuksal olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

‘BAŞHEKİM İSTİFA’ SESLERİ YÜKSELDİ!
Başkan Doğruyol son olarak sözü görev yeri değiştirilen Çakır’a verdi. Doğruyol bu sırada, “Fotoğrafı çekilen memur arkadaşımız var. Normal yönetici memurunu korur, bizim başhekimimiz ertesi gün görevden alıp görev yerini değiştiriyor. Kendisi 1 buçuk yıldır başhekim olarak görevdedir. Gündüz süpervizörü diye çalışmaması gereken bir sendikanın yönetim kurulu üyesini hemen acilen görevden alması gerekmektedir” açıklamasını yaptı. Sendika temsilcileri Doğruyol’un konuşmasından sonra ise, ‘Başhekim istifa’ sloganı attı.

ARADA KALDIM NE DEMEK?
Memur Sevgin Çakır da yaptığı kısa konuşmada, “Ben mağdur olarak sadece şunu söyleyeceğim; idare edilen idareci istemiyorum. İdareci idare etmesini bilmeli. Arada kaldım demek ne demek? Olmaz böyle bir şey” ifadelerini kullandı. 

 
Başkan Soyer'den 'ekolojik kriz' vurgusu
 
Nisan ayı bütçe sonuçları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:42

ne olursa ol kötü söz söyleme helede bir bayana.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastane enfeksiyonları yakın takipte
Sağlık Bakanlığınca Türkiye genelindeki tüm hastanelerde yapılan enfeksiyon ...
Sağlıkçılar iyileştirme istedi
İzmir’de 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle sağlık çalışanları Katip ...
Zaman daralıyor: Minik Asya için acil kök hücre çağrısı!
İzmir’de ölümcül bir hastalık olan 'paroksismal nokturnal hemoglobinüri' ...
 
Sağlık Bakanlığı'ndan mantar uyarısı!
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de yağışların artması ile birlikte mantar zehirlenme ...
'Türkiye'de kalp daha erken yoruluyor'
Doç. Dr. Kılıçaslan, "Avrupa ve Amerika'da kalp yetersizliği yaş ortalaması ...
Öykü Arin'in annesinden 'numune' çağrısı
İzmir'de, geçen yıl lösemi teşhisi koyulan Öykü Arin'in (4) annesi Eylem ...
 
Eczacılardan 'danışmanlık ücreti' talebi
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Çolak, "Eczacıya tansiyon, şeker ölçümü, ...
İl Sağlık Müdürü Salnur görevinden alındı
İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur görevinden alındı. 
Sahura kalkmazsanız kilo alabilirsiniz
Oruç sırasında özellikle sindirim sisteminde ve metabolizmada önemli değişikliklerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva