HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2015 Perşembe - 10:29

Selvitopu’ndan bütçe yemeğinde birlik mesajları

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ve AK Partili meclis üyeleri ile geleneksel hale gelen bütçe yemeğinde buluştu. Belediye bürokratlarının da katıldığı gecede, teşekkür konuşması yapan Başkan Selvitopu, Karabağlar'ın daha iyi bir kent olması için belediye meclisinin iktidarıyla muhalefetiyle birlikte hareket etmesinin önemine değindi, birliktelik mesajı verdi. Selvitopu, "Bu görevler gelip geçici görevlerdir, kalıcı olan hizmetlerdir. Sonsuza dek yaşayacak olan da hizmetlerdir Karabağlar için yapılması gereken ne ise onun yapalım, benim şu ya da bu olayım diye bir düşüncem yok. benim tek düşüncem var, bugüne kadar edinmiş olduğum bilgiyi tecrübeyi Karabağlar'ın hizmetinde kullanarak Karabağlar'ı geliştirmek" dedi.

Selvitopu’ndan bütçe yemeğinde birlik mesajları

Asansör Restoran'da konuklarını tek tek kapıda karşılayan ve geceye katıldıkları için onlara teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, önümüzdeki yıllarda da bu tür dayanışma yemeklerinde buluşma dileğinde bulundu. Karabağlar için yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren ve bugüne kadar Karabağlar halkına yapılan hizmetlerde muhalefetin de önemli katkıları olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, ilçenin gelişmesi, kalkınması doğrultusunda tüm projelere açık olduğunu ifade etti.

HİZMETLER SONSUZA DEK YAŞAR
Geceye katılımlarından dolayı tüm konuklara teşekkür eden ve Karabağlar Belediyesi'nin İzmir'in en büyük belediyesi olduğunu, her konuda örnek bir ilçe olarak çalışılması gerektiğini belirten Başkan Selvitopu şunları söyledi:  "Belediyemizin yaptığı bütçe, stratejik plan, imar programları önemli bir olaydır. Bu süreçlerde belediyemiz de iktidarıyla, muhalefetiyle Karabağlar'ın çıkarlarını ve menfaatlerini ele alarak birlikte hareket etmemiz ve destek olmamız hepimizin görevi. Ben kentsel dönüşümle ilgili konuşmalarımda hep zaman şunu söyledim; biz doğru projelerin her zaman yanında oluruz,  kimin yaptığına bakmayız. Karabağlar için iyi olan her türlü projeyi destekleriz. Birinci önceliğimiz tabi ki Karabağlar. Çünkü bu görevler gelip geçici görevlerdir, kalıcı olan hizmetlerdir. Sonsuza dek yaşayacak olan da hizmetlerdir. Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün Türkiye'de bu kadar çok sevilip saygı görüyorsa sebebi yaptıklarıdır. Türkiye'de yaşayan 77 milyon insanın onlara minnet borcu var, onu da dün saygıyla andık. Bu anlamda kamu görevlilerine düşen, hizmeti iyi şekilde yapmaktır, bizim de yapmamız gereken budur."


GELİŞME POTANSİYELİ EN YÜKSEK İLÇE KARABAĞLAR
Karabağlar'ın her geçen gün modern bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini, ciddi bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, yapılan araştırmaların, ortaya konan örneklerin de bunu gösterdiğini ifade etti. Selvitopu, Karabağlar'ın, İzmir'in gelişme potansiyeli en büyük ilçesi olduğunun da altını çizerek şöyle konuştu: "İki tane örnek vermek istiyorum; son günlerde gelişen Kavacık köyümüz var, geçen bir kuruluşun yaptığı çalışmada ege bölgesinde görülmesi gereken 20 köyün içinde Kavacık Köyü var. Bu nasıl oldu?, hep birlikte yaptığımız çalışmalarla gerçekleşti, Kavacık keşfedildi. Kavacık Karabağlar'ın görülmeye değer bir yeri haline geldi. Gene bir başka gazetedeki haberde, İzmir'de yapı yönüyle yarışan 4 ilçe var. Bu dört ilçenin bir tanesi Karabağlar'dır, yani şu anda Karabağlar ilçesi konut alımıyla yarışan bir ilçe. Bunlar önemli göstergeler.  Bundan sonraki süreçte bizler tabi biraz daha çaba sarfedersek, Karabağlar birçok konuda kendini gösterebilecek, ispat edebilecek bir ilçe. Karabağlar şuanda İzmir'in gelişme potansiyeli en büyük olan ilçesi. Ulaşım yönüyle, konum itibari ile birçok avantajları var, tabi dezavatajları bizim avantaja dönüştürmemiz lazım. Bunu da bugüne kadar olduğu gibi iktidar ve muhalefet olarak karşılıklı birbirimize destek olarak gerçekleştirebiliriz. Bizde muhalefet olan arkadaşlarımız hükümette iktidarlar. Hep desteklerinizi bekliyoruz."

TECRÜBEMİ KARABAĞLAR'IN HİZMETİNDE KULLANACAĞIM
Başkan Selvitopu, muhalefetin de desteğiyle Karabağlar için daha yapılacak birbirinden önemli projelerin bulunduğunu, bunu da birlikte başaracaklarını belirterek yapılacak çalışmalarda yönetim olarak eleştiriye her zaman açık olduklarını da bir kez daha hatırlattı. Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: "Karabağlar için yapılması gereken ne ise onun yapalım, benim şu ya da bu olayım diye bir düşüncem yok. benim tek düşüncem var, bugüne kadar edinmiş olduğum bilgiyi,  tecrübeyi Karabağlar'ın hizmetinde kullanarak Karabağlar'ı geliştirmek. Yarın şu olur,  bu olur gibi şeylere takılırsak biz hizmet yapamayız. Önemli olan bulunduğumuz noktada neyi ne ölçüde yapabiliyoruz . Umuyorum ki sizler de aynı şeyi düşünüyorsunuz. Bu meclisin yapacağı çok işler var Karabağlar için. Biz zaten bu projeleri meclisimizin önüne getireceğiz, bir defa Karabağlar'ı yeniden planlıyoruz. Var olan koşullarda iyileştirmeyi yapmaya çalışıyoruz. Burada da belediye meclisimize çok işler düşüyor. Bunlar da  sağ olsunlar yapılıyor, tabi görüş ve eleştiriler olacak, bunlardan hiçbir zaman çekinmemek lazım. Eleştiriler olmazsa biz hata ve eksiklerimizi görmeyiz. Yaklaşık 2 yıl oldu, Karabağlar Belediyesi meclisiyle,bürokratlarıyl, işçisiyle, memuruyla örnek bir belediye olma yolunda ilerliyor. Bu konuda birçok belediye bizi takip ediyor, umuyoruz ki güzel şeyler yaparız, güzel örnekler koyarız. Başka belediyelerin yaptığı güzel şeylerden de örnek alırız. Eğer halk içinse bu örneklerden de yararlanmak isteriz. Amacımız Karabağlar'ı geliştirmek, Karabağlar'ı İzmir'in en önemli ilçesi haline getirmek. Dezavajlarımızı gelişen teknoljiyle , bilimle birleştirirsek önemli bir ilçe haline geliriz. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum."

BÜYÜKŞEHİR DE AYNI GÜN ONAYLADI
Başkan Selvitopu konuşmasının sonunda Karabağlar Belediyesi'nin bütçesinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tesadüfen aynı gün onaylandığını belirterek, Büyükşehir Belediye Meclisi bütçe komisyonunda Karabağlar Belediyesi bütçesini örnek gösteren AK Partili Azad Fazla'ya da teşekkür etti.

 
Facialar ölüm yolculuğunun hızını kesmiyor!
 
Bornova’da ‘yeşil’ harekat: Son 2 yılda…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e Alman ilgisi büyüyor: Fuar için bir heyet daha!
Dünya fuarcılık sektörünün lider bölgeleri arasında yer alan Almanya Aşağı ...
Sahil Bulvarı kapanıyor: 10 gün boyunca Konak’a gidiş…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdüğü karayolu alt geçidi ve ...
Buca’da spora engel yok!
Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşların sosyalleşmesi ve boş zamanlarını ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde gündem ESHOT: Kapatılacak mı?
İzmir’de işçilerin başkan birimleri dağıtımıyla gündeme gelen ‘ESHOT kapanacak ...
Bergama Zabıtası’ndan kömür denetimi
Bergama Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesi kent çapında çeşitli önlemler ...
Konaklı çocuklar Ata’sını unutmadı
Konak Belediyesi 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında ...
 
İZSU’dan 4 maddeli, detaylı açıklama: En ucuz su İzmir’de!
Çıkan haberlerin ardından İZSU’dan da detaylı bir açıklama geldi. Kurum ...
Başkan Uğurlu'ya eğitim camiasından teşekkür
Yaz dönemi boyunca okulların boya, badana ve tamirat işlerini yapan; ...
Gaziemirli çocuklara 'Sibercan'lı internet eğitimi
Gaziemir Belediyesi, ’Sibercan Dijital Vatandaşlık ve Bilinçli İnternet ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva