HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2017 Çarşamba - 14:05

Selçuk'taki restorasyonda leylek hassasiyeti

Selçuk Belediyesi, tarihi su hattının günümüze kadar ulaşan ayak izlerine de restorasyon çalışmalarıyla sahip çıkılıyor. Çalışmalar kentin sembolü haline gelen leyleklerin göçü sonrası kaldığı yerden devam ediyor.

Selçuk taki restorasyonda leylek hassasiyeti

Selçuk Belediyesi tarafından 2016 yılında yıkım tehlikesi olan su kemeri ayağıyla beraber aynı hattaki 10 adet ayağın restorasyon ihalesine çıkılarak; çalışmalara başlandı. Söz konusu su kemerleri ayağı üzerinde Selçuk’un sembolü olan leylek yuvalarını barındırdığı için çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Restorasyon çalışması sonucunda su kemerleri ayaklarının özgün karakteri bozulmayacak şekilde onarılarak kültür varlığının gelecek nesillere aktarılması adına güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Su kemerleri restorasyonunun tamamlanması leylek yuvalarının devamlılığının sağlanması için de önem arz ediyor. Aralık ayı sonunda restorasyon çalışmasının tamamlanması hedefleniyor.

BU BİZİM SORUMLULUĞUMUZ
Ayasuluk Kalesi Restorasyon Çevre Düzenlemesi ve Aydınlatma Projesinin ilk etabı tamamlandı. Şimdi de yine valiliğimizin katkılarıyla su kemerleri restorasyonu ile Selçuk’un tarihinin ayağa kaldırılması ve kültürel mirasa sahip çıkma adına önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Sahip olduğumuz tarihe karşı büyük sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımız çerçevesinde kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projelerin meyvelerini sadece birkaç gün değil; nesiller boyu toplanacaktır. Önceki dönemlerden başlayıp günümüze kadar devam eden ve bizim dönemimizde hayata geçen restorasyon projelerine verilen destekten dolayı başta İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SELÇUK TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR 
Ayasuluk Kalesi ve su kemerlerinin yanı sıra Selçuk Belediyesi inanç turizmini desteklemek için önemli restorasyon projelerine imza attı.  2014 yılında İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tamamlanan Şirince Dimitrios Kilisesi’nin mülkiyeti Selçuk Belediyesi’ne geçti ve ziyarete açıldı.  Yine Şirince’de bulunan Saint John Kilisesi’nin restorasyonu da 2016 yılında tamamlandı. Saint John Kilisesi restorasyonu Tarihi Kentler Birliği Başarı Ödülü almıştı.

UNESCO Dünya Mirası içerisinde yer alan Efes Antik Kenti’ne Selçuk Belediyesi tarafından yapılan tarihe sahip çıkma çalışmaları kapsamında 1/5000 ve 1/1000 ölçeğinde Efes Koruma Amaçlı İmar Planları kazandırıldı.  Selçuk Belediyesi tarafından hazırlatılan Efes Koruma Amaçlı İmar Planı koruma kurulu tarafından onaylandı. Kültür Bakanlığı Efes’in tüm ziyaret rotasını ve girişlerini değiştirip özgün kent planına uygun olarak gezilmesini sağlayan Koruma Amaçlı İmar Planı’na dayanarak; yeni ziyaretçi kabul merkezlerinin projelerini hazırlattı.  Efes Koruma Amaçlı İmar Planı ile antik kentte ziyaretçi rotaları, kentin girişi ve gezi güzergahları yeniden belirlenecek. Meydan Projesi kapsamında kent merkezinden Meryem Ana’ya ulaşacak olan teleferiğin projesi de yine Selçuk Belediyesi tarafından hazırlatılıyor.

 
Özel okullardan flaş sınav kararı!
 
Suriyeli Hude'nin Atatürk sevgisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 günde rekor sayı! İzmir 'can' oldu...
Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun öncülüğünde başlatılan ve 1000 bağışçıya ...
Ulu Önder Foça'da Oratoryo ile anılacak
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. Yılında Foça’da ...
İzmir'de yürekleri ısıtan dayanışma: Gardırop otobüs
İzmir'de yürekleri ısıtan dayanışma: Gardırop otobüs
 
Karşıyaka'da 'yeniden' hayata tutunanların hikayesi anlatıldı
Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu, organ nakli olduktan ...
Bornova'da 5 yıldızlı tesis: Geleceğin yıldızları yetişecek
Bornova Belediyesi, çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda spor yapabilmeleri ...
Tarık Akan Gençliği Altın Kedi ile buluştu
Altın Kedi Filmleri Tarık Akan Gençlik Merkezi salonlarında vizyona girdi.
 
Konak Belediyesi'nden örnek dayanışma
Konak Belediyesi kardeş belediye olan Kütahya’nın Şaphaye ilçesine ‘çok ...
İzmir, 10 Kasım'da Ata için buluşuyor... Dev bayrak açılacak
İzmirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. ...
Narlıdere'de imar tartışması: AK Parti'den tepki!
İzmir'in Narlıdere ilçesi Çatalkaya Mahallesi'nde bulunan 5 buçuk dönümlük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva