HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2017 Salı - 19:52

Selvi Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de Roman dansı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eşi, Roman vatandaşların yoğun olarak oturduğu Tepecik'deki, Türkiye'nin ilk kadın Roman derneği olan Roman Kadınları Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, kadın müzisyenlerin çaldığı Roman havasında kadınlarla birlikte oynadı.

Selvi Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de Roman dansı!

Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş'ın desteğiyle, Roman vatandaşların yaşadığı Tepecik Semtinde, Türkiye'nin ilk kadın roman derneği olan Roman Kadınları Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği açıldı. Dernek açılışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, partinin kadın yöneticileri de hazır bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Aynur Hiçyorulmazlar, "Biz Romanlar bugüne kadar çok ezildik, çok dışlandık. Bizlerden neden bir öğretmen, bir avukat, bir hakim çıkmıyor. Gacolar yapıyor da neden Romanlar yapmıyor. Bizler dışlanıyoruz neden, hep bu eğitimsizlikten. Bu projeye başlayıp lider Roman kadınları olmaya karar verdik. Bu sayede, çocukların, gençlerin,  kadınların, önünü açmaya karar verdik" dedi.

'BURASI BENİM MEMLEKETİM'
Derneğin açılışında önemli desteğe sahip olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da "Burası benim memleketim, buranın yerlisiyim toprağıyım. Romanlar var, Roman kadınlar da var, Romanları görüyorduk ama Roman kadınları görmüyorduk şimdi sorunlarını çözmek için mücadeleye başlıyoruz. Birlikte geliyoruz. Avrupa'nın en fazla nüfusunun romana sahip ilçesiyiz. 112 mahallemiz var, 22 muhtarımız roman bir arada Konağı yönetiyoruz. Renklerini oluşturuyoruz. Sorunlarımızı birlikte çözüyoruz. Daha çok yolun başındayız. Hayırlı gelecek olacak, Romanlarla birlikte kuracağız" dedi.

'KADINLARI YOK SAYAN DÜZENE HAYIR DİYORUZ'
CHP Genel Başkanı Selin Sayek Böke ise "Türkiye'nin renkliliği hep birlikte yaşasın.  Roman çocuğuyla Konağın başka sokağından doğan çocuk eşit haklara sahip olsun. 16 Nisan'da yapacağız. Bugün burada açılışını yapıyor olduğumuz bu dernek, derneğin hayat bulacağı Türkiye'ye nasıl siz emek emek inşa etsiyseniz. Bize düşen emek emek vekillerle komşularla tüm Türkiye'yi kucaklayıp bizi yok sayan düzene 'hayır' diyoruz. Kadını yok sayan düzene hayır diyoruz. Hayır demek için büyük fırsatımız var. Hep berabere aydınlık yarınlara bu sokakta başlayalım. Türkiye'nin güzel yarınlarını renklere ve kadınlara kuracak" dedi.


 

'ROMANLARLA OYNADI, GÖNLÜNCE EĞLENDİ'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da İzmir'deki programlarında ilk kez Romanlara seslendi. Romanlara uzak bir yerde büyümediğini söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu, "Oturduğumuz mahallede Romanlarda vardı. Neşeli hayatı severdi. Mahallede kavga çıksa bile 10 dakika sonra sarmaş dolaş olurlardı. Çocukken anlam veremiyordum. Ama sonradana ne kadar güzel bir his olduğunu öğrendik. Romanları saymadık, maalesef. İnşallah bundan sonra siyaseten de, kültürel olarak el ele yürek yüreğe daha bir güzel hale getireceğiz. Şu anda günümüzde referandum var. Sonuçta bizim için çok önemli. Bütün ülkeyi ilgilendiren bir şey inşallah hayır çıkar diyoruz. Referandumda hayır,  böyle anayasaya hayır. Renkli seslere evet, renkli kıyafetlere evet diyoruz" dedi. Birlikte kesilen kurdeleden sonra aynı zamanda terzi olan dernek başkanının diktiği pullu, renkli ve taşlı kıyafetleri Selvi Kılıçdaroğlu yakından inceledi.

Dernek açılışından sonra başlayan eğlencede de Selvi Kılıçdaroğlu, vatandaşların ısrarını kırmadı ama aralarında kadın müzisyenlerin de bulunduğu Roman grubun çaldığı parçalarla oynadı, neşeli dakikalar geçirdi. (DHA)

 
Erdoğan: Anladın mı Sayın Kılıçdaroğlu?
 
Mövenpick Hotel’de ‘Gaziantep Lezzet’ festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt hastaneye kaldırıldı
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kalp ritmi ...
Uğur Dündar’la Halk Arenası Foça'da...
‘Uğur Dündar'la Halk Arenası’ programı, bu Cuma günü Foça Belediyesi Reha ...
Düşen Suriye uçağının karakutusu bulundu
Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye'ye ...
 
Darbeci askere 'Maç 90 dakika' sorusu!
Darbe girişimi sırasında Erdoğan'a suikast girişimine ilişkin dava devam ...
'Atalay Filiz davası'nda önemli gelişme
Üç cinayetin zanlısı Atalay Filiz'in, Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı ...
Darbeci askerlerin ABD ziyaretine 'NATO kılıfı'
Darbe girişimine ilişkin çatı iddianamede, FETÖ'nün kendisine bağlı askerleri ...
 
ABD Konsolosluğu tercümanı tutuklandı
Sulh Ceza Hakimliğinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ABD Adana ...
İzmir Barosu'nun videosuna HUDER'den eylemli tepki
İzmir Barosu tarafından referandum süreciyle ilgili hazırlanan ve neden ...
Suikast timi davasında şok ifadeler!
Savunmasında ''Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’a indiğini ve açıklama yapacağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva