HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ağustos 2014 Perşembe - 13:15

Selvitopu’ndan kooperatiflere tam destek

Kurulduğu yıldan bu yana geliştirdiği projelerle adından söz ettiren Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Selvitopu’nu çalışmaları hakkında bilgilendiren kooperatif yöneticileri kooperatifin 400 ortağı olduğunu, ürettikleri çiçek sayısının ve üretim kapasitesinin 10 yılda 10 kat arttığına dikkat çektiler. Kooperatif yöneticileri ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bir çok belediye ile sözleşmeli üretim yaptıklarını hatırlatarak Başkan Selvitopu’ndan da bu konuda destek istediler. Başkan Selvitopu da bugüne kadar hep üretenden, emekten yana olduklarını, bundan sonra da bu anlayışı koruyacaklarını belirterek kooperatifçiliğin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Selvitopu’ndan kooperatiflere tam destek

İZMİR - Bayındır çiçekçiliğinin sözleşmeli üretimle beraber hızla geliştiğine dikkat çeken Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, kurulduğu günden bugüne kooperatifin çalışmalarına ilişkin Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na genel olarak bilgiler verdi. Bilinçli üretici için kooperatifin eğitim çalışmalarına da özen gösterdiğini, bu yönde de önemli çalışmalarda bulunduğuna dikkat çeken Başkan Sümerkan kooperatifin her geçen gün üretim kapasitesini arttırdığını, istihdama da katkı sağladığını söyledi.

HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYORUZ
Sümerkan, “Kooperatif olarak İzmir’de de bir çok belediye ile sözleşmeli üretim yapıyoruz. Karabağlar Belediyesi ile de geçtiğimiz dönem çalışmalarımız oldu. Bu dönem de üreticilerimizin emeğinin değerlendirilmesi en büyük temennimiz. Sayın Başkanımızın emeğe ve emekçilere verdiği değeri biliyoruz. Kooperatifimiz üreticilerimizin bilinçlendirilmesi konusunda eğitim çalışmalarına da önem veriyor.

Bitki üretimi için kaliteli toprak harcı, kaliteli gübre kullandırarak örnek üretimin nasıl olacağını üreticilere uygulamalı olarak öğretiyoruz” dedi.

İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE DESTEK OLACAĞIZ
Kooperatif yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhittin Selvitopu ise  Bayındır'da çiçekçilik sektörünün hızla büyüdüğünü ve her yıl düzenlenen Çiçek Festivali’nin de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Üreticilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için kooperatifçiliğin geliştirilerek yaşatılması gerektiğini belirten Muhittin Selvitopu belediye olarak imkanlar ölçüsünde

kooperatiflere destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Selvitopu,  “İlçe belediyeler olarak her zaman üreticinin yanında olmalı, onları desteklemeliyiz. Kooperatifçilikte emek ve ürün her zaman değer bulur. Üretim ve verimlilik artar. Ayrıca Türkiye’nin öncelikli sorunlarından işsizlik konusunda da istihdam yaratılarak çözüme katkı konulabilir. Biz bugüne kadar hep üretenden, emekten yana olduk. Bundan sonra da bu anlayışımızı koruyacağız. Kooperatiflere destek vereceğiz” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de işletmelere 'tam not'
Çeşme Belediyesi'ne bağlı Zabıta Amirliği ve Sağlık Hizmetleri ekipleri; ...
Karşıyakalı miniklerin yaz okulu sevinci
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çocuklara yönelik çalışmalarını hızlandıran ...
Kocaoğlu 2 bakanlığa İzmir'in merak ettiği soruyu sordu!
Maliye ve Ulaştırma bakanlıklarında temaslarda bulunmak üzere iki gündür ...
 
Başkan Şenol’dan dönüşüm güvencesi: Örnek olacak
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Binbaşı Reşat Bey Mahallesi ...
Vali Toprak’tan Başkan’a ‘sevgi’ göndermesi: Ben söylersem…
İzmir Valisi Mustafa Toprak Avrupa Veteranlar Şampiyonası için kendisine ...
İzmir’de trafik devrimi: Akıllı kavşaklar geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Trafik Yönetim Sistemi” ihalesine ...
 
İzmirli itfaiyeciler madalya peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kazakistan’da düzenlenecek Dünya ...
Bornova’nın çocukları hem okudu hem eğlendi
Bornova Belediyesi’nin AÇEV’le birlikte düzenlediği Yaz Çocuk Okuma Grubu ...
Bakıcı'dan miniklere ziyaret
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yeni uzman öğretmen kadrosu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva