HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2023 Cuma - 21:15

Selçuk yeni bir meydan kazanıyor

Selçuk’un önemli akslarından biri olan PTT Altı Parkı’nda başlayan yenileme çalışmaları ile ilgili Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel belediye meclisinde bir bilgilendirme yaptı.

Selçuk yeni bir meydan kazanıyor

Çalışmalar başlarken sosyal medya hesaplarından da proje hakkında bir bilgilendirme yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, yapmış olduğu bilgilendirmede;  “Postane altı dediğimiz bölgedeki esnaflarla yapmış olduğumuz toplantı neticesinde hem mevcut olan dükkânların değer kazanacak olması hem de kent içerisinde en önemli akslardan bir tanesinde yepyeni bir meydanın yaratılıyor olmasından herkes çok memnun” dedi.

ESNAFIMIZLA KONUŞTUK
Konu ile ilgili meclisi de bilgilendiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan iki yıl kadar önce burada “Postane altındaki geçiş alanı böyle olacak “ diye mecliste konuşmuştuk.  Daha sonrasında gidip de mevcut postanenin altında yapacağımız işin yaklaşık 1,5 yıl önce proje görselini yayınladık. Oradaki esnaf ve aynı zamanda uzmanlarla bir araya gelerek vermiş olduğumuz karar var.   Son olarak da geçen hafta içerisinde esnafla da konuştuk. Değerli esnaf odası başkanımız Okan Kamak da yanımızdaydı “ dedi.

Alan düzenlemesi ile ilgili özellikle esnafın talebine dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Esnafımızla konuştuk düşünün proje süresince kapalı kalmayı kabul ettiler. Biz de bu süreçte onlara destek olmak adına işgaliye almayacağımız gibi ecrimisilleri de kaldırmaya yönelik ilk meclis toplantımızda adım atacağımızı söyledik” dedi.

Alanda bulunan ağaçlarla ilgili karara dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Buradaki ağaçlar bizim için de çok önemli ve değerli. Carpouza’nın bahçesinde bir olay yaşamıştık. O zaman ziraat mühendislerimiz budanan ağacın yeşereceğini söylemişlerdi ki öyle de oldu. Demem o ki her şeyi uzmanlar, meslek erbapları yapmalı. Bu proje için de Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından tek tek burada bulunan ağaçların analizlerini yapıldı. Kimi ağaçların artık ömürlerinin bitmiş olması, içlerinin çürümüş olması, mevcut betonun içerisinde köklerinin artık gelişemiyor olması ve ne yazık ki gidişatlarının artık sağlıklı gelişmiyor olması nedeniyle ağaçlarımızı yenileyeceğiz. Diğer ağaçlarımızın da seramıza nakillerini gerçekleştirdik” dedi.

 DÜZENLEMEDE NELER VAR?
Çarşı içinde modern bir görünüm sağlayacak parkta 2 metrelik ana istinat perdesi yapılacak. Restoranların önündeki bölüm esnafın faaliyetlerini kolaylaştıracak şekilde düzenlenecek. Kent mobilyalarının yerleştirilmesi, peyzaj düzenlemesi ile tamamlanacak çalışmalarla PTT Altı Parkı yepyeni bir görünüme kavuşacak. Çalışmalar kapsamında 700 metrekarelik proje alanında düzenleme yapılacak. Tamamlanan proje ile Selçuk önemli bir meydan daha kazanacak.

 

 
Netanyahu’dan ‘işgal’ açıklaması
 
Fenerbahçe Kulübü'nden TFF'ye yanıt
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş Rıza 10 Kasım 2023 Cuma 22:06

Selçuk yerel seçimler yaklaşırken bu tür düzenlemeler oluyor önceki seçim döneminde eski vergi dairesi olduğu alan park yeri olarak düzenlendi,ama Selçuk'ta yapılması gereken işler bir hayli fazladır,özellikle cumartesi günü kurulan halk pazarı kırk yıllık çadırlar ile kuruluyor,yazın sıcaklardan kışın yağmurdan zarar gören pazarcı esnafı Selçuk pazarına gelmek istemiyor,ayrıca düzgün ve nizami bir otoparkı yok bu güzel düzenlenen parklarda Selçuk'un tarihi dokusunu yaşamak isteyenler otomobilini nereye park edip dinlenecek ve alış-veriş yapacak? Onun için Kuşadası ve Avm'leri tercih ederek Selçuk'ta mola vermeden direk geçiyorlar,bu konuda esnaf ve ticaret odası ile belediyenin ortaklaşa bir projesi var mıdır? Şimdiye kadar hiç olmadı,olacağıda yok iyi yapılan her şey kabul görür kimin yaptığı önemli değil önemli olan ayakları yere basan projelendirme çalışmalar yapılmalıdır yoksa manda yoğurdunu kimler yiyor?...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
350 metrelik dev Atatürk posteri taşındı... İzmir'de Ata’ya Saygı Yürüyüşü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri ...
Balçovalı Gaziler Atatürk filmini seyretti
Balçovalı Gaziler ve Olgun Gençlik Merkezi Üyeleri, 10 Kasım Atatürk’ü ...
Başkan Soyer'den rant çıkışı: İzmir'i ekosistem olarak ele alıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı’nın ...
 
Büyükşehir'den 10 Kasım hayrı
İzmir’in dört bir yanında 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri devam ediyor. ...
Soyer duyurdu... İzmir'de büyük Anayasa eylemi düzenlenecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesaplarından, ...
Yeni yılda otopark ücretlerine zam!
Yeni yıla doğru İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi belirlenirken, ...
 
Aliağa'da Atatürk özlemle anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ...
İzmir Büyükşehir için dev bütçe!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı tahmini bütçe tasarısına göre ...
Narlıdere, Atatürk'ü özlem ve saygıyla andı!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva