HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2019 Pazartesi - 08:38

Selçuklu göçmenler Pamucak’ta buluştu

Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 7. Si düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliğine yoğun katılım sağlandı. Tüm göçmenleri selamlayarak alana giriş yapan ve şenlikte yaptığı konuşmayla Selçuk’un Türkiye’nin küçültülmüş bir mozaiği olduğunun altını çizen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Sizler yıllardır süren birliği ve beraberliği bizlere kanıtlıyorsunuz. Bu birliğinizi ve beraberliğinizi dışarı yansıtabilmenin o güzelliğini bizlere gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Selçuklu göçmenler Pamucak’ta buluştu

Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 7. si düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği, Selçuk ve çevre ilçelerden gelen göçmenleri Pamucak Sahili’nde buluşturdu. Göçmenleri bir araya getirmek, göçmen kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen şenliğe katılan ve Dernek Başkanı Ali Akyüz tarafından karşılanan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, alanda bulunan tüm göçmenlerin yanı sıra misafir olarak katılan vatandaşlarla selamlaştı, yakından ilgilendi.

'BİR ARADA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER'
Rumeli göçmenlerinin bir araya gelerek birlik ve beraberlik örneği göstermelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Rumeli Göçmenleri bugüne kadar; birbirine sarılmış, bir araya gelmiş, topraklarının kokusunu, tınısını içlerinde hissetmişlerdir. Sizler yıllardır süren birliği ve beraberliği bizlere kanıtlıyorsunuz. Bu birliğinizi ve beraberliğinizi dışarı yansıtabilmenin o güzelliğini bizlere gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Rumeli göçmenlerinin bir arada yaşama kültürünü çok güzel yansıttıklarına dikkat çeken Başkan Sengel; bu bağlamda göçmenlerin birbirine sahip çıkmanın ne demek olduğunu herkese gösterdiklerini ve bunun devam etmesini diledi.

Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin göçmenleri bir arada tutabilmek ve göçmen kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek için büyük bir çaba sarf ettiğine vurgu yapan Başkan Sengel; Selçuk Belediyesi olarak göçmelerin oluşturduğu birlik ve beraberlik ruhuna, kültürlerini yaşatmak adına atacakları adımlara her daim destek olacaklarını belirtti.

'SELÇUK GERÇEK BİR TÜRKİYE MOZAİĞİDİR'
Selçuk’un içinde yaşayan kültürlerle gerçek bir mozaik olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Her zaman söylediğim bir şey var. Selçuk Türkiye’nin küçültülmüş bir mozaiğidir. Selçuk’ta göçmenler yaşar, Selçuk’ta Yörükler yaşar, Selçuk’ta romanlar yaşar, Selçuk’ta Kürtler yaşar. O yaşayan kitlelerin hepsi bir arada olmanın ne demek olduğunu Türkiye’ye gösterir. Bu yüzden helal olsun Selçuk’ta yaşayanlara diyoruz. Geleneklerinizin daim olduğu, bir arada yaşama kültürünüzün de her geçen gün daha çok geliştiği, her şeyden önce insan olmanın temel kimliğimiz olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Sengel, konuşmasının ardından şenliğe katılan tüm göçmenlerle birlikte Rumeli halayına katıldı. Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 7. Kez düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği çeşitli eğlenceli etkinliklerle devam etti.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci’nin de katıldığı şenliğe, çevre ilçelerden de oldukça yoğun ilgi gösterildi.

 
İzmir’in haftalık hava raporu: Tatil bitti, yağış geldi!
 
İstanbul seçimleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te kiraz ve fidan şenliğine yoğun ilgi
Ödemiş ilçesi Bademli Mahallesi'nde düzenlenen 50'nci Kiraz Festivali ...
Ödemiş'te anlamlı buluşma: 100. yıl gururu!
1919 yılında İzmir’in işgali sonrası iç kesimlere doğru yönelen işgalci ...
Başkan Soyer'de trafiğe çözüm hamlesi: Havaray geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent içi ulaşımın çözümü ...
 
Balçova’nın '5 yıldızlı' kültür merkezinde geri sayım
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, ilçede yapımı devam eden kültür ...
Narlıdere'de yaz spor okulları kapılarını açıyor
Narlıdere Belediyesi, yaz tatilini dolu dolu geçirmek isteyen sporcularını bekliyor!
Başkan Tugay 'bilge çınarlar'la buluştu
Tugay, 60 yaş ve üzeri Karşıyakalılara sosyal hizmetler sunan Bilge Çınarlar ...
 
Bornova'da yaz-kış yüzme keyfi
Bornova Belediyesi'nde yaz ve kış olmak üzere 2 dönem şeklinde gerçekleştirilen ...
Konak'ta 'duba' operasyonu!
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Hatay semti ve çevresinde, ...
Mestanlı’dan Bornova’ya “kardeş” ziyareti
2010 yılından bu yana Bornova'nın kardeş belediyesi olan Bulgaristan'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva