HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2019 Perşembe - 16:46

Selçuklu kadınlar seçme ve seçilme hakkını kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 85. Yılı ve Dünya Kadın Hakları Günü Efes Selçuk’ta “Karanlıktan Aydınlığa” adlı özel bir etkinlikle kutlandı. Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk Kadın Platformu işbirliği ile düzenlenen etkinlik Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Selçuklu kadınlar seçme ve seçilme hakkını kutladı

Çelenk sunumun ardından “Karanlıktan Aydınlığa” etkinliği için katılımcılar dünyanın en önemli kadın figürlerinden biri olan ve bereketi simgeleyen Artemis Heykeli önünde toplandı. Efes Selçuk Kadın Platformu adına günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan Özlem Say; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın Verilmesi kurtuluş mücadelesi vermiş bir ülkenin kadınlarının toplumsal hayatta tam anlamıyla yer alması açısından büyük önem taşımaktadır. Atatürk kadınların demokrasiye katılımını çok önemseyerek Türk kadınına 1930 yılında belediye seçimlerine katılım hakkı vermiştir. Ve 2019 yılında Efes Selçuk ilk kez bir kadın belediye başkanı tarafından yönetilme şansına erişmiştir. Efes Selçuk bugün Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından yönetiliyor” dedi.

Konuşmasında son yıllarda kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Say; “5 Aralık’ta Seçme ve Seçilme Hakkı’nı kullandığımız, kadın hakları gününü kutladığımız, kadın cinayetlerinden, istismar ve tecavüzlerden konuşulmadığı, Atatürk’ün muasır medeniyetler yolunda yürüyen, çağdaş ve laik eğitimin olduğu, kadının etek boyunun değil; başarılarının konuşulduğu bir Türkiye ve dünya özlememizin en kısa zamanda sona ermesini diliyorum” diyerek topluma önemli mesajlar verdi.

BAŞKAN SENGEL’İN MESAJI OKUNDU
Efes Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, önceden belirlenmişprogramından dolayı etkinlikte bulunamaması sebebiyle bir mesaj gönderdi. Başkan Sengel’in mesajını Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin okudu. Başkan Sengel mesajında şunları kaydetti: “Bugün gururlu ve minnettarız. Her ne kadar kadın erkek diye başlayan cümlelerden hoşlanmadığımızı söylesek de kadının siyasette yer alması konusunda demokrasi tarihimizde yer alan rakamların yeterli olmadığını biliyoruz. Biz hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de toplumsal cinsiyet eşitliğini savunuyoruz. Evet, siyasette kadınlara kapılar açılsın. Ama sadece kadın oldukları için değil. Kadınlar donanımları, eğitimleriyle, yetenekleriyle yer alsın siyasi hayatta. Kadın olmak da bunun cilası olsun. Tüm bunların ışığında bugüne kadar yaşanan tablo ne olursa olsun, rakamsal veriler bize ne gösterirse göstersin daha iyisini yapmak için umuttan fazlasına azim ve kararlılığa sahibiz. Ben bir belediye başkanı olarak, daha da öncesinde bir yurttaş olarak Türk Kadının seçme ve seçilme haklarının tamamlandığı gün olan 5 Aralık’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve sonsuz şükranla bir kez daha anıyorum”

ZELİHA VİŞNE  DUYGULU ANLAR YAŞADI
Başkan Sengel’in mesajının ardından katılımcılar Zeyy Music dinletisi eşliğinde Türkiye’nin seçilen ilk kadınlarının fotoğrafından oluşan sergiyi gezdi. Sergiyi gezenler arasında Efes Selçuk Belediye Meclisi’nin kadın meclis üyelerinden Dilek Yolcu ve Güllü Kartal’ın yanı sıra Efes Selçuk’un İlk Kadın Siyasi İlçe Başkanı ve İlk Kadın Meclis Üyesi Zeliha Vişne de vardı. Fotoğrafının başında duygulanan Vişne, daha sonra kadınlarla birlikte Artemis Heykeli önünde fotoğraf çekildi.

 
Turizm fuarında Güzelbahçe de yerini aldı
 
İzmir'de ilkokul öğrencilerinden kalorifer tepkisi: Derslerde montla oturuyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm fuarında Güzelbahçe de yerini aldı
Güzelbahçe Belediyesi, 13. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda, İzmir Sokakları ...
Travel Turkey’de Çiğli’ye büyük ilgi
Çiğli Belediyesi bu yıl kapılarını 13’üncü kez açan Uluslar arası Travel ...
İzmir'den Ankara'ya cinsiyet eşitliği talebi
Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 85. yıldönümünü ...
 
Turizm Fuarı'nda Karabağlar Standı'na yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi, 7 Aralık’ta sona erecek 13. Travel Turkey İzmir ...
Karabağlar'da seçilmiş kadınlar kahvaltısı yapıldı
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 85. yılı Karabağlar’da, ...
Turizm Fuarı'nda Bayraklı ilgisi
Bu yıl kapılarını 13. kez açan uluslararası turizm fuarı Travel Turkey ...
 
Narlıdere Belediyesi Travel Turkey’de
Narlıdere bu yıl 13’ncü kez kapılarını açan Travel Turkey Fuarı’nda yerini aldı.
Travel Turkey'in 13. gurur yılı: Dünyanın gözü İzmir'de olacak
Dünyayı İzmir'de buluşturacak Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı, ...
Özel öğrencilerden Başkan Uygur’a hediye
Torbalı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde hizmet veren 23 Yaş Üzeri Özel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva