HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2019 Cuma - 13:55

Selçuk'ta sıra dışı farkındalık etkinliği

Selçuk'ta öğrenciler 2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. 450 öğrencinin katılımıyla “ LÖSEV HAYAT VERİR” yazan öğrenciler, dakikalarca alkışlandı

Selçuk ta sıra dışı farkındalık etkinliği

Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında okullarının bahçesinde “Maskemizi Takalım; Farkındalık Yaratalım” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde özel bir koreografi ile  “LÖSEV Hayat Verir” yazan öğrencilerden bazılarının kendi istekleriyle saçlarını kazıtmış olmaları da etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Serkan Kütükçü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Özlü, Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Acar, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe ayrıca LÖSEV İzmir Şubesi Aile Komitesi Başkanı Emine Bulut da katıldı.

LÖSEV’E HER ZAMAN DESTEK OLUN
Göreve geldiği günden itibaren kentin farklı noktalarına yerleştirilen bağış kumbaraları ve özel günlerde Efes Selçuk Belediyesi adına verilen  hediyelerle lösemili çocuklara destek veren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, düzenlenen anlamlı etkinlikte yaptığı konuşmada lösemili çocukların tedavi sürecinde yaşananlara dikkat çekerek; “2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası deniliyor. Sanki lösemili çocuklar 2- 8 Kasım’a sığdırılmış gibi. Ne acı. Böyle bir şeyi tamamen unutmanızı istiyorum. Evet bu hafta Lösemili Çocuklar Haftası olarak müfredatınıza girmiş olabilir. Ya da yakınınızda bir çocuk lösemi hastası olabilir. Kan ararsınız; bulamazsınız. Biliyorsunuz bizim bir Öykü Arin'imiz var. Onun anne babası gibi mücadele edersiniz. Sonra gidersiniz; ilik bağışında bulunursunuz; kan bağışında bulunursunuz. Milyonlarca ilik ve milyonlarca kan örneği olur ama siz bir türlü uygun donörü bulamazsınız. Çünkü verilen o kanlar, o ilikler bir türlü analiz edilmez. Edilmediği için de bu donöre ulaşamazsınız. Ulaşamadığınız için de hayatınızı pamuk ipliğine bağlı geçirirsiniz” diye konuştu.

Lösemili çocuklara dair oluşturulan farkındalığın belirli günlere sığdırılamaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sengel; “Biz Belediye olarak Lösemili çocuklarımız için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. 2-8 Kasım’ı bekleyemezdik. Bu yüzden göreve gelir gelmez lösemi hastalığına dair farkındalık oluşturmak ve bu hastalıkla savaşan çocuklarımıza destek olmak adına özel günlerde protokole yada önemli kişilere gönderilecek hediyeleri  LÖSEV’e bağlı faaliyet gösteren LSV Dükkan’dan almaya karar verdik. Çünkü lösemili çocuklarımız için bir katkı sağlamak bizlerin görevi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Belediyeye bağlı faaliyet gösteren tüm işletme ve iştiraklerde LÖSEV’in kumbaralarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Sengel; "Dikkatinizi çekmek istiyorum ki; biz bunları yaptığımızda 2- 8 Kasım Haftası değildi. Bunları yapıyoruz çünkü; lösemili çocuklarımızın tedavisi yolunda toplanan kan bağışlarının ve ilik örneklerinin incelenmesi yolundaki eksiklikler ortadan kalksın istiyoruz” diyerek, tüm duyarlı ilçe halkını LÖSEV’e üye ve destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Düzenlenen etkinlikte Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi’nin  450 öğrencisi bedenleriyle müzik ve marşlar eşliğinde “LÖSEV Hayat Verir” yazdılar. LÖSEV’in logosu ve kalplerin çiziminin ardından gönüllü olarak saçlarını kazıtan çocukların kalplerin arasından çıkması ise etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

 
Atatürk'ün selamını 89 yıldır unutamıyor
 
Karşıyaka Teknik Direktörü Tolungüç: Daha yolun başındayız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal'dan Özkanlar Pazaryeri müjdesi!
Özkanlar Pazar Yeri ile ilgili açıklama yapan Başkan Sandal, "Gerekli ...
Torbalı'nın vizyon projeleri için ilk adım
Torbalı Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni hizmet binası, pazaryeri ...
Başkan Kayalar’dan mesaj yağmuru: Hastane, borçlar, kongre süreci ve selefi için ne dedi?
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar tamamlanmayan hastane, belediyenin ...
 
İlber Ortaylı, 10 Kasım'da Karabağlar’ın konuğu olacak
Karabağlar Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümü olan ...
Gaziemir'de moloz sorunu işbirliğiyle çözüldü
Sarnıç’taki moloz atık alanında çıkan yangınların orman için risk oluşturmasından ...
3 gün hizmet verecek: Buca Pazarı hizmete açıldı
Buca Belediyesi tarafından hizmete açılan Buca Çarşı’nın semt pazarı bölümü ...
 
Reşat Nuri Kitaplığı'na akın: Üye sayısı 5 bin oldu
Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nın ...
Can dostlar Narlıdere'de emin ellerde
Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yürüten ...
Dikili'de kooperatif hamlesi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün ev sahipliğinde gerçekleşen “Kooperatifleşmenin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva