HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2019 Çarşamba - 12:06

Selçuk’un kadın başkanı Sengel: O kadar büyük hayallerle başkan oldum ki…

Selçuk Belediye Başkanı Sengel, “O kadar büyük hayallerle belediye başkanı oldum ki… Önceliğimiz esnafın para kazanacak hale gelmesidir. Dokunulacak çok şey var. Yaptığımız hizmetler ses getirecek. Mazbatamızı alır almaz çalışmalarımıza başladık. Selçuk’u hak ettiği noktaya hep birlikte getireceğiz. İşin içine halkı dahil ettiğinizde yapacaklarınızın gerçekleşme ihtimali çok daha fazla yükselir” dedi.

Selçuk’un kadın başkanı Sengel: O kadar büyük hayallerle başkan oldum ki…

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Filiz Ceritoğlu Sengel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Selçuk tarihinin ilk kadın başkanı olan Sengel, 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği yüzde 51’lik oy oranıyla rekor da kırdı.

AK Parti’nin itirazlarından dolayı İzmir’de mazbatasını en son alan başkanlarından olan Sengel gündeme ve göreve gelmesinin ardından yaşanan sürece dair önemli mesajlar verdi.  

BİR ARADA OLMAZSAK YOK OLUP GİDECEĞİZ
Toplumsal mesajlar veren ve ülkenin son dönemde kutuplaşmasına vurgu yapan Sengel, “Bir arada yaşıyor olmayı öğretmemiz ve bununla gurur duymamız gerekiyor. Türkiye’de hep beraber yaşıyor olmamız bile güzel ve gurur verici. Ama ayrıştırdık, kadın, erkek, paralı, parasız diye ayırdık. Sonra döndük memleketlerine, mezheplerine göre ayırdık. Bizim bir arada durmamız gerekiyor. Biz bir arada yaşamayı bilen toplumuz, böyle olmadığı sürece yok olup gideceğiz” ifadelerini kullandı.

23 NİSAN’I SENEYE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİNE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUM
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilçede coşkuyla kutlandığını aktaran Sengel, “11 Nisan’da mazbatayı aldım. 23 Nisan için çok kısa bir süreydi. Ancak önceden yapmayı planladıklarınız kafanızda var. Ben seçimleri değil gelecek nesilleri düşünüyorum. Çocuklar benim kalbimiz cız ettiren kısmı. Ben siyaseti bunun için yapıyorum. Benim daha önceden sokak çocuklarıyla ilgili de projem vardı. Ama mühür sizde olunca daha bir farklı sorumluluk oluyor. Çocuklar ne ile mutlu olur diye düşünüyorum. Panayır yaptık. Serbest kürsü yaparız, mikrofonu çocuklara veririz dedik. Seksek oynadık, yere resimler yaptık. Dün tamamen çocukların günüydü. Aslında çocukluğunu unutmayanların da günüydü. Aileler de girdi. Nazar ağaçları verdik. Ne diliyorsanız yazın dedik. O dilekler bana gelecek ve yapabileceklerimizi yapacağız. Geleceğe köprü atmanın yolu çocukların elini tutmaktan geçiyor. Biz dün sadece çocukları mutlu ettik, ne ala! Uluslararası çocuk şenliğine dönüştürmek istiyorum. Bundan memnunlarsa ne mutlu bana, daha alası olacak” dedi.

MALİ YAPIYLA İLGİLİ KONUŞTU: 5 SENEDE 70 MİLYON TL’LİK BORÇ YAPILMIŞ!
Belediyenin borç durumuna ilişkin konuşan Sengel, “Ben belediyeyi biliyordum. 10 senedir meclis üyesiydim. İlk 5 sene sadece Selçuk’un ikinci dönem de hem Selçuk’un hem de Büyükşehir’in meclis üyesiydim. Ekonomik yapıyı biliyordum. Zaman zaman dile getiriyordum; freni patlamış kamyon gibi gitme durumu vardı. CHP’li belediye geçen dönemde görevi bırakırken borç 16 milyon TL idi, şu anda 70 milyon TL idi. Tek dönemin sonunda 70 milyon TL! Neler yapıldığından çok neler yapılamadığından bahsetmek gerekiyor. Ekonomik bir öngörüsüzlük vardı. Sadece çalışanlarla ilgili bir durum değil. Kapasitemizin çok üzerinde bir çalışan sayımız var, doğru ama yanlış yönetim ve iyi idare edememek, kontrol mekanizmasını kaybetmek gibi bir durum var. Mali analizlerini yapıyoruz. ‘Ah ah çok borcumuz var’ noktasına gelip de çözüm üretememek istemiyorum. Bunu yaparsam beni seçenlere ve tüm Selçuklulara ayıp etmiş olurum. 35 proje olarak bahsedilenlerden bir tanesi Efes limanıydı. Elimizde şu an hiçbir argüman yok. Bu belediyenin değil bakanlık yatırımıydı. Bu sebepten dolayı zarar oldu demek pek mümkün değil. Kalemlerde gereksiz harcamalar yapıldığını görüyoruz. Elinizde bir malzeme varken onu kullanmayıp başka yerden malzeme almak gibi bir durum bu. Bunları kontrol etmediğiniz sürece bu elinizden kaçıp gider. Evdeki hesap çarşıya uymamış anlaşılan” açıklamasını yaptı.

SELÇUK’TA SİYASET SOKAKTA!
Başkan Sengel borç noktasında konuşmasını sürdürürken, “Selçuk’ta siyaset sokakta bile yapılıyor. Araştırmalarımız sonucunda ifşa etmek noktasında evet bilgilendiriyoruz ama vatandaş biliyor zaten. Aday oldum süreçte belediyenin yollarda, ‘çok borcu var, nasıl yapacaksın’ diyorlardı. Az gider çok gelirle yola devam edeceğim. Şeffaf yönetimle ilerleyeceğiz” diye konuştu.

DÜĞÜNLER İÇİN ÖREN YERLERİ VERİLMESİN
Geçmiş yıllarda tarihi eserlerin olduğu bölgelerde düğün yapıldığının hatırlatılması sonrasında açıklama yapan Sengel, “Ören yerleri belediyemizin inisiyatifinde değil. Bakanlıklar aracılığıyla ilgileniliyor. Ama bizler de zaman zaman konserler olsun diye müracaat ediyoruz. Oranın yapısıyla uyumlu bir şey... Ama belediyenin direnci olabilir mi? Evet! Kente kentte yaşayanlar söz sahibidir. Efes, Selçuk’a ait! Halkı da bilinçlendirmek gerekiyor. İnsanları işin içine dahil ederseniz, kenti sahip çıkma bilincini verirseniz o kültürle hareket etmiş olursunuz. O tarihi esere insanlar yazı yazıyor diye kızmama lazım, bilinci vermemiz lazım. Evet düğünler için ören yerleri verilmesin ama bu mücadele için çaba sarf ederim. İnşallah sonuç alırız” ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK HAYALLERLE BAŞKAN OLDUM
Selçuk’a ilişkin hayalleriniz nelerdir?’ sorusunu yanıtlayan Sengel, “O kadar büyük hayallerle belediye başkanı oldum ki… 18 yaşındayken Selçuk’a ilişkin soruyorlardı, Selçuk’ta durmak istemiyorum diyordum. Daha büyük bir yer istiyordum. Üniversiteyi İstanbul’da okudum. Sonrasında baba ocağına geldim. Aradan 20 yıl geçmiş çocuklara, gençlere, yeni oy kullanacaklara telefon açtım, ‘Selçuk’a ilişkin bir hayalin var mı?’ diye sordum. Gençlerden, ‘Selçuk’ta yaşamak istemiyorum’ cevapları geliyordu. Biz 20 yıldır Selçuk’a ilişkin gençlere hayal kurduramamışız. Bunu görüyorum. Benim gencim kahvehaneye gitmesin, yürüyerek gideceği kapalı spor salonu, gençlik merkezi olsun. Projelerini geliştirebilsinler. Biz öğretelim, nasıl araştırılır, proje yazılır öğretelim. Nasıl katkı koyacaksak koyalım. Kadınlara üretici kooperatifler kurmak istiyorum. Kadınlarımızın ekonomik özgürlüğü olsun, siyasete girsin. Öyle kadınlar var ki, aktif düşünceye sahipler ama evde çocuğa bakmak çok daha zorunlu görünüyor. Belki tarihi değiştirecek kadınlar var. Seferihisar’daki çocuk belediyesi benim için idoldür. Tunç Başkan şimdi Büyükşehir’de de yapacak sanırım, açıklamıştı. Ben de ilk olarak çocuk belediyesini inceledim. Selçuk’u marka şehir yapmamız lazım ve yatırımcıyı çekmemiz lazım. Selçuk aslında 4 mevsim yaşar. Meryem Ana var, inanç turizmini gerçekleştirmemiz lazım. Benim hayallerim, Selçuk’un hak ettiği değerlerine sahip çıkmasıdır. İzmir modeli tartışmasız çok güzel yürütülen bir süreçti. Aziz Başkan’ımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, Tunç Başkan yeni dönemde bir orkestra şefliği yapacak. Tüm ilçeler için doğru yapacağına güveniyoruz” açıklamasını yaptı.

19 MAYIS’TA TANDEM ATLAYIŞI YAPACAĞIM
Sengel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda paraşüt atlayışı yapacak olmasıyla ilgili de, “Biz aslında çok güzel bir dönemde başkan olduk, yeni seçilenler olarak. Görev süremiz her şeyin 100’üncü yılı bize denk gelecek. 19 Mayıs’ın 100’üncü yılında çok güzel etkinlikler yapmak istiyoruz. 19 tane gençle tandem atlayışı yapmak istiyordum. Seçimi alırsam böyle bir şey yapacağımı söylemiştim. Türk Hava Kurumu’nu Samsun’a çağırmışlar ama bize gereken araçları bırakacaklar. Biz gerekeni yapacağız ve oraya gelenler de o ortamı yaşayacak” dedi.

O MAZBATANIN GELECEĞİNİ BİLİYORDUK
Sengel 31 Mart seçimleri ve sonrasında AK Parti’nin itirazları için konuştu. Sengel, “Hayatımın hiçbir evresinde herhalde bu kadar duygu karmaşası yaşamadım. Bazen çok hüzünlüyüm bazen sevinçliyim… 31 Mart günü de çok enteresandı, her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyorsunuz, ama insanların kanaati nedir diye merak ediyorsunuz. Allah’tan kendimi doğru anlatabilmişim. İtiraz edeceklerini zaten düşünüyordum. Hukukçu olarak o itirazın sonuç getirmeyeceğini biliyorsunuz. Biraz geç geldi mazbatam rakamsal bir itiraz olamayacağı için başka bir sebep öne sürüldü. O mazbatanın bize geleceğini düşüyorduk ve sıkıntı olmadı” açıklamasını yaptı.

AİLEM OLMADAN YAPAMAZDIM
Ailesinden büyük destek aldığını söyleyen Sengel, başkanlık ve siyasetin dışında kalan alana ilişkin bilgiler verdi. Sengel, “Kızımın adı Nefes… En başında söyledim, ‘Anneciğim ben bir yola giriyorum’ dedim. 6 yaşındaki bir çocuğun bunu anlaması zor ama izlediği çizgi filmde kadın bir belediye başkanı vardı. ‘Sen de o televizyondaki gibi çok gezecek misin?’ dedi. ‘Evet ama eve geleceğim’ demiştim. ‘Tamam o zaman, yapabileceğini düşünüyorum’ cevabını verdi. Bunları yapmalıyız. Şimdi anneyi özlüyor ama annesinin kadın belediye başkanı olmasının gururunu yaşayacak. Eve gittiğimde Nefes ne istiyorsa onu yapıyoruz. Evde olabildiğince rahatım. Kızım ne yapmak istiyorsa, eşim ne istiyorsa onu yapar. Eşimden gerekli desteği çok görüyorum. Annemden, babamdan, kayınvalidemden çok destek görüyorum. Bu iş desteksiz olmaz. Onlar olmasa gözüm arkada kalır, yapamam zaten. Annelik çok ağır basan bir duygu ama devam ediyor, onlar yardımcı oluyorlar. Başka türlü olması mümkün değil. Özgüvenim ailemden ve Nefes’in emin ellerde olmasından kaynaklanıyor. Asıl şimdi onlar yorulacak” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ ESNAFIN PARA KAZANMASI OLACAK
Hayata geçireceği çalışmalara dair konuşan Sengel, “Önceliğimiz esnafın para kazanacak hale gelmesidir. Dokunulacak çok şey var. Yaptığımız hizmetler ses getirecek. Mazbatamızı alır almaz çalışmalarımıza başladık. Selçuk’u hak ettiği noktaya hep birlikte getireceğiz. İşin içine halkı dahil ettiğinizde yapacaklarınızın gerçekleşme ihtimali çok daha fazla yükselir. Bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Selçuk’ta en çok oy alan başkan oldum. Desteklemeyenler ve zihnine giremediklerimin canları sağ olsun. Güzel yorumları 5 senenin sonunda da duymayı Allah nasip etsin” açıklamasını yaptı. 

 
WhatsApp herkesin kullandığı o özelliği yasaklıyor!
 
Akyaka'da deniz 15 metre çekildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 24 Nisan 2019 Çarşamba 14:41

5 yık önce kim yönetti ner de verilen vaatler. Nerde bakanlık?

Yorumu oyla      5      5  
erdem 24 Nisan 2019 Çarşamba 13:09

Hep genel boş konuşmalar. Hangi projeleri yapacaksınız ondan bahsetseydiniz birazda. esnafa parayı nasıl kazandıracaksınız. turizm projeleri yapmadan selçukta birşey olmaz. onun yolu da bakanlıktan geçer. 5 yıl gelir geçer.

Yorumu oyla      4      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çiğli Belediyesi tarafından ...
Foça Belediyespor'dan Başkan Gürbüz'e ziyaret
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediyespor Kulübü Başkanı Birtan ...
Gaziemir’de 23 Nisan coşkusu hafta boyu sürecek
Gaziemir, 22’inci Gaziemir Çocuk Şenliği kapsamında süren etkinliklerin ...
 
Narlıdereli çocuklar bu şenliği çok sevdi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Narlıdere’de de büyük coşkuyla ...
Başkan Tugay'dan 'iş dünyası' ile zirve
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir İş Dünyası Derneği tarafından ...
'Türkiye'nin en büyük etkinliğini seneye Bayraklı'da yapacağız'
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri şölene ...
 
Başkan Sengel koltuğunu çocuklara bıraktı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle başkanlık koltuğunu ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bisiklete binerek nasıl bir 'mesaj' veriyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Bisiklete binerek nasıl bir 'mesaj' veriyor?
Selçuk'ta 23 Nisan heyecanı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Selçuk’ta ayrı bir heyecanla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva