HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Şubat 2016 Çarşamba - 11:56

Selçuk'ta sivrisinekle mücadele tam gaz!

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sivrisinek başta olmak üzere birçok haşere ile etkin bir şekilde mücadele ediyor.

Selçuk ta sivrisinekle mücadele tam gaz!

Bu kapsamda Selçuk’ta kış aylarında yapılan larvasit mücadelesinde birçok ülkede halk sağlığı alanında kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış olan Dünya Sağlık Örgütü onaylı çevreye zarar vermeyen biyolojik ilaçlar kullanılıyor.

Selçuk genelinde sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kemirgen (fare, sıçan), tahtakurusu, pire gibi halk sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadelede Dünya Sağlık Örgütü onaylı ilaçlar kullanılıyor. Bu mücadele bu tür canlıların tamamen imhası değil; salgın hastalık ve insanların hayat koşullarına zarar vermeyecek şekilde kontrol altında tutulması amaçlanıyor.

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen sivrisinek ve karasinekle mücadele larva ve uçkun olmak üzere iki aşamada gerçekleşmektedir. Sivrisinek ve larva mücadelesinin 12 ay boyunca hava koşullarına göre yapıldığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, sivrisineğin üremek için daha çok sulak alanlarda olduğunu,  hava sıcaklığından bağlı olarak durgun suyun sıcaklığının da bu mücadelede önemli bir faktör oluşturduğuna dikkat çekti.

Başkan Bakıcı, konuyla şunları kaydetti: “Belediye olarak; yıl boyunca kuyu, fosseptikler, inşaat alanları, göletler, bataklıklar, dereler hayvan barınakları, terkedilmiş binalar, çöp konteynırları, durgun su odakları, sulama havuzları, süs havuzları, sulama kanalları, mazgallar, rögarlar gibi alanlarda larvasit uygulaması gerçekleştiriyoruz”

Selçuk ve çevre halkının daha huzurlu bir yaz dönemi geçirmeleri için ilaçlama çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Başkan Bakıcı; “Bilindiği gibi Selçuk; içinde bulunduğu coğrafi konum itibariyle durgun su, bataklık ve sazlık alan açısından yoğun bir bölge. Selçuk’ta çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan kesimin çok olmasından dolayı potansiyel sivrisinek üreme alanları da yoğun olmaktadır. Bu kapsamda söz konusu bölgede sivrisinek üreme alanlarının yoğunluğundan ve fiziki koşullarının zorlayıcı olmasından dolayı ulaşım konusunda bir takım sıkıntılar yaşamaktayız. Ancak, biz buna rağmen belediye olarak bu bölgelerin tespitini yaptık ve haritalandırdık. Bu sayede etkili bir larva mücadelesi sürdürmekteyiz” diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI
Bölge halkına; evde ve çevrede üreme alanı olabilecek en küçük su birikintisine dahi izin verilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Başkan Bakıcı, bu kapsamda vatandaşların tarla ve bahçelerde su birikintisi oluşturabilecek çukurların doldurulması, bodrum katlarında su birikintisi olması durumunda mutlaka boşaltılması yönünde dikkatli olmaları konusunda önlem almalarını istedi.

TURİZMCİLERE BİLGİLENDİRME YAPILDI
Diğer yandan konuyla ilgili Selçuk Pamucak Bölgesindeki turizmciler başta olmak üzere Otel yetkilileri ve personeline bilgilendirme sunumu yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın girişimleri ile Belediye Veteriner Hekimi Ersin Çakmak tarafından verilen sunumda bölgedeki turizmcilere haşerelere karşı etkin mücadele yöntemleri, sivrisinek ve karasinek oluşumunu önlemek için neler yapılması gerektiği ve alınması gereken önlemler anlatıldı.

 
Suriye'de ateşkese 3 kala flaş gelişme!
 
Avşa adası açıklarında 5 metrelik Jaws!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da kadınlara iş garantili kurs
Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi, MTK Tekstilciler Sitesi ile İŞKUR’un ...
Karşıyaka Emre Kongar'ı ağırlayacak
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay Prof. Dr. İlber Ortaylı ile başlattığı ...
Başkan Kocaoğlu'ndan kavimler göçü uyarısı!
Avrupalı politikacı ve gazetecilerle görüşen Başkan Kocaoğlu, “4 milyon ...
 
Torbalı’da devlet hastanesi yol projesi tamam!
Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nden sonra, kamunun Torbalı’daki ...
Fuar Evlendirme'ye beş yıldızlı bakım
İzmirlilerin anılarında özel bir yere sahip olan Kültüprak Fuar Evlendirme ...
Urlalı kadınlar ekonomiye katma değer sağlıyor
Urla Belediyesi işbirliğiyle kurulan Dikiş Atölyesi’nde S.S Urla Kadın ...
 
Güzelbahçe'de işyerlerine sıkı denetim
Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri, ilçedeki fırın ve unlu mamul üretimi ...
İzmir’in tekvandocuları 8 madalyayla döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tekvandocuları, Antalya’da düzenlenen iki ...
Menderes’te bebeklere belediye dokunuşu!
Menderes Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Hoş Geldin Bebek ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva