HABERLER>POLİTİKA
26 Haziran 2020 Cuma - 12:42

Seleften halefe ‘çöp’ salvosu: Divan altına kaçarak siyaset yapılmaz!

Menderes önceki dönem Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçe gündemi ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soylu, çöp tesisi, belediyenin borçları, devlet hastanesi konuları için düşüncelerini ifade etti. Bülent Soylu’nun hedefinde, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar vardı.

Seleften halefe ‘çöp’ salvosu: Divan altına kaçarak siyaset yapılmaz!

EGEDESONSÖZ- Menderes’in önceki dönem Belediye Başkanı Bülent Soylu, SonSöz TV’de gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Menderes ilçesinin nabzının tutulduğu programda Soylu, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı eleştiri bombardımanına tuttu. Seçimi kaybetmesinin ardından yaşadığı dönemi anlatan Soylu,  “Başkanlıktan sonra tabii ki belli bir süre seçimin yorgunluğunu atmak ve kafamızı toparlamak ile uğraşıyorsunuz. Seçim kaybetmenin üzüntüsü oluyor. Etrafımdaki insanları teselli etmekten kendimi teselli etmeye fırsat bulamadım. Bu dönemde aileme vakit ayırdım. 6 yaşında bir oğlum var ve onunla vakit geçiriyorum. Kızıma, eşime aileme daha çok vakit ayırıyorum. Bir de inşaat ve iş güvenliği firmamız var. Onunla ilgili işlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

BAKANLIK CİDDİ ÖNLEMLER ALDI
Küner Köyü’nde yaşanan koronavirüs vakaları hakkında bilgi veren Bülent Soylu, “Küner köyüne geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Köyümüz bir sıkıntı yaşıyor ve köyümüz kötü algılanmamalı. Bu durumun Menderes’in tamamını etkilemesi gibi bir durum söz konusu değil. Bakanlık ciddi önlemler aldı. Menderes’e gelip giden insanlarımız müsterih olmalı. Bütün minibüsçüler, taksiciler tamamının koronaymış gibi, tüm İzmir’e yayıyormuş gibi bir algı söz konusu olmamalı. Herhangi bir işimiz yoksa dolaşmayı anlamlı bulmuyorum. Korona öncesi dönemden farklı davranıyorum. İşim olursa çıkıyorum. Onun dışında 60 yaş üstü ve kronoik hastalığı olanların dikkat etmesi şart. Bakanlık ve kaymakamlık mahallemizde tüm tedbirleri almıştır. Karantina değil sadece denetimler var. Giriş çıkışlar, ateş ölçümleri yapıldı. Filyasyon çalışmaları yapıldı. Korkacak bir durum yok. Menderes isminin de bu konu ile anılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

ÇÖPÜN, SİYASETTEN AYRILMASI GEREKİYOR
Menderes’in gündemini meşgul eden ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen Katı Atık Tesisi üzerinden Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a yüklenen Soylu, şu eleştirilerde bulundu:  “Bu bela, 2013 yılından beri benden önceki dönemden beri pişirilip pişirilip getiriliyor. Benden önceki başkan karşı çıktı. Duruş ortaya koydu ve engellendi. Bu tesis Torbalı’da yapılacaktı. Ancak Torbalı’dan top sekti, Menderes’in kucağına düştü. 2104’te seçimi kazandık, 2016’da masama Büyükşehir’den yazı geldi. Gölova mevkisine çöp tesisi yapılması ile ilgili… Yazıda bölge halkını kandırmaya yönelik belli tanımlamalar ile vatandaşın karşısına çıkılıyor. Duruşumuz çok net oldu. ‘Menderes’ten traktörlerle Konak Meydanı’na ineriz’ dedik. Hiçbir seçim beyanında ‘Menderes’e çöp tesisi yapacağız’ diye bir vaatle gelmediler. Vaatlerin arasında katı atık tesisi yapacağız diye bir cümle var mı? Aziz Bey’in seçim beyannamelerinde de yoktu. Bu nedir? Menderesli’yi kandırmaktır. Vatandaşa bunu söyleselerdi vatandaş oy vermezdi. 5 yıl başkanlık yaptım. En büyük sorunumuz neydi biliyor musunuz? Vatandaşın evinin önüne çöp tenekesi istememesiydi. Kimse ilçesinde çöp tesisi istemez.”

Başkan Kayalar’ın çöp tesisi ile ilgili olarak net bir duruş sergilemesini isteyen Soylu,eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Çöp tesisinin istihdam sağlayacağı, ilçeye faydalı olacağı, tesisten evlere elektrik verileceği  gibi şeyler söylediler. Yahu oradan ancak 15 evin elektriği karşılanır. Menderes önemli bir su havzasında… Menderes’in yeni bir bedel ödeyecek takati yok. Mevcut başkana büyük görev düşüyor. Büyükşehir Meclis toplantısında çöp tesisi için karar alınıyor. Ne başkan var, ne meclis üyeleri... Sadece AK Partili meclis üyeleri katılıyor. Çöpün, siyasetten ayrılması gerekiyor. Siyasi görüşü bir kenara koyup sadece vicdanının sesine kulak vererek hayır demeli. Bu işin pardonu yok. Pardon dendiğinde 80 yılı gider Menderes’in. Menderes’e hem başkanın hem de halkın sahip çıkması gerekiyor. Ve net bir duruş gerekiyor.”

MENDERES’İN 80 SENESİ GİTMESİN
Çakaltepe’de kurulması planlanan tesis için yapılan ÇED Toplantısı’na Başkan Mustafa Kayalar’ın gelmediğini söyleyen Bülent Soylu, “Divan altına kaçarak, kapı arkasına saklanarak siyaset yapılmaz. İlk başa dönelim. Başkanın söz hakkı büyükşehir meclisinde idi. İlçesini savunup vatandaşının arkasında duracağı yer orasıydı. Sen söylemen gereken yerde sözü söylemezsen, ÇED ile ilgili söz hakkın kalmaz. İş bitmiş zaten. Çocuğunuz ameliyat oluyor ve hastaneye gitmiyorsun. Aynı durum. İlçenin babası belediye başkanıdır. Herkesin gidip yaslandığı bir yerdir, belediye ve belediye başkanı. Siz ilçeyi en önemli günde yalnız bırakıyorsunuz. Ben bunun ne uğurda yapıldığını bilmiyorum. Makam, başkanlık ya da neyse… Ben olsaydım o toplantıya giderdim. Başkanlığım mı gidecek? Gidecek ne olursa olsun giderdim. Bu makamlar gelip geçiyor. Önemli olan yarın bir gün nasıl anıldığınız. Çöpü Menderes’e getiren olmamalı. Tarihi bir dönemeç… Beni ister abisi, ister kardeşi kabul etsin. Bu hatadan dönsün, tavsiyem budur. Kendi çocuklarının geleceği için… Giderse koltuk gitsin. Menderes’in 80 senesini heba etmek, koltuktan daha mı değerli? Menderes bunun için uygun bir yer değil. ÇED Raporu beklenmeden ihale yaptılar. Yerin orman statüsünden dolayı bakanlık tahsisi yapmış olabilir. Ancak bunu vatandaş istemiyor. Koronavirüs’e rağmen toplandı insanlar. Korona günlerinde o toplantı yapılmamalıydı. O gün Menderes Belediyesi personel gönderip maske kolonya dağıtmadı. Neden sosyal mesafe kuralı denetlenmedi? Ben eski belediye başkanı olarak dostça bir geçmişimiz var. Başkan planım yok. Ona da vicdanının sesini dinlemesini tavsiye ediyorum.”

O SÖZLE KENDİME ZARAR VERDİM
Seçim döneminde çokça konuşulan “Seçimi 1 oyla dahi kaybetsem Menderes’i terk ederim” sözüne açıklık getiren Bülent Soylu, “pişman olduğum şeylerden biri. Ben samimi biriyim. Seçimin hararetli bir dönemiydi. Çok çalıştık, emek harcadık. 5 yılın yorgunluğu da var. Sizin karşınızdaki aday 10 bin fark diyor. Cevap vermeniz gerekiyor. Heyecanla o lafı söyledim. Bazen siyasette o dönemlerde bu tür cümleleri kuruyorsunuz. Bunlar hatadır. Eşim de yanımdaydı otobüsten inerken “Bülent ne yaptın” dedi. “Keşke demeseydin” dedi. Eşime “sen karışma” demiştim. Ben söylediğim sözle kendime zarar verdim. Menderes’e zarar vermedim. Çok hakaret yedim. Binlerce mesaj atıldı. Bir ilçe belediye başkanına CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı bile mesaj attı. Milyarlar verseler kanala çıkartmazlar, TV’lere konu olduk. CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu yenilirsem partiyi bırakırım demiştir. Hem de 8 defa. Bıraktı mı? Hayır. CHP lideri “bir işçi bile atmayacağız” dedi mi? Dedi. Sadece Menderes’te 300 işçi, ülke genelin binlerce işçi işten atıldı. Bu sözle hem kendilerine zarar verdiler, hem de belediye çalışanına zarar verdiler. Ben söylediğim sözlerle kendime, onlar söylemleri ve pratikleri ile millete, çalışanlara zarar verdiler. Menderes’te çöpe kaşı çıkmayan başkan Menderese zarar veriyor. Menderes’i terk etmem. Doğduğum büyüdüğüm yerdir. Ve atalarım gibi ben oraya gömüleceğim. Menderes’ten iyi ki de gitmemişim. Çöpü getirdiler, Menderes’i bırakıp gitseydik acaba daha neler gelecekti kim bilir? Ne olursak olalım Menderes’in hakkını, hukukunu ne pahasına olursa olsun savunacağım” diye konuştu.

HAMİLE KADINI BİLE İŞTEN ATTILAR
“Belediyeyi dikta ile yönetti” iddiasını yanıtlayan Soylu,şu açıklamalarda bulundu: “Belediyeyi dikta ile yönetiyor, sözü tamamen yalan. Bugün bir AK Parti meclis üyesi, özel kalem müdürünün odasına gidip çay içebiliyor mu? Bir AK Partili meclis üyesi başkanla görüşeceğim diyebiliyor mu? CHP’liler bana gelebiliyordu. Benim başkan yardımcım, o zaman Meclis üyesi olan şu anki belediye başkanı ile makam aracıyla gezebiliyordu. Hangi meclis üyesi makam aracını kullanabiliyor? Barış dedikleri bu mu? Hamile kadını işten attılar. Çocuğunu emziren kadın Özdere’ye sürmek mi barış? Hiçbir kusuru olmayan çocukları hırsızlık suçlaması ile onlarca çocuğu işten atmak nedir? Bir insanın onuru şerefiyle nasıl oynarsın? Birine hırsız damgası vurup belgelendirerek işten atıyorsun. Bunun vebalini kim taşıyor? Millet başkana oy verdi. Ben onu bilirim. Belediye başkanının bilgisi olmadan hiçbir işlem yapılmaz. Yapılıyorsa o zaman sorun vardır. Hani hak, hukuk, adalet? Ne hak var ne adalet.”

35 MİLYON LİRALIK YER SATILDI
Başkan Mustafa Kayalar’ın gayrimenkul satışları ve geçmiş dönem borçları hakkında da konuşan Bülent Soylu, eleştirilerini sürdürdü: “Sayın Kayalar, başkanlığım döneminde benim meclis üyemdi. Denetim komisyonlarında yer aldı. İmzaları var. Borcu da biliyordu. Koyduğu tek şerh de yok. İkincisi Menderes Belediyesi’nin 136 milyon borcu vardı. Başkanın bu parayı bulması en büyük sorundur. Kalktılar, pankartlarla borç durumunu yazdılar. Posta kutularına kadar bildiri dağıttılar, bir tek boyunlarına asmadılar. Bu çok ayıptı. Bir kere siz Bülent Soylu’yu karalamak, vatandaşın gözünde ‘parayı almış götürmüş’ algısı yaratmak için uğraştınız. Soylu’yu değil, Menderes’in belediyesini üç paralık ettiniz. Belediyenin itibarını yok ettiniz. Bu borçlar esnafa olan ve 10 yıl vadeli borçlardı. Şimdi borç  130 milyon lira... Sadece  6 milyon lira azaldı. Ama 35 milyonluk yer satıldı. Bir yıldır Menderes’e yapılmış bir şey hatırlanıyor mu? Yaptığım şeyleri tek tek anlattım. Bunlarla gündeme geliyordum. Şimdi Menderes ne ile gündeme geliyor? Benim bir yıllık sürecimde siz de vardınız. Bir yılda neler yaptığımızı anlatmıştım. Ben devraldığımda düğün salonunun temeli atılmıştı, Gazipaşa Camisi’nin temeli vardı ve hepsini bitirdik. Eski başkandan kalan işlere de devam ettik. Menderes Görece Ticaret Merkezi, Görece Fen İşleri, Görece’deki ıslah çalışmalar ve oradaki parklar, Ayyıldız Parkı, Ömer Halisdemir Spor Kompleksi,Tenis Kulübü, açık kır düğün salonları, engelli parklar, Oğlananası Açık-Kapalı Düğün Salonu, Gazipaşa’ya yapılan cami ve meydan düzenlemeleri, Tekeli Meydanı ve düğün salonları, Karakuyu’ya yapılan yollar, Sahil Yolu, Özdere Meydanı ve köylere yapılan irili ufaklı parkların hepsi, Bulgurca’ya yapılan düğün salonu ve meydan düzenlemesi ve bunun yanında personel giderleri var. Sosyal yardımlar, festivaller var. Ramazanlarda yapılan iftarlar var. Menderes A.Ş.’yi personel hariç 400 personelle devrettim. Bugün personel sayısı 700’e çıktı. 700 arkadaşın 5 yıllık gideri 150 milyon lira. Ne borç azalır ne bir şey yapılır. Yapılacak zamlarla bu rakamlara ciddi noktalara ulaşacak. Bu sadece personel gideri… Ve bu belediyeyi de 350-400 milyon lira borçla bırakırlar. Her yere borç var diye astınız? Para nereye gitti? Belediye ise bu dönemde ne yaptı? Yüzme havuzumuzun inşaatı duruyor. Çöp, kaldırılan saat kulesi, belediye makam aracının önüne tantan konuldu. İcraatları bunlar. Onun dışından Menderes’te olan biten bir şey yok.”

Menderes’in önceki dönem Belediye Başkanı Bülent Soylu, iki milyon lira kayıp para iddiasına da yanıt verdi:  “Muhasebedekilerin yaptığı kayıt hatasından meydana geldi. Kayıt yanlış yere yapılmış. Düzeltilebilirdi ancak Sayıştay Raporu’na yansıdı.  Büyük bir manipülasyon yapıldı. Bugün defter, kitap her şey elinizde… Niye iki milyonun hesabını sormuyorsunuz benden? İftira atmak ayıp değil mi? Ne hakkınız var? Gün gelecek ama… Menderes Belediyesi’nden ne yapıldığını, neyin yapılmadığını biliyorum. Milletin gazıyla insanlara iftira atmaktan vazgeçsin Mustafa Kayalar. Bunlar bir belediye başkanına yakışmayacak hareketlerdir. Bugün belediyenin fen işlerinin arabaları, CHP ilçe başkanın babasının dükkanına gelip her gün sabah demir satın alıyor. Bunlar geçmiş dönem başkanı olarak aslında konuşmamak gerek. Ama o kadar fütursuzca üstüme geldiler ki… Biz insanız ya…”

MANDALİNA BAHÇELERİNİ SATACAKLAR
Saat Kulesi’nin yeriyle ilgili özeleştiri yapan Soylu, “Saat Kulesi’nin yerini değiştirdiler. Şimdiki yerde daha güzel oldu. Doğruya doğru, yanlışa yanlış derim. Bu adamlıktan gelir. Ben yanlış yapmışım, keşke oraya yapsaydım Saat Kulesi’ni… Tek üzüldüğüm orada 16 Türk bayrağı vardı. 23 Nisan’dan ziyaret eden çocuklar benden istemişti bunu. Onlaro başka yere almakla o çocukları kırdılar. Ayrıca belediyeye kardeşime ait bir firmadan akaryakıt bağışı yaptık. Bizden destek istendi ve gerekeni yaptık” dedi.

Gümüldür’deki mandalina bahçelerinin belediye tarafından satışa sunulacağını iddia eden Soylu, “5 yılda 25 milyonluk yer satmışlardı, dedi Mustafa Kayalar... Siz bir yılda 30 milyon liralık yer sattınız. Özdere Meydanı’nın sadece bugünkü değeri 40 milyon lira. 400 bin metrekare belediyeye yer satın aldım. 72 dönüm araziyi 2b’den aldım. 2 yıl taksitle 246 bine aldım. Para ihtiyaç olunca 50 dönümünü 4 milyon liraya sattım. Bir tane İzmir’de Belediye Başkanı gösterin, emlakçı gibi yer alacak, belediyeye para kazandıracak. Ben bunu yaptım.  Yeni yerler satışa çıkıyorlar. Gümüldür’de yaşayan vatandaşlara sesleniyorum: Belediyeye ait mandalina bahçelerini satacaklar” diye konuştu.

HER ŞEYE MUHALEFET EDİLMEZ
İlçede yaşanan seccade tartışması ve geçmiş dönemde camide yapılan program üzerinden dönen polemiklere yanıt veren Soylu, şu ifadelere yer verdi: “Ben o konuya karışmadım. Her şeye muhalefet edilmez. Cami Gazipaşa’sı. Cami, ibadete açılmamıştı. Camide ustalar çalışıyordu. Ertesi gün Ramazan Bayramı vardı. İlk bayram namazı ile ibadete açılacaktı. Arkadaşlar bana dedi ki ‘Sabah bahçeden bir röportaj yapalım, herkesi camiye davet edelim. Hem de kalabalık olsun.’ Sabah kalktım camiye geldim. Yer-gök bir olmuştu yağmurdan. Bardaktan boşanırcasına. Arkadaşlar da tutmuşlar caminin içine iki koltuk koymuşlar ‘yağmurdan dolayı içeride yapacağız’ dediler. ‘Yanlış anlaşılır içeride’ dedim. Arkadaşlar da bana ‘bütün ustalar içeride’ dediler. Ben ömrümde camiye ayakkabılarla girmedim. Fotoğraflarda da görünüyor ayağımda hiçbir şey yok, çorabımla girmişim ben camiye. Caminin içinde yapmak zorunda kaldık. Ama bunu öyle boyuta getirdiler ki… Arka tarafımızı temizlediler, iskele vardı kenara koydular. 15-20 dakikalık program yapıldı. Seccade konusuna çok girmek istemiyorum. Her konu hakkında konuşmaya gerek yok. Seccadede Menderes Belediyesi yazıyordu. Namaz kılarken insanları farklı noktalar götürecek şeyler olmamalı?”

ÇÖP DENİNCE, DİVANIN ALTINA KAÇIYORSUNUZ!
Devlet Hastanesi inşaatının bitmemesi ve hastane üzerinden dönen polemikler için konuşan Soylu, hastane konusunda şunları söyledi:  “Hastane için istifa resti çekmiştim. Ben ‘hastane gelmezse diye istifa ederim’ diyorum, çöp gelirse için değil. Siz çöp tesisi geliyor, istifa ederim diyemiyorsunuz. Yürek ister. İş işten geçmiş artık. Menderes’e çöp geliyor, herkes Menderes’e bir emek vermiş. Sen de bir emek ver. ‘Ben tesise karşı değilim, çöp turizmi başlatacağım’ diyorsun. İnsan şaşıp kalıyor. Çöp turizmi ne? Afrika’dan birileri gelecekmiş tesise. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bir tarafta biri hastane gelmezse diye rest çekiyor. Biri de tesise karşı çıkmıyor ve çöp turizmi olacak diyor. Çöp tesisi için bir şey demiyorsunuz, divanın altına kaçıyorsunuz. Bu hastane için söylediğim ağır laflar var. Namus meselesi dedik. Bu hastane buraya yapılacak dedik. Hastanenin imar planı yapılmıştı. O alan yetmiyor. Vatandaşı çağırdım,‘sen 2 bin metresini bağışla hastaneyi büyütelim.’ 10 günde çözdüm. Vatandaş bağış yaptılar ve iş bitti. Dönemin Sağlık Bakanı’nın yanına gittik biz bu işi hallettik dedik. İhale yapıldı, inşaat başladı. Ve işin büyük bölümü bitmişti. İhaleyi alan firma maddi zorluklar nedeniyle işi bıraktı, sonra başkaları aldı, onlar da işi bıraktı. Bu benim dönemimde oldu. Mahkeme sonuçlanmadan yapacak bir şey yok. Yasal süreç vardı, tamamlandı. Bakanlığın duruşu ortada… Hükümet 40 günde pandemi hastanesi yaptı. Burada kimseye söz düşmez. Belediye başkanına kimle görüştünüz diye soruyorlar. İsmini söyleyemem başı yanar diyor.  Göz göre göre yalan söylenir mi? Emeğe saygı duyun. Gençlik Merkezi çürümeye tek edildi diyorlar ya. Ben gençlik merkezini yaptırmak için bakanlığa gittim. Bu yeri bakanlığa tahsis edilmesi gerekiyor, ihalenin yapılması için. Buna ‘hayır’ dediler. Grup toplantısına şu anlık Başkan Kayalar o toplantıda ‘engelleyelim, ileride biz gelir yaparız’ demiş. Ardından iki meclis üyesi istifa edip AK Parti’ye geçti. Ondan sonra karar alıp gençlik merkezini yaptırabildik. ‘Hayır’ demeselerdi 2018’de bitmiş olacaktı. Bunları yaşadık. Eski-yeni meclis üyelerine sorun. Gençlik Spor İlçe Müdürü ilçemize atandı ve yakında açılacak. Tenis kulübü açtım, hala kantin ve diğer işletmelerini açmadılar.”

TOPLU İĞNE BAŞI KADAR HUZUR BARIŞ GELMEDİ
Etrafında bulunanlardan ve kendisine destek veren kim varsa, hepsinden intikam alındığını iddia eden Soylu, “Menderes’in en büyük sorunlarından biri otopark. Otoparkı mühürlediler kapattılar” dedi ve ekledi: “Benim etrafımda olanlara zulmedildi. Belediye içinde çalışana, sokaktaki vatandaşa eziyet ediliyor. Barış getirdik, huzur getirdik diyorlar. Toplu iğne kadar barış ve huzur geldiyse, vatandaşa sorun. Menderes Belediyesi’nden inşaat ruhsatı almış müteahhide sorun, neler yaşandı?  Menderes’in anayasası farklıdır. Orada farklı kurallar var. Onlara uymazsınız olmaz. Gidin sorun. En değerli bilgiyi vatandaş verir. 2018’de 11 milyon lira verdiğim çöp ihalesini 19 milyona ihale ettiler. Demek ki 30 milyon lira olacak, 2021’de... Yol, cami, köprü, park yapılmıyor. İlerleyen zamanlarda da çok konuşacağımız şeyler olacak.”

O ŞİRKETİ KİM DENETLEYECEK?
Özdere’de kendi döneminde belediye imkanlarıyla genişletilip restore edildikten sonra özel bir şirkete kiralanan ve Kayalar döneminde mühürlenen tesis için konuşan Soylu, şunları söyledi: “O tesis yıllardır aynı kişiler tarafından işletiliyor. 2004’te kapandı belde belediyesi. Benim dönemimde de aynı kişiler devam ediyor. Bugün neden belediye özel şirket kuruyor? Menderes Personel A.Ş. KHK ile kurulmuş bir şirkettir. Cumaovası isminde bir şirket, belediyeye hülle yapıldı. Bugün belediyenin böyle bir şirketi kurma ihtiyacı yok. Belediyenin önceki dönem işlettiği yerler İşletme İştiraklar Müdürlüğü bünyesinde denetime açık işletmelerdi. Peki yeni şirketi kim denetleyecek? Sayıştay denetleyemiyor. Hiç kimse denetleyemiyor. Daha ucuz çay satmak için denetime kapalı şirket kurmaya gerek var mı? Neden böyle bir şey tercih edildi? Yaşarsak eğer her şeyi göreceğiz.”

IŞIK ALIRSAM ADAY OLURUM
Gelecek seçimler için adaylık konusunu değerlendiren Soylu, yeniden aday olmayı, vatandaştan sinyal alması halinde isteyebileceğini açıkladı. Soylu, “Bizi oraya taşıyacak olacak olan Menderesli hemşerilerimizdir. Yürü derlerse, yürürüz. Bu işe kalkma derlerse otururuz. Gel bu adamı destekle denirse destekleriz. Partim ne karar verirse o bizim de verilen karara saygım sonsuz olacak” diye konuştu.

 
Karşıyaka'da örgüt çökertildi: Oyun bitti!
 
Çeşme bir yazar daha kazandı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumavalı 26 Haziran 2020 Cuma 21:45

Esnaf kefalet ne olcak

Yorumu oyla      2      3  
Palabıyık 26 Haziran 2020 Cuma 21:29

Arkadaşlar kusura bakmayın ama ben bir CHP Li olarak utanıyorum kayalardan ona oy verdik destek olduk dünde eski başkanı dinledim resmen gömdü bizim BAŞKANI çıkıp cevap verilmeli yoksa sokağa çıkamayız.İlçe Başkanının babasından demir almak ne demek ya.Özel kalem amirinin aldığı peynirler domatesler kahvelerde konuşuluyor artık kendinize gelin

Yorumu oyla      2      4  
İbrahim 26 Haziran 2020 Cuma 20:46

Başkanım ağzınıza sağlık öncelikle çok konuşan boş konuşan insanlar yorumlara dolusmuslar baktım bitanesinde tutarlı eleştiri yok Bülent Soylu yaptigi hizmetleri tek tek saya biliyor yeni başkan mustafa ne yaptı ? Ne yapacak ? 2 meclis üyesi 1 ilçe başkanının eteginden ayrılsın konuşsun bilelim yapılan yok bozulup yıkılan çok satılan çok halka hizmet yok daha sürüyle yazılacak şey var ama siz kötü yorum yapacam diye uğraşan şahıslarda anlayacak kapasite yok.

Yorumu oyla      2      5  
sezarın hakkı sezara 26 Haziran 2020 Cuma 19:57

bu şey değil mi ya. özdere plajının yarısını beton döküp yok eden ?

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 26 Haziran 2020 Cuma 18:44

Siz kimin konuşup konuşmayacağına karar verin bir liste yapın sonrasında özgürce sadece onlar konuşsun! Dileyen isteyen, Menderes''te yaşayan ve ilgisi-bilgisi olan her birey içinden geldiği ve de düşündüğü gibi konuşabilir! Her görüş önemlidir. Hele ki bu ilçeye uzun süre hizmet vermiş insanların görüşleri çok daha önemlidir! Tutucu, kokuşmuş ve de sözümona sosyal demokrat elbisenizi çıkarıp içerideki has faşizan yüzünüzü paylaşınki, ayrımcı, boş özgüvenli, etiketleyici tavrınız tutarlı olsun. Artık İzmir''in cep doldurucu hakim siyasi partisinin, indanların hayattaki tek dayanakları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ü kullanmasından, çıkar elde etmesinden ve üzerinden maddi kazanım elde etmesinden gına geldi! Bir dinleyin insanları, ne diyorlar, ne düşünüyorlar! Akli durum bütündedir, önyargılarda değil!

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 26 Haziran 2020 Cuma 16:58

akp demek boş işler demek

Yorumu oyla      3      3  
Okuyucu 26 Haziran 2020 Cuma 16:47

Dadı damağında galmış. Bence CB Banker olsan sadece mülkten değil komisyondan da kazanırsın. Seçime 3 yıl 10 ay var.

Yorumu oyla      3      3  
ksk 26 Haziran 2020 Cuma 16:04

Kardeşim demekki 5 yılda iyi çalışmamışşın Menderes halkı da gidiş biletini onaylamış.Ondan sonra cak cak cak bırakın bu işleri Menderes halkı akıllıdır şimdiki başkan çalışmazsa onun da biletini keser laf çok icraat yok...

Yorumu oyla      5      3  
Menderesli 26 Haziran 2020 Cuma 15:25

Ahhh Bülent soylu ahhh senin kıymetini bilemedik.Menderes tarihinin en basiretsiz yönetimi başa geldi.Gel 3 sene sonra tekrar başkanımız ol.Menderesi yeniden şaha kaldır.

Yorumu oyla      2      7  
Menderes 26 Haziran 2020 Cuma 15:08

Boş yapmışın sn soylu

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Balyeli’den Kaftancıoğlu’na destek
CHP İstanbul İl Başkanı’nın 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle ...
Kabinede değişim iddiaları!
Mustafa Şentop’un Meclis Başkanlığı’na devam etmesi kararı verildikten ...
CHP’de gündem kontenjan: Soyer partiye davet edilecek!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ...
 
İzmir'de AK Parti'li kadınlardan sokak hayvanlarına destek
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının ...
CHP'li Beko'dan soru önergesi isyanı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Mecliste verdikleri soru önergelerinin ...
Dokuz Eylül'deki 'kesinti' tartışması meclis gündeminde
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Hastanesi’nde sağlık ...
 
MHP’li vekilden zehir zemberek sözler: Tunç Soyer artık beka sorunudur!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve ...
CHP'li Kılıç'tan çağrı: Hukuk Fakültesi açma hızı kesilmeli!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM ...
MHP, belediye başkanını listeden düşürdü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Hafik Belediye Başkanı Selahattin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva