HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2019 Çarşamba - 09:15

Selçuk'ta protokol üyelerinden meslek dersi

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “2023 Eğitim Vizyonu Çalışmaları Kapsamında İlham Veren Buluşmalar Doğrultusunda Kariyer Planlaması” toplantısında protokol üyeleri öğrencilerle buluştu.

Selçuk ta protokol üyelerinden meslek dersi

Kendi kariyer yolculuklarını ve meslektercih sebeplerini Selçuklu öğrencilerle paylaşan isimler arasında Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Vekili Ömer Eşit,  Selçuk İlçe Tarım Müdürü Mustafa Acargil, Selçuk İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yalçın, Selçuk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Samsa gibi isimler yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci’nin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bir konuşma yaptı. Öğrencilere meslek seçimi konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Bakıcı; “ İyi bir meslek sahibi olmak için mesleğinizi seçerken; mutlu olacağınız, size haz verecek, severek yapacağınız bir mesleği seçmelisiniz. Tüm bunlar için iyi bir eğitim almalısınız. Dolayısıyla yapacağınız işi eğitim alarak, gerekli donanımlara sahip olarak icra ederseniz; o meslekte çok başarılı ve mutlu olursunuz” dedi.Meslek liseleri memleket meselesidir
Konuşmasında meslek liselerinin önemine de değinen Başkan Bakıcı; “Eğer bir mesleğe yönelecekseniz o mesleğin size çok önemli getirilerinin olması gerekir. Meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve teknik üniversiteler sizlerin meslek seçimi için olduğu kadar ülkemizin gelişmişliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Meslek liseleri memleket meselesidir” dedi.

Kendi kariyer yolculuğunu anlatan;  eğitim hayatı hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı; “Bir öğretim üyesi olarak ülkemizdeki yükseköğrenimin en güçlü ayağının meslek yüksekokulları olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Gelişmiş ülkelerde okullar içerisinde meslek yüksekokullarının ağırlığı % 70’dir. Bizde bu oranlar henüz istenilen seviyede değildir” dedi.

İyi planlama, iyi eğitim doğru meslek
Meslek seçiminin hayattaki en önemli seçimlerden biri olduğunu belirten Başkan Bakıcı; Kendi seveceğiniz mesleğe yönelik tercihlerde bulunmalısınız. Lise ve üniversite seçimlerimizi ona göre yapmalısınız. İyi bir planlama ile iyi bir eğitim alabilir; iyi bir meslek sahibi olabilirsiniz. Tüm bu planlamaları yapmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken bir husus var. Hayatta her şeyi yapabilirisiniz. İyi bir meslek sahibi olabilirsiniz. Ama bu mesleği iyi bir insan, iyi bir yurttaş olarak icra etmeniz de en az seçtiğiniz mesleği iyi bir şekilde yapmak kadar önemlidir. Bu konuya yerel bazda örnek göstermek gerekirse; kendimize, ailemize öncelikli olmak kaydıyla çevremize, kentimize ve ülkemize faydalı olmak için çabalamalısınız. Ayrıca hemşehri hukuku içerisinde iyi bir hemşehri olmak vardır” dedi.

Belediye başkanlığının bir meslek olmadığının altını çizen Başkan Bakıcı; “Belediyecilik vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı hizmetlerin bütünüdür. Tercihlerimizi hayatta bizi mutlu edecek meslek yapmanızı temenni ederim” diyerek konuşmasını noktaladı.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından diğer protokol üyeleri de meslek seçimi ve kendi kariyer yolculukları hakkındaki fikirlerini Selçuklu öğrencilerle paylaştılar.

 
İzmir'e 'Efsane' geliyor
 
Zeybekci'nin eşinden kadınlara resmi nikah çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya: Esnaf biterse ülke biter
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya seçim ziyaretlerine ilçedeki ...
Buca'da örnek uygulama
Buca Belediyesi anlamlı bir projeye daha imza attı.  Belediye önünde açtığı ...
Gaziemir Satranç Turnuvası'nda ödüller sahiplerini buldu
5. Gaziemir Belediyesi Satranç Turnuvası’na katılan 360 yarışmacı 5 grupta ...
 
İzmir'e 4 ödül birden
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen iki yarışmada ...
Bornova'da açılış bayramı: 3 haftada 8 tesis, 3 temel atma
Son 5 yılda fiziki, sosyal, kültürel ve sportif alanda yaptığı yatırımlarla ...
Başkan Selvitopu'ndan hükümete: Karabağlar'ı yeni mi keşfettiniz?
Başkan Muhittin Selvitopu göreve geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısı, ...
 
Konak’ta öykü dolu günler
Konak Belediyesi’nin evsahipliğinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Öykü Günleri ...
Karşıyaka’da türkü şöleni başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek ‘Karşıyaka ...
Buca’da sutopu heyecanı
İzmir’de ilk kez düzenlenen (+40 yaş üzeri) Master Sutopu Turnuvası, Buca ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva